Office 2007 - Üst Versiyon Uyum Sorunu
-
Merhaba canlar, bilgisayarımda 2007 Office kurulu ve ben kaydettiğim zaman 2013-2010 da düzgün açılmıyor diye bir söylenti duydum.
Bizim Profesör neden öyle değil de böyle kaydediyorsun dediğinde merak ettim.
Acaba 2007 de excel dosyası kaydettiğim vakit üst versiyonlarda sıkıntılı mı çalışıyor. Nasıl kaydetmeliyim. ?
-
kaydederken 97-2003 formatında kaydediyorsan o nedenle sıkıntı olabilir.
-
pesimistzombie bunu yazdı
kaydederken 97-2003 formatında kaydediyorsan o nedenle sıkıntı olabilir.

Şu şekilde kayıt ediyorum hatalı mıyım ?
-
benim bahsettiğim alağıdaki 97/2003 çalışma kitabıydı ancak sen düzgün kaydediyorsun. Üst versiyonlarda sıkıntı vermemesi gerekiyor bunun.
Sorun yaşayan kişi tam olarak ne sorunu yaşıyor onu öğrenmek lazım muhtemelen kendi pcsiyle alakalı bir sorun çünkü baktığım kadarıyla uyumsuzluk yok 2007 ve üzeri sürümlerde.
-
Bilemiyorum hocam, iki sefer sorunca aklıma soru işareti olarak kaldı.
Bir de word den kopyaladığım şu dosyayı

ecxell' e yapıştırdığım vakit şöyle oluyor.

Bunun çözümü nedir :)
Edit: Dosya değil, yazı tablocuk vs. diyebiliriz.
ruhi tarafından 04/Kas/14 14:11 tarihinde düzenlenmiştir -
onu bilemiyorum ileri düzey excel bilgim yok makinada office yüklü değil akşam yükleyip bir bakayım
-
alttakiler üsttekilerle uyumlu çalışır fakat tam tersi durumlar için farklı kaydet kısmından eski sürümerin formatında kaydetmek gerekir
mesela docx 2003 te çalışmaz... 2010 2013 vs sürümlerde doc olarak kaydetmek gerekir. 2003 ü ben bile kullanmıyorsam kimse kullanmıyordur.. bu arada en sevdiğim sürümdü..
-
pesimistzombie bunu yazdı
onu bilemiyorum ileri düzey excel bilgim yok makinada office yüklü değil akşam yükleyip bir bakayım
teşekkürler hocam. çok sağ olasın.
-
yunusdogan bunu yazdı
alttakiler üsttekilerle uyumlu çalışır fakat tam tersi durumlar için farklı kaydet kısmından eski sürümerin formatında kaydetmek gerekir
mesela docx 2003 te çalışmaz... 2010 2013 vs sürümlerde doc olarak kaydetmek gerekir. 2003 ü ben bile kullanmıyorsam kimse kullanmıyordur.. bu arada en sevdiğim sürümdü..
Ben de 2003' ü sevemedim 2007' ye alışınca zor geliyor azcık :):) Bizim kurumda herkes 2003 kullanıyor yavaştan arayüzüne de alışıyorum.