folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Notebook Ekran Sorunu Tamiratından Anlayan

Notebook Ekran Sorunu Tamiratından Anlayan

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Hp Notebook var ekran yeşil ve renkler karışık, boot, bios ekranında ikende aynı bozuk görüntü. Vga portuna bir monitor bağladım bağladığım monitorde görüntü de hiç bir sorun yok.

bikaç bakındım ama bulamadım. problem neyden olabilir.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

LCD den olabilir  ama hp pavailion serisi ise ekran kartı çipinden olabilir.

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Laq3sre
    Laq3sre's avatar
    Erkek

bildiğim kadarıyla notebook ekranı bir lcd ve inverter dan oluşuyor. inverter bozuk olsa aydınlatma ile alakalı problem olur görüntünün yeşil olması yada karışık olması inverterla alakalı değil. ekran kartı çipi yani gpu ile alakalı problem olsa harici monitör bağladığında da görüntü bozuk olması gerek. tahminimce lcd problemli dostum

edit: tahmin bile olsa yanlış bir tespit vermemek için araştırdım dostum servis sorunun gpu dan yani ekran kartı çipinden kaynaklanabileceğini söyledi.

Laq3sre tarafından 23/Ağu/16 17:56 tarihinde düzenlenmiştir

''Demir tava gelir, Kömür biter... Akıl başa gelir, Ömür biter..."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

Menteşe yerlerinden falan bastırarak oynatsana hocam. Düzelme olursa lvds kablosu kırıktır. Pavillon demişsin ama model vermemişsin. Eskilerdensr floresanlı ekrandır. Floresan sorunuda olabilir. Ekran cort olma durumuda var ama bence en düşük olan ihtimal, gpu da sıkıntı olduğu.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

arka tarafta lcd flexin noktasını tespit et.benim sağ alt taraftı HP yazan yerden bağlantı sağlıyordu. orası ısınıyorsa ekrandan olabilir.Ben dellin ekranını takmıştım oldu hala da kullanıyorum.

komşu delli çöpe atacaktı sonra bana yedek parçalarını kullanırm diye bağışlamıştı 2 gün sonra ekran gittiydi şansa bak :W

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

notebooku açabiliyorsan flexi sök baştan tak hocam, yüksek ihtimal flex arızalı. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Enquinx35
    Enquinx35's avatar
    Erkek

Benimde ekran karti gitti ekran cizgi cizgi beyaz harici monitördede ayni hafta sonu söküp saç kurutma makinesi ile gpu isitcam bakalim nolcak

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek
    Enquinx35 bunu yazdı

Benimde ekran karti gitti ekran cizgi cizgi beyaz harici monitördede ayni hafta sonu söküp saç kurutma makinesi ile gpu isitcam bakalim nolcak

anasını aglatırsın makinenin benden sölemesi sac kurutmanın kafası kocaman ekran kartı ciki onun 4te 1 i buyuklugunde o sebebten tavsiye etmiom git yaptır sıcak hava tabancan var ise deneyevilirsin 

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Enquinx35
    Enquinx35's avatar
    Erkek

Zaten gözden cikardim laptopu yaptirmaya kalksam kendinden pahalı tutar 😄 elektronik bilgim var tabanca yok 

Toplam Hit: 959 Toplam Mesaj: 9
lcd ekran