folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Nvidia GT745M Ve Geforce 840M Karşılaştırması



Nvidia GT745M Ve Geforce 840M Karşılaştırması

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    Ekran kartı konusunda pek bilgim yok. Hangisi daha mantıklı olur ?

    Tam olarak ;

    - 3 GB DRR3 NVIDIA GT745M (2GB Ayrılmış Bellek)
    - NVIDIA® Geforce 840M 3 GB DDR3

    Yazıyor şurada : http://www.casper.com.tr/KMDefault.aspx?cntid=1154

    Benchmarklara baktım GT745M daha iyi performans veriyor gibi gelmiş ama 3gb falan yok, eski sonuçlar.

    Dayanıklı, 5 sene kadar sorunsuz götürecek bir bilgisayar istedim açıkçası. Macbook almayı düşündüm önce ancak azda olsa World of Tanks, Civilization ve Tropico oynuyorum. Yani ekran kartıda iyi olsun istedim ve Mac'te sıkıntı.

    Casper kötü demeyin, uzun süredir aileye toplamda10 kadar Casper bilgisayar seçtim. Netbook, dizüstü, masaüstü vardı ve bir tanesi hariç hepsi güzeldi. Yani linkteki 3'ünden birisi olacak yada Macbook olacak. Şu an Casper'lara yakınım. Ancak ekran kartı bakımından güzel bir şey istiyorum.

    Fikirleriniz nedir ?

    (dipçe : Casper'ın 2 versiyonu var ve bir fabrikadan çok kötü ürünler çıkıyor, dayanıksız. Bu yüzden almadan önce kasa kalitesine falan bakın ancak 8 ayda bir fan bakımını yaptırın ki ısınma sorunu olmasın).

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2006
    Erkek

    O iki kart da birbirine çok yakın, fakat 840'ın mimarisi daha yeni, yani uzun süre kullanılacaksa bu tercih sebebi bu olabilir.

    Bu arada, Macbook Air (4gb ram, intel iris) ile steam kurup Counter Strike Source ve Global Offensive gibi oyunları oynadım, oyunlar Mac'e göre optimize edildiği için çok iyi çalışıyordu, tüm ayarları fulldeyken 100fps lere kadar sıkıntısız çıkıyorlardı. 

    Söylediğin oyunlar Mac için de var, ve en düşük güncel Macbook ile bile o oyunları çok rahat oynayabilirsin.

    Edit: tabi alete Windows kurup, Windows versionlarını oynamaya kalkarsan hayır bekleme.

    trampfd tarafından 25/Oca/15 22:06 tarihinde düzenlenmiştir

    Ehl-i Byte
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2012
    Homo

    840M almanı tercih ederim hocam 1 üst mimari oldugundan daha iyi oluyor .

    Şimdi bendeki gt540m diyelim arkadaşta 630m var oyunlarda daha yüksek fps alıyor mesela

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Nisan/2007
    Erkek

    Yalnızca bu iki ürün arasında kaldıysanız karşılaştıralım.

    GT 745M: 128 bit 2. sınıf bir ekran kartıdır. Verdiğiniz linkte görüldüğü üzere ayrılmış 2 GB belleği vardır ki bu 3 GB'a tamamlamak için RAM'den kullanacak demek. Yani yarı paylaşımlı bir ekran kartı denilebilir.

    GT 840M: 64 bit 2. sınıf bir ekran kartıdır. GT 745M'e göre belki de sözü edilemeyecek kadar bir performans farkı vardır. Verdiğiniz linkte görüldüğü üzere 3 GB dahili belleğe sahiptir (ekran kartı aslında 4 GB belleği destekliyor ancak bilgisayar firmaları çeşitli nedenlerle ekran kartı gücünü düşürerek kullanabiliyorlar. Ayrıca her şey bellek demek değildir). GT 745M'e göre daha yeni bir ekran kartıdır. "Core Speed" ve "Memory Speed" verileri, GT 745M'e göre çok az daha yüksektir.

    Güç Tüketimi: Her ikisi de 30 Watt'ın altında enerji tüketmektedir.

    Sonuç olarak; her ne kadar diğer ürün 128 bit de olsa ben olsam 64 bit olan GT 840M'i tercih ederdim.

