O , Rakı Ve Mum Ağır Yalnızlık İçerir.
-
Eccuk çiziktireyim dedim.
Alkol lazım demişti.. daha fazla alkol.içtiği hiçbirşeyden yaşadığı hiçbirşeyden bir anlam çıkartamıyordu.
sigarası hep bitiyordu ve her bitişinde bir lanet daha savuruyordu havaya.
bira içmezdi , para biriktirir rakı alırdı her fırsat geçtiğinde bir tek rakı ona eşlik edebiliyordu.
ya da o öyle sanıyordu rakı su gibiydi onun için hem deliksiz uyutuyordu ve o uyumasına yardımcı şeyleri
çok severdi.
Onu ne zaman içerken görse ev arkadaşı söverdi " senin geçmişini sikim ben " haklıydı o da ona uğrşıyordu
zaten.
geçmişini bir güzel becermeye uğraşıyordu.
hep şöyle düşünürdü geçmişi becermek için bugünden başlamalıydı , bugün ve yarını becerirsen eğer geçmişe
sıra gelecekti.
Bazen rakı varken düşünürdü , böyle olmasına sebep neydi ?
Bir sevgili ? Bir kadın ? hayır hayır bunlar değildi.
o bu tarz şeylere takılmazdı.
Hiç gelecek hakkında endişe etmemişti bir şekilde su akıyor yolunu buluyordu.
o kendini bu hale getiren şeyi arıyordu , bu kadar pervazsız ve umursamaz hale getiren şeyi arıyordu.
Bir gün bi kadın ona şöyle demişti
" Birşeyleri fark ettirmediğin ve birşeyleri hep boşverdiğin sürece kimse için fark etmeyeceksin.. "
o kadın farklıydı , kendisini anlıyor diye düşünüyordu , belkide aşıktı ona.
kendisi için umursamaz ve pervazsız diye düşünen biri için büyük çelişki.
Aşık olmak. Belki Alışık olabilir ama asla aşık değildi.O büyürken duygular öğretilmemişti ona bütün duyguları gözlemleyebilir hissedebilir ama hissettirmezdi.
ona bakanlar hep bir belirsizlik görürdü. Rakısı ve o vardı.
İkisi iyi bir ikiliydi , rakı bitene kadar takılırlardı.
Haa birde mum.
Derdi ki " bu mumlar sönene kadar bu rakıyı içeceğim sonrada siktir olup gideceğim " uyumaktan
bahsediyordu.
Mutluydu çünkü uyumaya gidiyordu. Baştan sarmak için uyumaya gidiyordu defalarca tekrarlanacak diğer
geceler için..
Rakısından son yudumu aldı , mumlar söndü ve o uyudu.

-
Edebi eserlerde gereksiz küfür çok bozuyor yazılan yazıyı.Ben çok beğendim diyemem ama en alttaki resimde yazı anlamlı olmuş.
-
Güzelmiş ahmet :)
-
Çok eksiğin var diyebilirim, şimdilik eline sağlık.
-
Öğretmen gözüyle :) ;
Birazcık, sıkmadan, yormadan betimleme yapmak olayın şeklini değiştirir. Mekanı tasvir et mesela.
Güzel olmuş yine de ben beğendim.
-
http://www.youtube.com/watch?v=VwDQwh7PvLY
noname tarafından 10/Şub/14 00:29 tarihinde düzenlenmiştir