folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Nvidia GT 320 M Cuda Optimus Problemi...

Nvidia GT 320 M Cuda Optimus Problemi...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

Müridler bir haftadır sorunum yüzünden çıldırma noktasındayım... Notebook casper i5 işlemci ve yukardaki ekran kartıyla 6 gb rami var, optimus olayı ekran kartının neredeyse kullanılmadığı zamanlarda intelin onboard 64mblık ekran kartını kullanması.. Benim sorunum nvidia kullanılmıyor, ki nedeni de muhtemelen driverlarını güncelleştirmemden kaynaklanıyor(msconfigde de temizlik yapmıştım bi ara, ama şu anda herşeyi açtım) .. güncelleştirmeden sonra nvidia görünüyor ancak kullanılamıyor... bütün driverları temizledim ve orj. olanları yükledim... yine de bir halta yaradığını söyleyemem... argus ta (sıcaklık fln gösterme programıdır) ekran kartı(gpu) load ı her daim %5 ve sıcaklığı 50 civarında değişiyor.. bu konuyu açma sebebim format atamıyor oluşumdan, çünkü iki partition da ağzına kadar dolu ve yedekleme yapabileceğim birşeyim de yok...nereden kaynaklandığını bilen var mıdır? bu arada bu optimusu yönetebileceğim bir olay var mıdır çünkü nvidia ve intel ve bios yüzeysel oldukça...

dipnot: win7 64-bit ama sağ clickteki grafik işlemciyle çalıştırı dene demeyin.. denedim elbet.. bu arada gta 4 ayarlarında gereken/var olan ram 209/59 şeklinde görülüyor...

Çok sıkılıyom
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

GT330M ekran kartıda ben kullanıyorum aynı Optimus özelliği olan.

format sonrası NVİDİA sitesinden indirdiğimi driver ile bende malesef ekran kartını kullanamamış sürekli o/b ekran kartı kullanmıştım.

Daha sonra üretici firma olan Samsung (Q530) sitesinden ekran kartı driver'ını indirip kurduğumda bütün sorun hallolmuştu.

önerim ekran kartı driverını kesinlikle laptop firmasının sitesinden indirmenizidir.

http://www.leyladansonra.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

driveri D:\ sürücüsünde kendiliğinden gelen sürücü... sanırım intel HD graphics i falan yükledikten sonra oldu... kaldırmak ta 5 para etmez ki... pilin derdinde falan da değilim aslında...

Çok sıkılıyom
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

SweetyVolty bunu yazdı:
    -----------------------------

driveri D:\ sürücüsünde kendiliğinden gelen sürücü... sanırım intel HD graphics i falan yükledikten sonra oldu... kaldırmak ta 5 para etmez ki... pilin derdinde falan da değilim aslında...

benim model seçimimdek büyük bir etkendir kendisi :)

NVIDIA sitesindekilerde sanırım öyle bir sorun var optimus ile uyumlu olmuyorlar.
    ama üretici firmanınkilerde sorun yok.

size kalmış geri kalanı :) 

http://www.leyladansonra.com/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

Yok dediğim gibi casperın pcye entegre ettiği driverı kullanıyorum zaten, oyunlarda takılmalar oluyor diye deneyeyim demiştim...

neyse bu arada bizim dangalak cd'cinin yaktığı win7 dvd si bootable değil sanırım onu nası halledebilirim? usb falan olur mu acaba?

Çok sıkılıyom
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    phoneix
    phoneix's avatar
    Erkek

Aynı problem Asus laptop da oldu intel ve nvidia 320 iki ekran kartı vardı.Birisi intel olan çalıştığında mavi ışık nvidia çalıştığında beyaz ışık yanıyor.Masaüstünde sürekli intel çalışıyor mavi ışık oyunlaara girdiğinde nvidia kontrol panelinden oyunu tanıtıyorsun yüksek performans işlemciyle aç diyosun oyuna girerken beyaz ışık yanıp giriyor..

Ama bu şekildede girmezse bildiğim kadarıyla nvidia optimus denilen bir olay vardı onu yaptğında düzeliyordu..Birde bios üncellemesi yapıyordu sanırım kankam.Ama iyicene sorarım

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

Zıp... solidworks sınavım var, format ta atamıyorum cd'cinin dangalaklığı yüzünden elimde win7 64-bit elite(ne zıkkımsa üşendim bakmaya) var ancak boot özelliği yok dvd nin nasıl boot özelliği kazandırabilirim usb yada boş dividi ye en azından o konuda yardım edebilecek olan var mıdır?

Çok sıkılıyom
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo
    phoneix bunu yazdı:

Aynı problem Asus laptop da oldu intel ve nvidia 320 iki ekran kartı vardı.Birisi intel olan çalıştığında mavi ışık nvidia çalıştığında beyaz ışık yanıyor.Masaüstünde sürekli intel çalışıyor mavi ışık oyunlaara girdiğinde nvidia kontrol panelinden oyunu tanıtıyorsun yüksek performans işlemciyle aç diyosun oyuna girerken beyaz ışık yanıp giriyor..

Ama bu şekildede girmezse bildiğim kadarıyla nvidia optimus denilen bir olay vardı onu yaptğında düzeliyordu..Birde bios üncellemesi yapıyordu sanırım kankam.Ama iyicene sorarım

valla bende ışık yok hocam ya.. aklına gelebilemiyecek kadar çok kez kaldırıp yükledim... işe yaramadı...

Çok sıkılıyom
Toplam Hit: 2676 Toplam Mesaj: 8