folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Notebook'a Maximum Ram ?

Notebook'a Maximum Ram ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

Merhaba arkadaslar Elimde Lenovo nun 59335988 modelli bir cihaiz var : http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=680&IID=228611

Sitede bu cihazin max ram miktarinin 8 gb oldugunu yaziyor "SiSoftware Sandra Lite 2013" programi ile baktigimda ise 32 gb diyor. site resmi site olmadigi icin emin olamadim. Bu cihazn destekledigi maximum ram ve ram mhz'sini nerden ogrene bilirim.

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam şimdi şöyle bir durum var. Eğer dizüstü bilgisayarınızda yalnızca 2 adet RAM takabilecek kadar slot var ise en fazla 8 GB RAM takabilirsiniz. Programda ne gördüğünüzün çok fazla önemi yok, önemli olan kaç adet RAM slotu olduğudur.

Eğer aynı model bilgisayarın yurt dışındaki versiyonlarında daha fazla RAM slotu var ise, 8 GB üstü takılabilir. Eğer elinizdeki anakart yurt dışındaki versiyonlarla aynı ise programda gördüğünüz bilginin genel bir bilgi olduğunu söyleyebilirim.

İşlemcinin 3. nesil olduğunu gördüm, dolayısıyla 1600 MHz RAM takılabilir olduğunu düşünüyorum. Ancak yine de Everest, CPU-Z gibi programlar ile RAM frekansını görebilirsiniz.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

yardır hocam bi şey olmaz :) 

bendede dell var n5110 mu neydi :) mak. 8 diyolardı kendi servisi.

Gittim 16 taktım :) + ssd taktım ne ses var ne gürültü.

Ama çok ısındırma soğutucuyla birlikte kullanmak zorunda kalabilirsinde dikkat et:))

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    RaNGeR bunu yazdı

Hocam şimdi şöyle bir durum var. Eğer dizüstü bilgisayarınızda yalnızca 2 adet RAM takabilecek kadar slot var ise en fazla 8 GB RAM takabilirsiniz. Programda ne gördüğünüzün çok fazla önemi yok, önemli olan kaç adet RAM slotu olduğudur.

Eğer aynı model bilgisayarın yurt dışındaki versiyonlarında daha fazla RAM slotu var ise, 8 GB üstü takılabilir. Eğer elinizdeki anakart yurt dışındaki versiyonlarla aynı ise programda gördüğünüz bilginin genel bir bilgi olduğunu söyleyebilirim.

İşlemcinin 3. nesil olduğunu gördüm, dolayısıyla 1600 MHz RAM takılabilir olduğunu düşünüyorum. Ancak yine de Everest, CPU-Z gibi programlar ile RAM frekansını görebilirsiniz.

2 slot (DIM) var die 8+8 takamiyormusun yani hocam ?

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-cmsx8gx3m1a1600c10-8gb-vengeance-ddr3-1600mhz-cl10-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=62855 bundan 2 tane alip kullanmayi planliyordum halbuki bende :s

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek

arkadaşlar 8 gb + 2 gb ram var laptopta.  Sistem derecelendirmesinde puan arttı ama sizce 8 gb tek başına mı daha iyi olur, yoksa böyle mi?

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı

2 slot (DIM) var die 8+8 takamiyormusun yani hocam ?

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-cmsx8gx3m1a1600c10-8gb-vengeance-ddr3-1600mhz-cl10-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=62855 bundan 2 tane alip kullanmayi planliyordum halbuki bende :s

Takarsınız hocam. Ben 4+4 şeklinde düşündüğüm için öyle demiştim. Daha önce dizüstü bilgisayarlarda 8 GB'lık RAM takıldığını görmediğim için (hem çok ekonomik değil, hem de 1 tane 8 GB yerine 2 tane uyumlu 4 GB RAM takmak daha performanslı oluyor) ihtimal vermedim. Ama siz illa ki 8+8 takmak istiyorum derseniz, işletim sisteminiz de 64 bit ise muhtemelen sorun çıkarmayacaktır. Ancak illa ki emin olmak istiyorum derseniz alacağınız yerde önceden deneme şansı veriyorlarsa denetin, bakın.

Tengri bunu yazdı

arkadaşlar 8 gb + 2 gb ram var laptopta.  Sistem derecelendirmesinde puan arttı ama sizce 8 gb tek başına mı daha iyi olur, yoksa böyle mi?

Hocam RAM'ler uyumlu ise sorun olmaz. Ancak ben 2 GB RAM'inizi 1. slota, 8 GB RAM'inizi de 2. slota takmanızı önerebilirim. Bu şekilde daha performanslı çalışırlar kanısındayım.

RaNGeR tarafından 29/Kas/12 22:19 tarihinde düzenlenmiştir

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

Hocam manice calistiracaksa 16+16 takarim. Para muhim degil cihaz iyi calissinda bizede para kazandirsin.

Vatan bilgisayar boyle bi denemeye girmez. Boyle deneme yapmalik bi yerden bulmam lazim :/

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam dediğim gibi ben de emin olamıyorum. Eğer sitesinde max. 8 GB diyorsa daha fazlasını kaldırabileceğini sanmıyorum. Farklı programlar ile de test edin, bakalım takılabilecek en yüksek RAM miktarı olarak ne gösteriyor, test etmiş olalım.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek
    SnipeTR bunu yazdı

yardır hocam bi şey olmaz :) 

bendede dell var n5110 mu neydi :) mak. 8 diyolardı kendi servisi.

Gittim 16 taktım :) + ssd taktım ne ses var ne gürültü.

Ama çok ısındırma soğutucuyla birlikte kullanmak zorunda kalabilirsinde dikkat et:))

o sitelerdeki yalan işlemcinin desteklediği ram 16 gb gözüküyor zaten intelin sitesinde. rakkoc senin işlemcide aynı şekilde 32 gb destekliyor takıp kullanabiirsin

Bittik biz bittik
Toplam Hit: 1122 Toplam Mesaj: 9