folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Notebook Ekran Yeşillenmesi

Notebook Ekran Yeşillenmesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek

Termal macun değiştirmek için leptobu açtım özellikle dikkat ettim çünkü iletkenliği olan termal macun aldım bununla alakalı konu açmıştım zaten hiç bir yere temas ettirmeden sürdüm ekran kartını yerinden çıkarttım hem işlemci ve ekran kartına termal macunu sürdüm geri taktın fakat leptobu açtığımda ekranın resimdeki gibi olduğunu gördüm hiç bir şekilde darbe almadı ekran içerden de dikkat ederek yaptım herşeyi sizce bu neden olmuştur düzelme ihtimali varmı ?

leptobu hdmı dan monitöre bağladım hiç bir sıkıntı olmadan gösteriyor sadece leptop ekranında sıkıntı var 

https://i.hizliresim.com/pbo29n.jpg

Her yarın geriye kalan hayatımızın ilk günü....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

ekran kablosunu kiradin mi?

ya da ekran karti yerine tam oturmamis olabilir.

driver sorunuda olabilir.

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

ekrana giden kablo/film/konnektör/pin vb. zımbırtıyı sök ve yeniden tak, pinlerden biri temas etmiyor olabilir(eğer kabloda/film konnektörde kırılma kopma yoksa). Bu tarz arızalar genelde konnektörlerin oturmamasından falan oluyor.

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek

Arkadaşlar içini açtım ekran kartının çıkarttım temizledim taktım fakat şimdide 770M Nvidia yı gelmiyor  bütün grafik driverlerini kaldırdım  3D video denetleyicisi olarak görüyor fakat  driver yüklemeye çalıştığımda yüklemiyor resimdeki hatayı veriyor

Nvidia nın sitesinden indirdim yükledim olmadı yine  aygıttan yaptım yine olmadı ekran kartıı görmedi fakat driver yüklenmiyor

neden olur

https://i.hizliresim.com/7abpZv.jpg

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oinomaos
    oinomaos's avatar
    Erkek

kardeş niye söküyorsun ki ekran kartını. bak bir üstteki adam demiş ki bu iş kablodan olur. nasıl bu kadar emin olabiliriz peki? çünkü hdmi ile çıkış alabildiğin için demek ki ekran kartı tam olarak oturmuş ve çalışır durumda ama ekran kartından ekrana giden kablonda problem var.

Bu dediği gibi ya tam takamamaktan olur yada kablo kırılmasından. 

Şimdi görmüyorsan muhtemelen söktak yaparken ya tam oturtamadın ekrankartını yerine ya da geçmiş olsun siktik ekran kartını. makinenin enerjisini kes pili sök açma tuşuna bas ve kondansatörde kalan elektiriğinden boşaldığından emin ol(1 dk falan sürer max).

Sonra efendi efendi sök dikkatli ol artık laptoplar öyle hergün sökülsün takılsın diye tasarlanmıyor genelde her aç takta bir şeyler gider zira aşırı hafif ince malzemeden yapılır ufak bir sert hareket bir şeyleri kesin kırar.

ekran kartını temizlemek nedir bilmiyorum niye yapıyorsun anlamıyorum ama söz konusu üzerindeki fansa efendi gibi ıslak bezle sil tabi üzerinden nem kalmasın. kartın hiç bir yerine değirme.

kartın şayet pci slot gibi bir yere takılıyorsa o bakır ayakları oksitlenme ihtimaline karşı kuru peçeteyle falan bir temizle varsa alkol de olur eğer çok matsa çok ince bir kazıma işlemi yapılabilir ama sanırım konunun bunlarla hiç alakası yok.

ekran kartını tam tak ve tam takıldığından emin ol.

ekran kartı kablosunun tam takıldığından emin ol.

söktüğün tüm kabloların tekrar takıldığından emin ol

bir de bu kablolar için kanallar olur sıkışmasın diye onların kendi kanallarından rahat geçtiğinden emin ol kabloları durduk yere ezme kırma.

sonra tekrar bak olmuyorsa gönder kargoyla söker bakarım olursa olur olmazsa geçmiş olsun.

Anıl
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

renk değişme olayını en basitinden kablo kaynaklı kısmını şu şekilde görebilirsiniz : Bir adet Vga kablosunu dsub portuna yarım yamalak takın renklerin sapıttığını göreceksiniz.  Bu durumda doğal olarak düşünülen muhtemel sonuc: menteşelerin oradan (genelde) geçen kabloların zedelenmiş olacağıdır. Bu da aşağı yukarı şöyle  anlaşılabilir : laptop kapağı hafif ileri geri yaplır ki kablo oynaşsın bi şekilde oynaşır renk değişirse problem solved : kablo dğeişecek. 

Driver kaynaklı da tabiki olabilir .. Ancak harivi monitörde sorunsuz veriyorsa monitör kablosu %90 gibi duruyo.

next next next install
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek

Hocam şu anda Ekranın yeşil olma problemini çözüldü şu andaki sıkıntı ekran kartını görüyor fakat driver yüklemiyor  

Ekran kartını temizlemeden kastım hocam yerinden çıkarttım termal macunu öyle sürdüm sonra geri taktım 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek

Uğraştım baya ama gördüremedim format vs de attım ama ekran kartının driveri bir türlü yüklenmiyor kod 43 hatası alıyorum hep intelin ekran kartı ile çalışıyor 770M e hiç geçmiyor 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Khan23
    Khan23's avatar
    Erkek
    SHaDeWRoX bunu yazdı

Uğraştım baya ama gördüremedim format vs de attım ama ekran kartının driveri bir türlü yüklenmiyor kod 43 hatası alıyorum hep intelin ekran kartı ile çalışıyor 770M e hiç geçmiyor 

aygıt yöneticisinden sağ tıklayıp devre dışı bırak de hocam sonra tekrar devreye sok belki düzelir internette 2-3 kişi bu şekilde çözmüş :D 

We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek

Ekran kartını çıkarttım alkol ile temizledim her yerini sıvı iletken termal macun yerine normal macun sürdüm sorun düzeldi

Toplam Hit: 1253 Toplam Mesaj: 10
leptop