Ns Leri Sunucuya Nasıl Yönlendiririm
-
Şimdi tk diye domain açtım. Zulfumehmet.tk bunu Windows 2008 kurulu cloud sunucuya yönlendirmek için ns1.zulfumehmet.tk vr ns2.zulfumehmet.tk diye iki tanem name server oluşturdum domain panelinden ip leride sunucun ipisini yazdım. Sunucya rollerden dns yapılanmasını ekledim. Ns leri mx leri a kayıtlarını ekledim. IIS7 den domaini de ekledim. Ama domain sunucuya bağlanmadı. Whois çekiyorum sunucu ipisini göstermiyor. Ben bu işleri yapan biri değilim sadece bu işler nasıl oluyor maksat öğrenmek için yapıyorum. Sunucuyuda deneme sürümü diye ücretsiz aldım. Bir vpn kurak dedim ama onuda beceremedim. Bari bunu becerem dedim ama oda olmadı :( neyse yardımcı olacaklara teşekkürler.
-
Sunucuya bakmak lazım üstad.
https://www.cloudns.net/ burdan bir hesap açıp alan adını buraya yönlendirip DNS leri burdan girermisin.
-
Google cloud üzerinden mi aldın?
Eğer ki Google Cloud üzerinden almışsan biraz tuhaf işliyor, yok değilse uygun bir zamanda skype üzerinden anlatayım.
-
ontedi bunu yazdı
Eğer ki Google Cloud üzerinden almışsan biraz tuhaf işliyor, yok değilse uygun bir zamanda skype üzerinden anlatayım.
Aynen google clouddan
-
x-files bunu yazdıontedi bunu yazdı
Aynen google clouddan
tuhaf işlemiyor ki, en azından linux için google dns den NS, A ve CNAME oluşturuyorsun. 4 NS kaydını domain' e yazıyorsun, yarım saat içinde yönleniyor.
-
ozgunlu bunu yazdıx-files bunu yazdıontedi bunu yazdı
Aynen google clouddan
tuhaf işlemiyor ki, en azından linux için google dns den NS, A ve CNAME oluşturuyorsun. 4 NS kaydını domain' e yazıyorsun, yarım saat içinde yönleniyor.
Ya hocam, geçen gün windows makine için yapmaya çalışmıştım yemedi.
NS, A vs.. kayıtlarında yazdığın özel bir şey var mı?
-
ontedi bunu yazdıozgunlu bunu yazdıx-files bunu yazdıontedi bunu yazdı
Aynen google clouddan
Ya hocam, geçen gün windows makine için yapmaya çalışmıştım yemedi.
NS, A vs.. kayıtlarında yazdığın özel bir şey var mı?
https://www.youtube.com/watch?v=S2GPVpeAnkM
Ben burdan yapmıştım.