Ntoskrnl.Exe Eksik Yada Bozuk Hatasi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLsanCaK
    aLsanCaK's avatar
    Erkek

C:\Windows/system32/ntoskrnl.exe dosyasinin bir kopyasini yeniden yukleyin diye bi hata veriyor bilgisayar windows acilmiyor.

linux live cd ile pc yi acarak yeni bir kopyasini yukledim, fakat hala ayni hatayi veriyor xp cd sinden kurtarma konsoluna girerek

C:\>expand E:\i386\ntoskrnl.ex_ C:\Windows\system32 yaptim

Acces is Denied

hatasi verdi bu sefer baska neler yapabiliriz aklina gelen veya bilgisi olan varmi ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLsanCaK
    aLsanCaK's avatar
    Erkek

kurtarma konsolundan chkdsk /r komutunu verince 55% te

the volume appears to contain one or more unrecoverable problems. diyip bitiriyor

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLsanCaK
    aLsanCaK's avatar
    Erkek

hala ayni :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

Şöyle bişi Var :

http://www.spaksu.com/windows-xp-ntoskrnl-exe-hatasi-ve-cozumu/

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLsanCaK
    aLsanCaK's avatar
    Erkek

dostum  bunu uygulamistim zaten :) yukaridada yazdigi gibi bunu uyguladigimda acces is denied diyor

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

Hacı bildiğin herşeyi dene en son çare bulmazsan harddiski değiştir

Aynısı benimde başıma geldi neler denemedimki...  ama çare bulamadım en son hardiski değiştim de düzeltebildim....

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    canerator
    canerator's avatar
    Erkek

Dosya isminde krnl dio eğer bu kernelse işletim sisteminin çekirdek dosyalarında bi sorun var demektir.Başka bi xp cd si bulup çalıştır a "sfc /scannow" yaz belki düzelir emin değilim.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tugberk
    Tugberk's avatar
    Erkek

Ntoskrnl, driverler gibi kernelin bir modülü değil, microkernel'in kendisidir, doğal olarak sürüm farkı olan bir xp nin ntoskrnl ini almak sorunu muhtemelen çözmez. Benim tavsiyem şu.

Önce live linux u aç, xp cd sini tak (sistemi kurduğun cd nin aynısı olsa iyi olur) , sonra i386 dizininden ntoskrnl.ex_ dosyası ile expand.exe dosyasını al ve upload et. Biz de ntoskrnl.exe yi expand edip tekrar upload edelim, sonra sende live linuxdan yine system32 ye kopyala ve yeniden açmayı dene.

Kesin olur diyemem, çünkü basit bir kernel güncellemesi olmuşsa bile sistemde , bsod ile karşılaşman büyük ihtimal, çünkü ntoskrnl dediğim gibi kernelin kendisidir ve kernel moddaki çok küçük hatalarda bile sistem mavi ekranı gözüne sokar..

Toplam Hit: 2250 Toplam Mesaj: 8