folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Notebooku Şarjdan Çekince Cızırtı Yapıyor

Notebooku Şarjdan Çekince Cızırtı Yapıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Hocalar dell marka bir cihazım var.Cihazın batarya içindeyken şarjın fişini çekince bir video falan izliyosam video donuyor ve cızırtı yapıyor 5-10 saniyeliğine.Sonra düzeliyor.Bunun sebebi nedir?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spybreak
    spybreak's avatar
    Erkek

yüksek performanslı grafik kartından düşük güç tüketimli olana geçiyor olabilir hocam. bu genelde driver hatası olduğunda çıkar. dell in sitesinden driverları indirip kurman düzeltebilir diye düşünüyorum.

REMEMBER! RESPECT IS EVERYTHING
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    SpyBreaK bunu yazdı

yüksek performanslı grafik kartından düşük güç tüketimli olana geçiyor olabilir hocam. bu genelde driver hatası olduğunda çıkar. dell in sitesinden driverları indirip kurman düzeltebilir diye düşünüyorum.

böyle bişey yoktu yeni çıktı başıma hacım

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek

Kablonun dişisinin anakarta girdiği yerde lehim çatlağı ya da kırılma var gibi. O kısmı kontrol etmen gerekir.

Errare Humanum Est
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Elektriklenme yapıyor , batarya takılı olmadan kullan 1 gün , sonra fise takmadan sadece batarya ile kullan. Sorun düzelcek mi bak duzelmez ise fisin girdiği yerde ustte ki arkadaşın yazdığı gibi şase yapacak çatlak , kırılma , olabilir. Tr de olsan yolla bakalım derdim de çok uzaksin abi ya :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    TaRuZ bunu yazdı

Kablonun dişisinin anakarta girdiği yerde lehim çatlağı ya da kırılma var gibi. O kısmı kontrol etmen gerekir.

hocam baktım kablonun pcye girdiği noktalarda çatlak yok gibi.

u235 tarafından 09/Şub/17 23:52 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Roark bunu yazdı

Elektriklenme yapıyor , batarya takılı olmadan kullan 1 gün , sonra fise takmadan sadece batarya ile kullan. Sorun düzelcek mi bak duzelmez ise fisin girdiği yerde ustte ki arkadaşın yazdığı gibi şase yapacak çatlak , kırılma , olabilir. Tr de olsan yolla bakalım derdim de çok uzaksin abi ya :)

bunu deneyecem hocam.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

bi arkadaşın bilgisayarı düşünce benzer bir olay yaşanmıştı (güç kablosunu taktığında ekranda parazitlenme oluyordu, çekince parazitlenme neredeyse sıfıra iniyor, çok azalıyordu). servise vermiş, ekran kartı değişecek demişler, değiştirmişler, şu an bildiğim kadarıyla çalışıyor. servis kazıklamış da olabilir, 120 TL gibi bir para istemişlerdi, yanılmıyorsam. bilgine hocam.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    RockZs bunu yazdı

bi arkadaşın bilgisayarı düşünce benzer bir olay yaşanmıştı (güç kablosunu taktığında ekranda parazitlenme oluyordu, çekince parazitlenme neredeyse sıfıra iniyor, çok azalıyordu). servise vermiş, ekran kartı değişecek demişler, değiştirmişler, şu an bildiğim kadarıyla çalışıyor. servis kazıklamış da olabilir, 120 TL gibi bir para istemişlerdi, yanılmıyorsam. bilgine hocam.

120 tlye ekran kartı mı var hocam.Ayrıca ekran kartında problem olsa ses nie azda olsa cızırtı yapıyor.

Toplam Hit: 821 Toplam Mesaj: 9
cızırtı