NTLDR Problemi
-
ntldr hatası veriyordu pc
hirenboot cd deki boot la ilgili tüm toolları denedim
toollar fayda ediyor fakat 1 kez açılıyor pc resetten sonra yeniden aynı hata
şuan aynı problem var fakat disk okuma hatası olarak gozukuyor
yine toollarla acabiliyorum fakat çözüm kalıcı değil
boot.ini dosyasının yedeği vardı onu geri yükledim yine aynı.
varmıdır boyle bir problemle karşılaşan veya çözümünü bilen
-
ntlrd eksik hatası hdd deden kaynaklanır genelde. yani ya dosya yok,ya bozuk, yada hdd de o bilginin yazıldığı yerde bad sector var. format atabiliten varsa format at derim ben. diski biçimlendirirkende hızlı değil normal biçimlendir.
-
crimeangel bunu yazdı:
-----------------------------ntlrd eksik hatası hdd deden kaynaklanır genelde. yani ya dosya yok,ya bozuk, yada hdd de o bilginin yazıldığı yerde bad sector var. format atabiliten varsa format at derim ben. diski biçimlendirirkende hızlı değil normal biçimlendir.
-----------------------------dosya yerinde, yedeğiylede değiştirdim, hdd regeneratorle taramada yaptım 0 bad sector, temiz hdd
ntloader ile açıyorum fkat resetten sonra yine aynı problem, formatsız bir çözümü olmalı
-
Bu hatayı aldığınızda kontrol etmeniz gerekenler şunlardır...
1 - Bilgisayar nereden boot etmeye çalışıyor... (İşletim sistemi olmayan bir harddiskten boot etmeye çalışırsada bu hatayı alırsınız.)
2 - Harddiskte fiziksel bir problem oluşmuş olabilir... Disk kablosunda veya bağlantısında problem olabilir...
Eğer bu durumlardan ötürü bir problem oluşmamıssa, Boot.ini dosyası bozuk veya NTLDR.Com dosyası eksik... Bunu gidermek için XP CD mizi takıyoruz ve boot ediyoruz... Ardından Repair Console (Onarma Konsolunu seçiyoruz)
Aşağıdaki komutları uyguluyoruz... (X harfi cd sürücünüzün harfini temsil etmektedir... Sizde bu harf d,e,f, gibi bir harf olabilir)
C:\Windows> copy x:\i386\ntldr c:\
C:\Windows> copy x:\i386\ntdetect.com c:\
Bu dosyaları kopyalayıp aşağıdaki komutları uygulayın
C:\Windows> fixboot
C:\Windows> fixmbr
C:\Windows> bootcfg /rebuild
Sistemi yeniden başlatın... Artık windows xp işletim sisteminiz büyük olasılıkla açılacaktır...
Hocam zamanında böyle bir konu hazırlamıştım bir site için. Belki işine yarar diye kopyalıyorum buraya. Umarım işine yarar.
-
Bunu gidermek için XP CD mizi takıyoruz ve boot ediyoruz... Ardından Repair Console (Onarma Konsolunu seçiyoruz)
Aşağıdaki komutları uyguluyoruz... (X harfi cd sürücünüzün harfini temsil etmektedir... Sizde bu harf d,e,f, gibi bir harf olabilir)C:\Windows> copy x:\i386\ntldr c:\C:\Windows> copy x:\i386\ntdetect.com c:\
Bu dosyaları kopyalayıp aşağıdaki komutları uygulayınC:\Windows> fixboot
C:\Windows> fixmbr
C:\Windows> bootcfg /rebuild
Sistemi yeniden başlatın...birde bunları dene bakalım.Not: Alıntıdır. -
yardımlar için sağolun
nedenini çözemediğim bir sebepten dolayı biosta hdd boot sırası değişmiş, durduk yere biosta ayarın değişebilceğine ihtimal vermediğimden dolayı hiç bakmamıştım, sorun halloldu, teşekkürler