Notebook Şarj Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arcsinx
    arcsinx's avatar
    Erkek

bilgisayarın şarjı % 80 e kadar doluyor sonra duruyor.nasıl çözebilirim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

sanırım bataryan yavaş yavaş ölüyor :) benim de %94-96 gibi kalıyor daha önce %99 idi.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arcsinx
    arcsinx's avatar
    Erkek

hayır bataryayı aynı model başka bilgisayarda denedim %100 oldu sıkıntı benim pc de 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

bilgisayarla ilgili değil hocam, belki bu kontrolü yapan yazılımla ilgili de olabilir. batarya sonuçta dijital bir şey değil, ölçmenin %100 sağlıklı olacağı anlamına gelmez. mesela demin 44 dakika var bitmesine diye bi uyarı verdi ve 2 dakika sonra şarj yüzünden bitti :) oysa %5 de kapanması gerekiyordu .. bazen böyle saçmalayabiliyor windows. elemanın biri şöyle bi tavsiyede bulunmuş

Try removing any battery programs on your computer and let windows manage it. If that doesn't work then you can try removing the battery from the lappy and just plug it in and see if it runs without the battery to make sure there is no problems with the charger itself. If it works fine for a few hours then there is another way; On Device Manager, browser to Batteries > Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery , right click on it and click “Uninstall”. After this restart the laptop and the battery charging should start. If none of the above work let me know 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arcsinx
    arcsinx's avatar
    Erkek

olabilir başka forumlarda da aynı sorunları gördüm. battery life extender diye bi programla çözmüşler ama ben de driver bulunamadı hatası veriyor ki tüm driverleri tek tek indirdim ve kurdum 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Bilgisayar firmanızın tavsiye ettiği programlara yönelmeye gayret edin. Eğer yeni versiyonu çıkmış ise güncel olanı kullanın.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arcsinx
    arcsinx's avatar
    Erkek

ben win 8 e geçtim sanırım onun için güncel çıkmamış o yüzden sorun oluşturuyor.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Bendede hp g62b11 var batarya dolmuyor %86 da kalıyor pili değiştirmeniz yararlı olabilir vs gibi bi yazı var 

acaba batarya kalibrasyon yöntemi falan yokmu ? 

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arcsinx
    arcsinx's avatar
    Erkek

hiç bilgim yok,sorunuda hala çözemedim

Toplam Hit: 690 Toplam Mesaj: 9