NÖTRİNOLAR

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cronos23
    cronos23's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Eylül/2003
    Erkek
    Nötrinoların dünyanın her santimetrekaresinde 60 milyon adet bulunduğunu ve sodyum klorür maddesinin de güneşten dünyaya gelirken bir türden ötekine geçme özelliklerinin ortaya çıkmasını sağladığını okumuştuk. Birinci sorum: dünyanın her cm.karesine denizler dahil mi? Peki sodyum klorürün en fazla olduğu denizde nötrinolar yok mu? Varsa orada neden bu anlaşılamadı?
    İŞTE BÖYLE.YORUMLARINIZA BAKALIM ŞİMDİ


    gözlerim uzakları arıyor gelecek olandan habersiz..........
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hanif_merakli
    hanif_merakli's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2003
    Erkek

    evet guneşten gelen notrinolar dunyanın her cm 2 sine nufuz ederk geçer ve yollarına devam ederler ki notrinoların evrenimizdeki sayısı sonsuz sayılır.evrenin her noktası tıka basa notrinolarla doludur.

    >>>>>>>sodyum klorür maddesinin de güneşten dünyaya gelirken...
    bu ifadeyi ilk defa sizden duyuyorum guneşte tuz mu var yanee? NaCl ün guneşten gelmesi diye bir ifade doğru mu boyle bir şey var mı ??


    hayalet notrinoların varlığı yer altındaki içleri su dolu buyuk depolar tarafından saptanıyor.

    EY TURK TİTRE VE KENDİNE GEL!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ipucu
    ipucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Aralık/2003
    Erkek
    Nötrinolar kütlesi çok çok küçük olan (sıfıra çok yakın olduğu için çekirdek reaksiyonlarında ihmal edilen) atomun temel parçacıklarındandır.
    Nötrinolar o kadar küçüktür dünyanın içinden geçerken hiçbir atoma çarpmadan diğer tarafından çıkarlar. son zamanlarda nötino yakalamak için yapılan deneylede sanılanın aksine dünyaya güneşten çok fazla miktarda nötrino gelmektedir.
    Nötrinolar güneşin merkezindeki termonüklier tepkimeler sonucunda oluşur ve ışık hızında hareket etmelerine ramen yüzeye çıkmaları milyonlarca yıl alır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BartheZ
    BartheZ's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2002
    Erkek
    Işık, artık hepimizin bildiği gibi boşlukta saniyede 300.000 km hızla yol alır. Ancak, hava, su, cam vb. ortamlarda ışığın hızı düşer. Örneğin, su içinde hızı ışığınkini geçen parçacıklar vardır. Nötrino deneylerinde bu olgudan yararlanılır. Nötrinolar, çok küçük kütleleri olduğu saptanan, ancak maddeyle çok ender etkileşen parçacıklar. Bunların varlığı, yerin derinliklerinde kurulu içi su dolu havuzlarda belirlenebiliyor. Her saniye dünyamızın her santimetrekaresinden milyarlarcası geçen nötrinolardan birkaçı, bu havuzlar içindeki atomlarla etkileşiyor. Yani elektron ya da protonlara çarparak saçılıyorlar. Çarpışma sonucu ortaya, örneğin, müon gibi elektrik yüküne sahip parçacıklar çıkıyor. Bu parçacıkların hızı, ışığın su içindeki hızından fazla olduğu için Çerenkov Işınımı denen bir parlama oluşuyor. Bu parlama, havuzun kenarlarında dizili ışık algılayıcılarınca saptanıp büyütülüyor ve bu yolla bir nötrino etkileşme “olayı” belirlenebiliyor.

    on error go to hell
Toplam Hit: 2012 Toplam Mesaj: 4