folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ödev Konusu: RTE"Nin Önü Nasıl Kesilir?!

Ödev Konusu: RTE"Nin Önü Nasıl Kesilir?!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turunc4u
    turunc4u's avatar
    Erkek

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğrencilere “Erdoğan’ın önü nasıl kesilir” konulu bir ödev verildiğini ortaya çıktı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Uygulamaları dersinde öğrencilerden ara sınav ödevi olarak, “Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasına karşı yürütülecek bir eylem ve bu eylemi duyuracak bir kampanya tasarlamaları” istendi. Dağıtılan ara sınav ödevi metninde Başbakan’dan ‘RTE’ diye bahsedilirken, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasına karşı hazırlanacak kampanyanın kendisine karşı çıkacak tüm kesimlerin ortaklaşa sahip çıkacağı bir eylem planı olmasına vurgu yapılıyor. Ödevde öğrencilerden tasarlayacakları eylemin, “Sürekli Aydınlık İçin 1 Dakika Karanlık” benzeri bir eylem olması isteniyor.

İŞTE O ÖDEV

Ankara Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Reklamcılık ve Tanıtım Anabilim Dalı Başkanı Mehmet Sobacı’nın öğrencilerine verdiği “arasınav ödevi” şöyle:

“Ülkemizde her 3 seçmenden ikisinin oyunu almamış olmasına karşın TBMM’nin üçte iki koltuk sayısını elde eden AKP’nin Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklaması bekleniyor. Bu durum kesinlikle yasal, ancak toplumun büyük bölümünde rahatsızlık yaratma potansiyeline sahip. Arasınav ödeviniz, RTE’nin Cumhurbaşkanlığı olasılığına karşı yürütülecek bir eylemin ve bu eylemi duyuracak kampanyanın tasarımı...

Ajansınızdan beklenen, Susurluk döneminde gelişen ‘Sürekli Aydınlık İçin 1 Dakika Karanlık’ benzeri bir eylem tasarlamanız ve bu eylemi tüm Türkiye’ye duyuracağınız iletişim kampanyasının ana hatlarını oluşturmanız.”

“BEN DE İSTEMİYORUM, AMA NOTLARA BUNU YANSITMAYACAĞIZ”

Söz konusu dersin hocası AÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Reklamcılık ve Tanıtım Anabilim Dalı Başkanı Mehmet Sobacı, konuyla ilgili sorularımız karşısında ilginç bir savunmada bulundu. Sobacı “öğrencilerin güncel siyasi konulara ilgisiz kalmamaları için böyle bir ödev verildiğini” ileri sürdü.

Sobacı şunları söyledi: “Evet, böyle bir ara sınav yaptığım doğrudur. Ben öğrencilerin güncel siyasi gelişmeler karşısında ilgisiz olmalarına seyirci kalamazdım. Amacım politik olaylara gençlerin ilgisini artırmaktır. Herkesin ortak karşı duruş sergileyip demokratik tepkilerini dile getirmesi için bir eylem planı istemek suç değildir.

Amacım yasal ve demokratik bir eylem ortaya koymaktır. Evet, ben de Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasını istemiyorum, ama burada öğrencilere hiçbir baskı söz konusu değildir. Vereceğimiz notlar da kesinlikle eşitlik içinde değerlendirilecektir. Not ile çocukları baskı altına almak söz konusu değildir.”

Öğrencileri siyasete duyarsız kalmamaları için kendi siyasi düşüncesi çevresinde yönlendirmek. Ve zorunlu siyasi protesto ödevi hazırlatmak.

Ve öğrencilere baskı söz konusu değil çünkü notlar eşitlik içinde değerlendirilicek!(Ödev konusu neydi?)

Türkiyemin karanlık hocaları sizi seviyorum :) İşte üniversitelerimiz ...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek
    ne guzel odev ıste =) degerlendirme çalışmalarından iidr :)

... sorcerer & musket ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SilenC3
    SilenC3's avatar
    Erkek
    ajan bizimkilerde böyle bi ödev verse nolur  sanki :)

Ben giderken sen dönüyodun, sen benden daha fazla şey bilirsin vs.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Tıp fakültesindede bülent ersoyun önü nasıl kesilir diye ödev vermezlerse şaşmam :)

λ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc_MoLLa
    Mc_MoLLa's avatar
    Erkek

Yıllar önce  bir yeşiller ülkesi varmış. Her yer yeşillik ormanlıkmış... Bu ülkede halkın tamamı geçimini çiçekçilikten sağlıyormuş. Birgün  kral bir ferman yayınlamış ve  ülkeden düzenlenecek olan  çiçek yetiştirme yarışmasını halkına duyurmuş.

Haberi duyan halk başlamış çalışmalara... Herkes gününün önemli bir kısmını çiçeğine harcıyormuş. Ancak öyle birisi de varmış ki yarışmaya katılan, o kendi çiçeğini güzelce yetiştirmek yerine diğer insanların yetiştirdiği çiçeklerle ilgilenmeye başlamış ve kendi çiçeğinden güzel olan çiçeklere binbir türlü planlar kurmuş. Kimi çiçekleri kesmiş, kimisine gölge olmaya olmaya çalışmış ve aklınca bütün rakiplerini tek tek saf dışı bırakmış.

Beklenen gün gelmiş çatmış,  sabah yataktan kalktığındakendi yetiştirdiği çiçekten daha güzel çiçek kalmadığına emin olmanın verdiği rahatlıkla bir güzel esneyerek güne başlamış. Kahvaltısını da yapmış ve yarışma alanına gitme zamanı geldiğinde çiçeğini almak için bahçesine girmiş. Bakmış ki ne görsün, çiçeği, o başkalarının çiçeklerine binbir türlü plan yaparken, ilgisizlikten ve susuzluktan solmuş... Başarının başkalarının yolunu kesmeye çalışarak gelmeyeceğini ve başkalarını durdurmaya çalışmak yetrine daha hızlı koşmaya çalışmanın daha yararlı olacağını görmüş...

Umarım herkes bu hakikate erer... Ama istemediğim şey böyle kötü bir tecrübeyle öğrenmeleri... 

Ilk Turk Arabası
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek
    FireX bunu yazdı:
    -----------------------------
    Tıp fakültesindede bülent ersoyun önü nasıl kesilir diye ödev vermezlerse şaşmam :)
    -----------------------------
    bülent ersoyun önünü kimler kesti  kimler......:)

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    gayet güzel bir ödev bence..

güzel dememin nedeni tayyip karşıtlığından dolayı değil..üniversite gençliğinin saçma sapan akımların peşinden gitmesindense karşıtıda olsa,yandaşıda olsa tayyip'i savunması ya da ona karşı çıkması daha iyidir..

.
Toplam Hit: 1298 Toplam Mesaj: 7