folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Nvida Markalarından Başka Marka Ekran Kartları Hakketen Kötümü

Nvida Markalarından Başka Marka Ekran Kartları Hakketen Kötümü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

arkadaşlar benim kulaktan duyma aldığım bilgilere göre amd readon kararlı çalışmıyormuş vs. birde internette performans oranları var acaba bu oranlar ne kadar gerçek

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    goldfinger
    goldfinger's avatar
    Erkek

hacı sen meseleyi kulak arkasından duymuşsun konu başka başlık başka

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

kulaktanda duymamışsın sen onu sanırım :|

mesaj ne alaka konu içeriği ne alaka 

NoToLeRaNcE tarafından 24/Ağu/12 18:46 tarihinde düzenlenmiştir

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Burası karışacak demedi demeyin :D

sağ-sol kavgası olsa daha yumuşak geçer,

Ati şimdiki adıyla AMD her zaman döver arkadaş, 300 liraya alacağın Nvidia ile ATI'yi kıyaslayamazsın, kağıt üzerindeki değerleri boşverin siz, kafede yüzlerce model kullandım, zamanında Rage pro 128 32mb heyt canını yediğim..  Sonra da 9800 XT almıştım, halen kullanıyorum. 12 yıllık karttır kendileri,

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Usta dünyada cevabı bulanamayan sorulardan bir tanesini sorup fitili ateşlemişsin :) Şu alemde amd-intel, ati-nvidia, windows-linux, php-asp, lol-hon, microsoft-apple, steve jobs-bill gates vb. soruların cevaplarına daha ulaşamadık.

AMD kararlı değil vs nvidia fan club üyelerinin provokasyonundan başka bir şey değil. Ati mi Nvidia mı dersen ikisinin de kendine göre iyi-kötü özellikleri var. Yazılımsal beklentin varsa physx ile falan uğraşıyorsan nvidia alacaksın. Fiyat performans arıyorsan o zaman ati'ye yöneleceksin. Nette her yazana inanmamak lazım. Bir ton ekran kartı performans testleri var. Benchmark puanları vs karşılaştırılıyor. Onlara göz atarsan hangisinin daha iyi olduğunu kestitirsin. Ama burda esas olay senin ekran kartına ne kadar bütçe ayırdığın. Bütçene göre fiyat performansı hangisinin iyiyse onu alacaksın.

Austen tarafından 24/Ağu/12 19:31 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

nvidia siker

tabi lan
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

eskiler bilirler,

zamanında bende ati 32mb rage 128 pro vardı, arkadaşımda da nvdia 128mb mx440 vardı, gta3 yeni çıkmıştı, benimki 1024x768'de çok iyiydi, mx440 800x600'de kıvranıyordu.

Sonra 140liraya His Excalibur 256mb 256bit 9800XT  aldım,o zamanlar nvdia titanium 4600'ler vardı rakip, 10 sene önce, halen canavar gibi çalışıyor ati, NFS most wanted full detay takır takır akıyor.

3 yıl internet kafelere teknik servislik yaptım, Nvidia'dan çektiğimi ben bilirim,

Voodo 3 3000'den bu yana ekran kartları özel ilgi alanım, Nvidia sadece profesyonel kartlarda döver. Ama kıstasımız fiyat/performans..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    goldfinger
    goldfinger's avatar
    Erkek

konuyla alakası yok ama ati kartla dvr kartı birlikte çalışırmı yeni ekran kartı almayı düşünüyorum bu sefer tercihimi ati den yana kullanmak istiyorum makinde dvr kartı var mecburiyetten uzun zamandır nvidia işlemcili kart kullanıyorum deme imakanım olmadığı için ati kart lardan uzak durdum dvr forumlarında dvr kartlarının intel cpu ve intel chipsetli anakartlar da nvidia gpu lu ekrankartı kullanılmasında ısrar ediliyor şu anki kullandığım sistem amd chipsetli anakart amd cpu nvidia gpu dvr kartıyla sorunsuz çalışıyor ati gpu lu kartla da aynı stabiliteyi yakalarmıyım

