Notifikasyon Sistemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Nereye açacağımı bilemediğimdem buraya açtım. Bir müşteri notifikasyon sistemi istedi. Script shared hosting'de olduğu için socket.io ile yazıp halledip geçemedim. Barzo usulü 15 saniyede bir tekrarlanan ajax call'larla gayet iyi çalışan, işini gören bir notifikasyon sistemi yazdım. Performans sıkıntı değil çünkü kapalı bir sistem. Her ne kadar problemsiz çalışıyor olsa da benim içime sinmedi. Daha önce notifikasyon sistemleriye uğraşmış olan var mı? Alternatif bir yöntem arıyorum.

while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Nereye açacağımı bilemediğimdem buraya açtım. Bir müşteri notifikasyon sistemi istedi. Script shared hosting'de olduğu için socket.io ile yazıp halledip geçemedim. Barzo usulü 15 saniyede bir tekrarlanan ajax call'larla gayet iyi çalışan, işini gören bir notifikasyon sistemi yazdım. Performans sıkıntı değil çünkü kapalı bir sistem. Her ne kadar problemsiz çalışıyor olsa da benim içime sinmedi. Daha önce notifikasyon sistemleriye uğraşmış olan var mı? Alternatif bir yöntem arıyorum.

Barzo usulü en iyi yöntem başka yöntem yok zaten işe yarayan. Yalnız boş cevap gönderirken hata raporuyla gönderirsen (herhangi bir 404 urlsi yoksa) veya bomboş cevap gönderip headerları silip yalnızca plain text bilgisi gönderirsen daha verimli olur. İçine de sinsin güzel yöntem. 

iyibu! yeniden..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Json dönderiyom hocam. Dediğim gibi iş görüyor hocu ama çirkin. Bir alternatifi var mıdır diye bakınıyorum. Bir long polling olayı var ama algılayamadım onu da tam.

while (1<2)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Json dönderiyom hocam. Dediğim gibi iş görüyor hocu ama çirkin. Bir alternatifi var mıdır diye bakınıyorum. Bir long polling olayı var ama algılayamadım onu da tam.

Long polling olayı özetle phpde while ile sonsuz döngü yaptırtmak hocam. Sonsuz döngüde eğer bi farklılık varsa işlem yaptırtıyor sonra döngüye devam yoksa direk döngüye devam. Gerçi kapalı sistem demişsin zarar vermez de aspde kesinlikle çalışma ihtimalimyok phpdeyse cpu etkiliyor baya işlem hiç bitmiyor çünkü

Yerinde olsam çirkinle devam ederdim :D 3 saniyede bir kontrol etse yine long pollingten daha az kaynak tüketir

iyibu! yeniden..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Shared hosting olsun sorun ne ki?

SignalR kullanıyorum genelde bu tarz işler için.

Ehl-i Byte
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

SignalR ile shared hosting'de muhtemelen long polling yapıyorsun hocam. Onu konuştuk yukarıda zaten.

Long polling de çirkin. Gerçek zamanlı iletişimin üstesinden gelen geçici bir çözüm o da.

by_Tet sağol bu arada içime sinsin o zaman ya. VPS'e taşınana kadar yapacak bir şey yok gibi duruyor.

krypt tarafından 26/Tem/14 00:27 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

yapılacak başka bir şey yok tek çözümün o

node js ye kadar başka bir şeymi vardı sanki bro devam et.

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
Toplam Hit: 1176 Toplam Mesaj: 7