Notepad++ Veya Herhangi Programla Divlere Duzenli Goruntu Verme?
-
aslinda bu konuyu acacagima kendim duzenlesem olurdu ama artik canimi sikmaya basladi bu olay simdi diyceksinizki canini ne sikiyor. haci abiler benim bu duzneledigim kodlarda kodlarin basindan sonuna kodun nerde basladigini nerde bittigini anlayabilmek icin ayni bosluga ihtiyac duyuluyor ama tabi kodlari duzenlerken degistirirken bu duzenliligin icine ediyoruz aralarda gereksiz bosluklar olusuyor ve buda o kodlarin guzel durmamasina sebebiyet veriyor elinizde bildiginiz gordugunuz bu kodlari sekle semale sokacak bi prgoram falan varsa veya bu notepad++ ile nasil yapildigini bilen biri varsa ve anlatirsa cok memnun olurum konu anlasilmassa resimlede anlatabilirim.
-
evet beyler sorun cozuldu bi eklenti var ama nasil kullanilir bulamadim adi tidy2 notepad++ icin bi eklenti bunu cozen anlayan olursa kullanabilir.
diger bir secenegimiz ise http://www.freeformatter.com/html-formatter.html bu gormus oldugunuz site biraz uzun suruyor ama yinede baya faydali
lazim olanlarin kullanmasi dilegi ile
not:html denedim calisiyor ama php asp falan ne yapar bilmiyorum
-
htmltidy: https://code.google.com/p/m-a-t/downloads/detail?name=HTMLTidy.zip
html dosyasını tut htmltidy.exe'nin üzerine bırak
notepad++: http://img15.imageshack.us/img15/5269/g1b9.png
YekteranBaymedir tarafından 01/Ara/13 19:22 tarihinde düzenlenmiştir -
haci abi bu verdigin program iyi ancak dil kodlamasinin a.k. yani anliyacagin eger kodda ozel karakterler varsa onlarin darma duman ediyor. ama saolasin yinede oneri icin bu arada bu verdigim siteye bi prog yazilmazmi ki acaba hani biz dosyalari sallasak o duzenlese kaydetse bizim soyledigimiz yere indirse :)
-
ayhun bunu yazdı
haci abi bu verdigin program iyi ancak dil kodlamasinin a.k. yani anliyacagin eger kodda ozel karakterler varsa onlarin darma duman ediyor. ama saolasin yinede oneri icin bu arada bu verdigim siteye bi prog yazilmazmi ki acaba hani biz dosyalari sallasak o duzenlese kaydetse bizim soyledigimiz yere indirse :)
notepad'in eklentisini de söyledik : tidy2
-
Visiual Studio varsa ctrl + k + d Kombinasyonu işini görür. Içiçe, hangi divin nerede kapandığı vs.. mevcut.
-
dreamviewer da davarmis ancak ben kurmaya usendigimden denemedim. ama tidy kodlari duzenlemiyor yada ben bi yerde yanlis yapiyorum. kodlari sola sifirliyor benim pcde yani anliyacagin duzenlemek yerine o duzensiz halini daha duzensiz hale getiriyor.
-
ayhun bunu yazdı
dreamviewer da davarmis ancak ben kurmaya usendigimden denemedim. ama tidy kodlari duzenlemiyor yada ben bi yerde yanlis yapiyorum. kodlari sola sifirliyor benim pcde yani anliyacagin duzenlemek yerine o duzensiz halini daha duzensiz hale getiriyor.
<div class="wraphead noprint">
<div id="navigation_bar" class="ss_navbar noprint">
<div class="ss_navbar_in noprint" valign="middle">
<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td valign="middle">
<table cellspacing="0" cellpadding="0" class="ss_navbar_left">
<tr>
<td>
böyle bişey istemiyomusun sen ?
-
aynen hacida o verdigin calismiyor biraz duzenli olanin bile canina okuyor. ya benim pcde bi sikinti var yada notepad++ var bi enteresanlik bendeki kodu
boyleyken
<tr>
<td valign="middle">
<tr>
<td>
_________________________________________________________________________________________
bu hale getiriyor
<tr>
<td valign="middle">
<td>
hatta gereksiz yerede kodlarda enter atiyor