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek
    abı bu tamamen senın butcenle alakalı bırsey.yıllardır nvidia kullanırım masaüstü olsun dizoüstü olsun. 3 5 ay önce bilgisayarımı komple degistirdim üni. öğrencisinin el verdiği bütçe ile ekran kartınada ortalama 350tl ydi. Bi ati ye baktım o fiyat ortalamasında bide nvidia ya. Gonlum nvidia derken kagıt üstünde ati diyordu. Gidip MSI 5850 Twin Frozr II aldım. Gayette memnunum.

http://www.leyladansonra.com/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hakikaten çok fena bir fitil ateşlemişsin :)

Ben şahsen ekran kartını sisteme göre toplayanlardanım. Eğer Intel işlemcili topluyorsam NVidia, AMD işlemcili topluyorsam da ATI alırım. Ama ekran kartı markalarını karşılaştırırsan birbirine göre üstünlük sağladığı tarafları var elbette. Her iki ekran kartı modelini de kullandığım bilgisayarlar elimde mevcut iken düşüncelerimi aktarayım.

Mesela, NVidia ekran kartı (ekran kartlarını kendi düzeyindekilerle karşılaştırırsanız) genellikle daha az güç harcayarak çalışır. Bu her ne kadar performansını etkilese de, dizüstü bilgisayarlarda sıkça kullanılmasının başlıca nedeni budur. Bunun yanında Intel işlemcili sistemlerle daha uyumlu olduğu söyleniyor ve ben de buna katılıyorum. Ayrıca önceki arkadaşların söylediği üzere profesyonel olarak kullanmak istiyorsan NVidia öneririm. Ayrıca "yalnızca duyduğum" bir başka fark ise, uzun vadede NVidia performansını daha iyi koruduğu yönünde. Ama bu konuda bir fikrim yok. Nvidia'nın kötü tarafına gelince... NVidia'nın güncelleştirmeleri kadar bilgisayarın içine eden başka birşeyle henüz karşılaşmadım. Elimdeki dizüstü bilgisayarda 9650M GT var, güncelleştirmesini yaparsam HDMI girişini kullandığın zaman ses alamıyorum :) Güncelleştireceğiz diye ortalığı karıştırıyorlar :)

ATI ekran kartları, kendi düzeyindekilerle karşılaştırırsan biraz daha elektrik harcayan modellerdir. Gerçi 45 nm ve 23 nm modelleri çıkalı bu pek geçerli değil deseler de ben denemediğim için birşey diyemeyeceğim. Fazla güç, fazla ısı demektir. Oyunlarda hiç yormaz, hatta ileri düzey ekran kartlarında performans olarak NVidia'yı geçen ATI ekran kartı modelleri var. ATI, NVidia'ya göre biraz daha ucuzdur. Güncelleştirmeleri sağlamdır. Bunun yanında, ATI ekran kartları uzun vadede [hiç kapatmadan 3 gün boyunca oyun oynarsan :)] performans kaybeder, en azından eski kartlarında bu problem vardı ama yeni çıkanları deneme fırsatım olmadı. Ama bu seni ATI konusunda soğutmasın, fiyat/performans oranında ATI elbette sağlam markadır.

Benim aklıma gelen bunlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

edit: 9650 yerine 7650 yazmışım :)

RaNGeR tarafından 25/Ağu/12 03:48 tarihinde düzenlenmiştir

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

Nvidia'nın + bir yanıda oyun firmalarıyla anlaşması. Oyun yapılırken kendi kartlarına göre birkaç özellik veya iyileştirme ayarı eklettiriyor. Böylece hem ürünün üstün olmasa da firma anlaşması dolayısıyla 'daha iyi' ymiş gibi görünmesini sağlıyor. (Belkide gerçekten iyidir ekran kartı bilemem ama pazarı böyle manipüle ediyorlar)

Almanya Fatihi
Toplam Hit: 1035 Toplam Mesaj: 11