folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Notebook'un Fanı Hep Çalışıyor.

Notebook'un Fanı Hep Çalışıyor.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

arkadaşlar bi oyuna girdik mi en küçük grafikte olsa bile ne bileyim nesbox.com ya da knight online gibi oyunlarda fan hiç durmuyor.Klimaya dayıyorum buz gibi yapıyorum yine çalışıyor ses çok yok ama hani az olsa iyi olur.bunu ısınınca çalıştıracak bir program var mı ? bu soğuksa da sıcaksa da çalışıyor.Güç tasarrufuna alıyom yine devam

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam büyük ihtimalle laptop un içi toz bağlamış. Tozdan dolayı hava sirkülasyonunu sağlayamadığından en ufak bir işlem yükünde dahi fan sirkülasyonu sağlayabilmek için fazla çalışıyor.

Öyle programları falan denenmeni önermem, çünkü fanı susturacam derken işlemciyi, gpu yu kızartabilirsin.

Yok ben illa kullanacam ses duyacağıma pcyi kızartırım daha iyi diyorsan alttaki program bu işlerin babasıdır.

http://www.almico.com/speedfan.php

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enesshn18
    enesshn18's avatar
    Erkek

mürit o sorundan bende muzdaribim ya laptopa 8 yükledim yükleyeli fan bi normal çalışmadı bazen duruyor gibi hiç çalışmıyor ama bazen bi pdf dosyası açıyorum aboo sanki oyun açmış gibi çalışmaya başlıyor yüzde 90 çalışma hızı gösteriyor göstergede sonra kapatıyorum hala çalışıyor sonra aynı pdf yi tekrar açıyorum bu sefer fan normale dönüyor bir uyumsuzluk var ama anlamadım :D

barmak bassak olurmu gadasını aldığım :D
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Hocam büyük ihtimalle laptop un içi toz bağlamış. Tozdan dolayı hava sirkülasyonunu sağlayamadığından en ufak bir işlem yükünde dahi fan sirkülasyonu sağlayabilmek için fazla çalışıyor.

Öyle programları falan denenmeni önermem, çünkü fanı susturacam derken işlemciyi, gpu yu kızartabilirsin.

Yok ben illa kullanacam ses duyacağıma pcyi kızartırım daha iyi diyorsan alttaki program bu işlerin babasıdır.

yeni la daha alet 4-5 aylık bir şey :I bir de programı indiremedim la indirsemde nası çalıştırıcam karmaşık gibi :S :D 

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı
    torpedo_XL bunu yazdı

yeni la daha alet 4-5 aylık bir şey :I bir de programı indiremedim la indirsemde nası çalıştırıcam karmaşık gibi :S :D 

Hocam kaç aylık olduğu çok önemli değil aslında, öyle tozlu yerlerde veya yastık üzerinde veya yatak üzerinde falan kullandıysan çeker tozu. Kullanımı için de aşağıdan bilgi alabilirsin. Eğer sende öyle ayarlar çıkmıyorsa laptopun fanları dışarıdan müdahale edilemiyor demektir,, belki bi ihtimal biostan ayarlayabilirsin.

http://forum.sogutma.net/hava-sogutma/10082-speedfan-kurulum-ve-ayarlariresimli-anlatim.html

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Toplam Hit: 796 Toplam Mesaj: 5