Nüfus Cüzdanı Kaybetmek - Nüfus Memuru Var Mi Yada Anlayan Murit ?
-
Hocalar yengem nüfus cuzdanini kaybetmis. İkameti Istanbul da. Kirikkale'den cikartmak istiyoruz ama Istanbula gidip muhtardan bi iki belge alip gelmesi gerekiyormus. Nüfus cuzdaninin yerine gecen bi belge veriyormus muhtar.. Bu isi istanbula gitmeden halledemez miyiz sordum burdaki nufus mudurune ama telefonda konustugum icin imkan yok dedi. Ikametini aldirmak icin de nufus cuzdani geciyor. Nufus cuzdani seri numara filan bulabilsek bi ise yaramaz mi ?
-
1- Yerel yada bölgesel bir gazeteye " hükümsüzdür " ilanı ver.
2- En yakın karakola git ve nüfus cüzdanının kaybolduğunu beyan et.
3- En yakın nüfus müdürlüğüne git, gazete küpürü ve karakoldan aldığın belgeyle yeni nüfus kağıdı çıkartmak için başvur.
Kısa sürede çıkıyor. -
C_e_Z_a bunu yazdı
3- En yakın nüfus müdürlüğüne git, gazete küpürü ve karakoldan aldığın belgeyle yeni nüfus kağıdı çıkartmak için başvur.
Kısa sürede çıkıyor.70 lira bayılacak...
kaygusuz tarafından 20/Şub/14 18:54 tarihinde düzenlenmiştir -
Nüfus müdürlüğüne git , kaybettim de yenisini çıkartırlar , 67 lira mı ne de cezası var ama istersen ödeme sonra ödersin.
-
C_e_Z_a bunu yazdı
Kısa sürede çıkıyor.Hocam en son ne zaman yaptin bu isi bana ikamet ettigi yerde muhtarliktan belge alinacak dediler.