folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Nvidia 8500 GT 512 MB + 1GB Destekli Kartı Nasıl 1GB Kullanabiliriz ?

Nvidia 8500 GT 512 MB + 1GB Destekli Kartı Nasıl 1GB Kullanabiliriz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

Arkadaşlar bi arkadaşım sordu benim çok anladığım bi konu değil.

Arkadaşta Nvidia GT 8500 512MB ekran kartı varmış ama 1GB destekliymiş.

Bu ekran kartını 1GB olarak kullanmak için ne yapmak, nerden ayarlamak gerekir.

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Muhtemelen RAM dan paylaşımlıdır ama nasıl olacağını bende bilmiyorum :D

Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

destekli nedir bilmiyorum fakat, ekran karti overclock olayina bakabilir

la liberte ne meurt jamais.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

Overclock yapmayıda bilmiyor arkadaşım vede korkuyor kartı yakarız falan diye.

Benim bilidiğim kadarıyla onboard ekran kartları için bios ayarlarından "AGP Memory Size"  gibisinden bişeyler vardı ama sanırım o sadece onboard kartlar için geçerli. Doğrumudur ?

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

benim bildiğimde hiç bir şey yapmak gerekmez gerektiğinde kendi kullanır :))

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Ayara gerek yok ram ini yükseltirse otomatik olarak paylaşımdan 1 gb olur ekran kartı ama öle gerçek 1gb lıklar kadar olmasını beklemeyin.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

torpedo_XL bunu yazdı:
    -----------------------------

Ayara gerek yok ram ini yükseltirse otomatik olarak paylaşımdan 1 gb olur ekran kartı ama öle gerçek 1gb lıklar kadar olmasını beklemeyin.

-----------------------------

Hoca ram ini ne kadar yükseltmesi gerekiyor mesela ?

Ve bunun işletim sistemiyle bi alakası varımı, mesela XP yada Win7 kullanması fark edermi ?? 

Toplam Hit: 1150 Toplam Mesaj: 7