Notepaddeki Bütün Xxxx Leri Aaaa Yapmak
-
Benim aradıgım program bir klasör icindeki bütün yazı dosyalarının hepsini acıcak xxxx yazanların hepsini aaaa yapıcak örnek olarak.yardımlarınızı bekliyorum....
-
Eğer tek dosya ise,
ac notepadi Ctrl+h xxxx yaz tab'a bas aaaa yaz entera bas
ama birden fazla ise,
Notepad ++'ı indir, Ctrl+h da al open document de...
Frontpage varsa hepsini ac frontpage'e orada Ctrl+h ile değiştir. Kodda ara de, Bütün sayfalarda değiştir de..
Aklıma gelen ilk 3 program...
-
notepaddekileri bi word yada excele geçir sonra ctrl+f yap ve replace seçeneğine geç ben ingilizce kullanıyorum diye replace ama turkçede değiştir gibi bişi olabilir yukardaki kutuya x yaz aşşayada a yaz tüm x leri a yapar sonra al yazıyı notepade geri yapıştır
-
XmV bunu yazdı:
-----------------------------
notepaddekileri bi word yada excele geçir sonra ctrl+f yap ve replace seçeneğine geç ben ingilizce kullanıyorum diye replace ama turkçede değiştir gibi bişi olabilir yukardaki kutuya x yaz aşşayada a yaz tüm x leri a yapar sonra al yazıyı notepade geri yapıştır
-----------------------------işte o officedeki replacenin kısayolu Ctrl+h dır..
notepedde aynı fonksiyon vardır...
-
eyvallah :) çok kullanıyorum ben replace yi nasıl olmuşda bu gune kadar keşfetmemişim aslında wordde excelde kısa yollar diye bi başlık açmak gerekiyor ama ben ingilizce kullanıyorum diye turkçe ile tutmuyor mesela ben alt+d sonra f yapıyorum üst satır filtreleniyor gibi
-
wordün bu özelliğini biliyordum fakat notepadda deniyim dedim, bir tane matin belgesi açıp içine xxxxxxxxxxxx yazdım ctrl+h (değiştir) aranan kısmına x yazdığım zaman bulunamadı diyor ama diğer metin belgelerinde çalışıyor, ilginç
-
ctrl+h a tıkladığınızda yazıyı seçmeyin...
-
Hoca tam anlamadım soruyu ama... Yani ctrl+f yaparsın 'xxxx' dizinini bulursun sırasıyla sonra hepsini 'aaaa' diye değiştirirsin :S