    Not: Hocam 5 sene sorunsuz bir bilgisayar istemişsiniz ama bu ekran kartlarının sizi 5 sene götürebileceğinden şüpheliyim. Eğer 5 sene sorunsuz bir bilgisayar istiyorsanız ve dizüstü bilgisayar bir zorunluluk değilse, 5 sene içinde ihtiyacınız oldukça yükseltebileceğiniz bir masaüstü bilgisayar veya yükseltme özellikli bir Monster bilgisayar bakmanızı önerebilirim. Monster daha önce kullanmadım ama Türkiye sınırları içinde kendinizin toplayabileceği ve yükseltilebilecek şekilde toplanmış bir Monster dizüstü bilgisayar [gerçi Monster'lerin bilgisayarlarına dizüstü demek, diğerlerine hakaret oluyor, bildiğin tepsi gibi bir şey veriyorlar :)] daha çok işinize gelecektir. Tabi dizüstü bilgisayarı yükseltmek, masaüstü bilgisayara göre daha maliyetli olacaktır, bunu da dikkate almanızı öneririm.


    Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2005
    Erkek

    benimde bir sorum var

    2gb belleğe sahip ekran kartı ile 3 gb belleği olan kartın arasında nasıl bir fark görebilirsiniz?

    diyelim ki

    2gb bellek 512bit ekran kartı

    ve 32gb bellek 128bit ekran kartı var bunlar dışındaki herşey aynı

    aradaki performans farkı nedir?

     

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Nisan/2007
    Erkek
    KAAMOS bunu yazdı

    benimde bir sorum var

    2gb belleğe sahip ekran kartı ile 3 gb belleği olan kartın arasında nasıl bir fark görebilirsiniz?

    diyelim ki

    2gb bellek 512bit ekran kartı

    ve 32gb bellek 128bit ekran kartı var bunlar dışındaki herşey aynı

    aradaki performans farkı nedir?

    Hocam sorunuz biraz abes olmuş ama ben yine de anlatmaya çalışayım.

    Öncelikle işin abesliğinden bahsedeyim; bir adet 2 GB 512 bit ekran kartı ile bir adet 3 GB 128 bit ekran kartının diğer bütün özelliklerinin aynı olması mümkün görünmüyor. Bir ekran kartının yalnızca bu özellikleri yok. Core Speed, Memory Speed, Transistör sayısı, teknolojisi (kaç nm olduğu ile ilgili), mimarisi vs. vs. Bunları bir nedenle saydım, söylediğiniz tarzda iki ekran kartının bütün bu özellikleri aynı olup aralarında böyle büyük bir fark olacak? Ben hiç rastlamadım hocam, kusura bakmayın :)

    Ama soruyu sorma nedeninizi anladım, sıkıntı yok. Bellek boyutu, kullanım esnasında ekran kartının ihtiyacı olan (aynı işletim sisteminin kullandığı RAM misali) belleğin boyutunu gösterir. Bellek yetersizliği sonucunda ekran kartınız ya kasar ya da o programı hiç açmaz. "bit" olarak bahsettiğimiz olay ise bellek hızıdır. Ekran kartı belleğinde bulunan verinin iletim hızı olarak da düşünülebilir.

    Şöyle bir örnek verirsek daha belirleyici olacaktır. Sizin verdiğiniz özellikte iki kamyon düşünelim. Birinin kasası 2 GB yük alabiliyor ve 512 bit hız yapabiliyor, diğeri ise 3 GB yük taşıyabiliyor ama hızı 128 bit. 512 bit hızındaki kamyon, diğerine göre aynı zaman aralığında daha fazla veri taşıyabildiği için daha performanslı olduğu söylenebilir. Sanırım bu örnek yeterli olmuştur.

    Arkadaşa 64 bit ekran kartını neden önerdiğime gelirsek... Gerek mimarisi, gerekse RAM'den pay almaması - ki bu ileride RAM yetmeme sorunlarına vesile olabilir - yönünden ileriye dönük daha uygun bir seçim olacaktır diye düşünüyorum.


    Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2011
    Homo

    Abi kusura bakmada casper kötü :S İnan ki kötü :D


    Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    Yorumlarınız çok değerli arkadaşlar, yararlı oldu sağolun. 

    Monster için beklemek gerek ancak bekleyemeyeceğiM. MSI düşündüm ancak ne kadar dayanıklı? Macbook'ta tek sıkıntı oyunu kaldıracak ekran kartı (8 bine MacBook Pro var da...). 

    4. Casper bilgisayarım ve sıkıntı çekmiyorum. Dediğim gibi iki kalite. Seçerken dikkatli olursanız uzun süre sıkıntı çıkartmaz. 

Toplam Hit: 2804 Toplam Mesaj: 8