Notebook Ekran Yeşillenmesi
-
Termal macun değiştirmek için leptobu açtım özellikle dikkat ettim çünkü iletkenliği olan termal macun aldım bununla alakalı konu açmıştım zaten hiç bir yere temas ettirmeden sürdüm ekran kartını yerinden çıkarttım hem işlemci ve ekran kartına termal macunu sürdüm geri taktın fakat leptobu açtığımda ekranın resimdeki gibi olduğunu gördüm hiç bir şekilde darbe almadı ekran içerden de dikkat ederek yaptım herşeyi sizce bu neden olmuştur düzelme ihtimali varmı ?
leptobu hdmı dan monitöre bağladım hiç bir sıkıntı olmadan gösteriyor sadece leptop ekranında sıkıntı var
-
ekran kablosunu kiradin mi?
ya da ekran karti yerine tam oturmamis olabilir.
driver sorunuda olabilir.
-
ekrana giden kablo/film/konnektör/pin vb. zımbırtıyı sök ve yeniden tak, pinlerden biri temas etmiyor olabilir(eğer kabloda/film konnektörde kırılma kopma yoksa). Bu tarz arızalar genelde konnektörlerin oturmamasından falan oluyor.
-
Arkadaşlar içini açtım ekran kartının çıkarttım temizledim taktım fakat şimdide 770M Nvidia yı gelmiyor bütün grafik driverlerini kaldırdım 3D video denetleyicisi olarak görüyor fakat driver yüklemeye çalıştığımda yüklemiyor resimdeki hatayı veriyor
Nvidia nın sitesinden indirdim yükledim olmadı yine aygıttan yaptım yine olmadı ekran kartıı görmedi fakat driver yüklenmiyor
neden olur
https://i.hizliresim.com/7abpZv.jpg
-
kardeş niye söküyorsun ki ekran kartını. bak bir üstteki adam demiş ki bu iş kablodan olur. nasıl bu kadar emin olabiliriz peki? çünkü hdmi ile çıkış alabildiğin için demek ki ekran kartı tam olarak oturmuş ve çalışır durumda ama ekran kartından ekrana giden kablonda problem var.
Bu dediği gibi ya tam takamamaktan olur yada kablo kırılmasından.
Şimdi görmüyorsan muhtemelen söktak yaparken ya tam oturtamadın ekrankartını yerine ya da geçmiş olsun siktik ekran kartını. makinenin enerjisini kes pili sök açma tuşuna bas ve kondansatörde kalan elektiriğinden boşaldığından emin ol(1 dk falan sürer max).
Sonra efendi efendi sök dikkatli ol artık laptoplar öyle hergün sökülsün takılsın diye tasarlanmıyor genelde her aç takta bir şeyler gider zira aşırı hafif ince malzemeden yapılır ufak bir sert hareket bir şeyleri kesin kırar.
ekran kartını temizlemek nedir bilmiyorum niye yapıyorsun anlamıyorum ama söz konusu üzerindeki fansa efendi gibi ıslak bezle sil tabi üzerinden nem kalmasın. kartın hiç bir yerine değirme.
kartın şayet pci slot gibi bir yere takılıyorsa o bakır ayakları oksitlenme ihtimaline karşı kuru peçeteyle falan bir temizle varsa alkol de olur eğer çok matsa çok ince bir kazıma işlemi yapılabilir ama sanırım konunun bunlarla hiç alakası yok.
ekran kartını tam tak ve tam takıldığından emin ol.
ekran kartı kablosunun tam takıldığından emin ol.
söktüğün tüm kabloların tekrar takıldığından emin ol
bir de bu kablolar için kanallar olur sıkışmasın diye onların kendi kanallarından rahat geçtiğinden emin ol kabloları durduk yere ezme kırma.
sonra tekrar bak olmuyorsa gönder kargoyla söker bakarım olursa olur olmazsa geçmiş olsun.
-
renk değişme olayını en basitinden kablo kaynaklı kısmını şu şekilde görebilirsiniz : Bir adet Vga kablosunu dsub portuna yarım yamalak takın renklerin sapıttığını göreceksiniz. Bu durumda doğal olarak düşünülen muhtemel sonuc: menteşelerin oradan (genelde) geçen kabloların zedelenmiş olacağıdır. Bu da aşağı yukarı şöyle anlaşılabilir : laptop kapağı hafif ileri geri yaplır ki kablo oynaşsın bi şekilde oynaşır renk değişirse problem solved : kablo dğeişecek.
Driver kaynaklı da tabiki olabilir .. Ancak harivi monitörde sorunsuz veriyorsa monitör kablosu %90 gibi duruyo.
-
Hocam şu anda Ekranın yeşil olma problemini çözüldü şu andaki sıkıntı ekran kartını görüyor fakat driver yüklemiyor
Ekran kartını temizlemeden kastım hocam yerinden çıkarttım termal macunu öyle sürdüm sonra geri taktım

-
Uğraştım baya ama gördüremedim format vs de attım ama ekran kartının driveri bir türlü yüklenmiyor kod 43 hatası alıyorum hep intelin ekran kartı ile çalışıyor 770M e hiç geçmiyor
-
SHaDeWRoX bunu yazdı
Uğraştım baya ama gördüremedim format vs de attım ama ekran kartının driveri bir türlü yüklenmiyor kod 43 hatası alıyorum hep intelin ekran kartı ile çalışıyor 770M e hiç geçmiyor
aygıt yöneticisinden sağ tıklayıp devre dışı bırak de hocam sonra tekrar devreye sok belki düzelir internette 2-3 kişi bu şekilde çözmüş :D
-
Ekran kartını çıkarttım alkol ile temizledim her yerini sıvı iletken termal macun yerine normal macun sürdüm sorun düzeldi