Ns, Nic.Tr Ve İp Sorunsalı
-
slm. şimdi bana vps aldığım yer kendi ns adreslerini kullanırsam benim vps domain in vps i göreceğini söledi
bende domain i kaydeden elemana onların ns sini verdim. nic.tr 1 gün geçtikten sonra ns leri değiştirdi. ama sunucu bulunamıyoru hatası veriyor hep. neyse
sordum dedim böle böle niye açılmadı. o şekilde olmaz kendi ns leirni kullanacaksın dediler. neyse dedim tamam.
isimtescilden kendi domainlerimden birine alt alan adı açtım
ns3.foxxly.com
ns4.foxxly.com
diye alt alan adı oluşturdum ip olarakda bu vps in ip sini yazdım. sonra bunu nic tr den tekrar güncellettik.
ns1 , ns2.foxxly.com farklı ip ve farklı vps i çalıştırıyor. bu şekilde ns3 ve ns4 farklı sunucuyu çalıştırır mı ? bi sorun olur mu ?
öğlen nic tr ye değiştirme talebi ettirdik. (ns3,ns4) isimtescil.net who is in de değişmiş görünüyor who.is de görünmüyor.
halen sunucu bulunamıyor hatası veriyor.
şimdi öncelikle sokiyim com.tr ye. sonrada sorum şu bu şekilde domain vps i görüp çalışr mı ?
not : vps kurulu, domain açılı vs vs herşey tamam sadece domain açmıyor
-
yukarı
-
NS3 -NS4 IP ler farklı server olduğundan dolayı çalışır.. sıkıntı olmaz.. Com.tr lerde NS değişimleri com net org kadar hızlı değil biraz zaman alıyor sıkıntı ondan olmuştur :)
-
abi dün öğleden beri bekliyorum :|
isimtescil,nic.tr de sorguladığımda değişmiş görünüyor. ama who.is de hala eski dns ler görünüyor. who.is de ki değişmeden değişmiyor :|
-
oluyomuş :)
şuan çalışıyor :)
nic e bi mail attım fırçalı 10 dk sonra çalışmaya başladı :D