Notebook İ5 İslemci Lazim
-
arkadaslar eski ancak canavar gibi calisan ssd ile upupupgrade :) yaptigim bir laptop var. ancak islemci ariza verdi. simdi bu islemcinin ikinci elini alip takayim diyorum ama donanim konusunda pek bilgili degilim. laptop islemcilerinde pin sayisi olayi var midir? varsa eskinjn pin sayisini neresinden ogrenirim? tavsiye ettiginiz ikinci el islemci varmidir ?
-
İşlemciyi sök bak üstüne tam seri modeli yazar. Sende sahibinden.com dan ikinci el yada sıfırını aramak kalıyor. Temiz ikinci el ürünü ucuza bulabilirsin.
-
x-files bunu yazdı
İşlemciyi sök bak üstüne tam seri modeli yazar. Sende sahibinden.com dan ikinci el yada sıfırını aramak kalıyor. Temiz ikinci el ürünü ucuza bulabilirsin.
acikcasi koli bandi uzerinde duruyordu laptop ayagim kabloya takildi ve masaya dustu 10 cm yaklasik dustu. bir tamirciye vermistim bak bakalim neyi var diye. format atarken dahi mavi ekran veriyor yeniden baslatiyordu. hata kodunu arastirdim donanımsal bir sorun diyordu. ssd bozuldu sandim hdd taktim ayni sorun. tamirci arastirmis once ekran kartindan dedi fohn verelim lehimlere bakalim duzelir mi dedi.
sonra aradi ki sorun islemciden dedi. ikinci elini takip temizlik filan dahil 150 tl dedi. ancak pek guvenemedim takacagi islemciye. o yuzden ben arastirayim dedim. yarin laptop u almaya gidince sorayim bakalim ayni islemciden mi takacak acaba
-
Bende casper cba serisi 3 nesil i5 var. Şu an il dışında olduğumdan tam modeli bilemiyorum.
-
dostum islemci en son bozulacak donanimlardan biridir. islemciden once rami denemesi lazim en klasik olarak. islemciyi deneyip alabilecegin birinden al olmazsa iade edersin bir de aliexpress e bak her islemcinin ikinci eli var ucuzundan
-
Liquid bunu yazdı
dostum islemci en son bozulacak donanimlardan biridir. islemciden once rami denemesi lazim en klasik olarak. islemciyi deneyip alabilecegin birinden al olmazsa iade edersin bir de aliexpress e bak her islemcinin ikinci eli var ucuzundan
hocam 2+4gb drr 1333 ram var. ben kendim sorun bulma asamasinda iken ramleri cikarrtim tek tek denedim slot degistirerek tekli ciftli denedim degisen bir sey olmamis ti. uyumlu baska bir ram taktim yine ayni sorun devam ediyordu. o yuzden sorun islemciden dedigi an inandim şıp diye
-
Ram arizali hocam ram %100 eminim islemci arizasinda pc hic acilmaz
-
ben de emektara ssd takviyesi yaptım.
aldığım günden beri işlemci sorunlu iade de almadı ibneler.
iyi kötü idare ediyorum.
baya zamandır ben de işlemciyi değiştirmek istiyodum (P6100)
anakart intel HM55
bazı yerlerde i3 bazı yerlerde i5 destekliyor yazıyor.
hangisini almak lazım acaba ?
bir de nesil fark eder mi? atıyorum 3. nesilin uyduğu laptop 4. nesile de uyar mı?
lenovo G560 marka. aynı modelin i3 lüsünü görmüştüm. anakart aynımıydı bilmiyorum ama.
-
bana da ram arızası gibi geldi memtest çalıştırsan bi hocam