Nvidia SLI Yapmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

merhaba arkadaşlar bende bir ekran kartı var zamanında bayaği para vermiştim ama şu an yetersiz geliyor aslında sorun nedir onuda tam çözmüş değilim oyun oynarken ekran kartı fanı deli gibi çalışıyor  bazen ekran kararıyor fan duruyor sonra ekran geliyor yine delirmeye başlıyor acaba aynından bi kart daha alıp slı yapsak nasıl olur

bendeki kart:

http://www.msi.com/product/vga/N550GTX-Ti-M2D1GD5-OC.html

bunun yanına aynısını bulamıyorum marka fark edermi onuda bilmiyorum

piyasada sadece gigabyte var

http://www.hepsiburada.com/liste/gigabyte-nvidia-geforce-gtx-550-ti-1gb-192bit-gddr5-directx-11-pci-e-20-ekran-karti-gv-n550d5-1gi/productDetails.aspx?productId=bd303450&categoryId=204

bunlarda uyum sorunu olurmu

ayrıca slı yapsam getirisi ne olur

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GordonFreeman
    GordonFreeman's avatar
    Erkek

birinden bir duyum almıştım sli yapmak için illa aynı model olması gerekmiyormuş...

sli için örneğin:

1.gpu : gtx 550 diyelim
    2.gpu : gtx 650 olabiliyormuş... fakat ne kadar doğru bilmiyorum.. bi araştır bence...

Frisky...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OnLyGoDCaNStoPMe
    OnLyGoDCaNStoPMe's avatar
    Erkek
    GordonFreeman bunu yazdı

birinden bir duyum almıştım sli yapmak için illa aynı model olması gerekmiyormuş...

sli için örneğin:

2.gpu : gtx 650 olabiliyormuş... fakat ne kadar doğru bilmiyorum.. bi araştır bence...

Hocam benim hatırladığım farklı nesiller arası sli olmuyor.İlla aynı nesilden olması gerekiyor

gtx 650

gtx 660

gibi

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek
    OnLyGoDCaNStoPMe bunu yazdı
    GordonFreeman bunu yazdı

sli için örneğin:

Hocam benim hatırladığım farklı nesiller arası sli olmuyor.İlla aynı nesilden olması gerekiyor

gtx 650

gtx 660

gibi

bu duruma göre gigabyte alırsam olur ama ne kadar performans atrışı sağlayabilirm acaba

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OnLyGoDCaNStoPMe
    OnLyGoDCaNStoPMe's avatar
    Erkek
    costantin bunu yazdı
    OnLyGoDCaNStoPMe bunu yazdı
    GordonFreeman bunu yazdı

sli için örneğin:

gtx 650

gtx 660

gibi

bu duruma göre gigabyte alırsam olur ama ne kadar performans atrışı sağlayabilirm acaba

gtx 550ti için şöyle bir not var nvdia nın sitesinde

A GeForce GTX 550 Ti GPU must be paired with another GeForce GTX 550 Ti GPU (graphics card manufacturer can be different) with the same frame buffer size. SLI requires sufficient system cooling and a compatible power supply. Visit www.slizone.com for more information and a listing of SLI-Certified components.

Başka bir gtx 550ti kullanman gerekiyormuş with same frame buffer size derken tam olarak ne kastettiğini anlamadığım için yanlış bilgilendirm
    iş olmuyim

Performans artışının 2 katı olmadığını okumuştum bi yerlerde sli ile ama ne kadar arttırır bilmiyorum

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

hocam bazıları gtx 570 e kafa tuttuğunu söylemişler bende bu kart zaten var ayrıca 750w sağlam bide psu var elimde benim max masrafım kart

parası olacak o da 100 dolar civarında bence slı yapmak mantıklı gibi gözüküyor ayrıca 1 sorunum var oda slı köprü kablosu yok kutudan çıkmadı

işin kötü yanı satan bir yerde bulamadım

costantin tarafından 23/Ara/13 22:38 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

kartı sat, üstüne para ekle yenisini al. sli desteklemeyen ya da sli profili çıkmamış, optimizasyon özürlü oyunlarda hiç bir performans alamazsın. Ayrıca shuttering problemi de yaşayabilirsin muhtemelen. psu 80+ değilse zaten hiç bulaşma. bununla beraber işlemcin de önemli darboğaz yapan bir işlemcin varsa slinin sana katkısı %15 anca olur.

Sli köprüsü sli destekli anakartlarla gelir. Tek başına satan yer bulman zor. Ebay veya donanımhaber gibi yerlere bakman lazım bulman için.

Alacağın kartın aynı seriden olması gerekiyor. Marka fark etmiyor bildiğim kadarıyla. Ayrıca sli sistem kurduğunda frekansları yüksek olan kart, düşük olan kartı baz alır bu nednele frekansların da bir önemi yok.. 

:|
Toplam Hit: 1283 Toplam Mesaj: 7