Notebooklara Bellek Üniteleri Nasıl Takılır?
-
Arkadaslar bu benım donem odevım bu konu hakkında bana kaynak olarak sıte adreslerı gosterebilirmisiniz?Konum: Notebooklara bellek üniteleri nasıl takılır?
-
Arakdaslar yarım ihtiyacım var.ARanızda bu konu hakkında bilgisi olan yok mu?yada aranızda b ilgisayar muhendısı yada öğretmenı olan yok mu?
-
Sİmdi konuna cevap yazmadan once Bellek Unitelerinden kastin ne ?
1-RAM bellek ,bildigimiz DDR,DDR2,SDR ramlar ,okunabilir yazilabilir ramlar ,kullanici takip cikarip degistirebilir
2-ROM bellekler okunabilir silinemez bellekler ,notebook imalati sirasinda monte edilir---
3-Harddiskte bir bellektir,Flashdisk te bi bellektir...
Sen tam olarak hangi bellegi soruyorsun ?
-
bu dönem ödevi 2 günlük :P
Ve nedemek bellek üniteleri nasıl takılır hadi notebooklarada bellek üniteleri diye bi araştırma yazısı olsa tamam derim. Teorik ödevde pratik bilgimi istenio garip geldi bu dönem ödevin bana
-
Belleği takmadan önce her zaman bilgisayarınızı kapatın ve şarj edilebilir pil paketini çıkartın.
Modülü sokete biraz açılı (yaklaşık 30 derece) olarak yerleştirin. Soket ve modülün her ikisinin de anahtarlanmış olduğuna, yani modülün sadece tek bir yönde yakılabileceğine dikkat edin.
Modülü sokete oturtmak için, soketin içerisine kaydığını hissedene kadar modülün her iki ucunu (oklara bakın) sıkıca itin. Modülün düzgün bir şekilde oturmasında sorun yaşıyorsanız, basınç uygulamaya devam ederken modülü aşağı ve yukarı doğru hafifçe sallamayı deneyin. Düzgün bir şekilde yerine oturduğunda, modülün ucundaki kontak parmakları soket içerisinde neredeyse tamamen yok olur.
Modül sokete düzgün olarak oturmuş şekilde, resimde gösterildiği üzere modülü aşağı doğru döndürün. Soketin her iki ucundaki mandallar konumuna oturana kadar aşağıda doğru bastırmaya devam edin. Bir çok sokette, modülün doğru bir şekilde yerine oturduğunu gösteren farklı bir klik sesi duyarsınız.
-
notebooku ters çevir ( kapalıyken) arkada yeri var sök. zaten iki tane yuva göreceksin.mevcut olan ram belleğine bak.mhz tutuyorsa tak. ben öyle yaptım.kingston marka 1 gb taktım sorunsuz çalışıyor.