Ogre3d Döküman
-
Sanırım Türkçe döküman olarak bir bu var, güzel hazırlanmış gibi geldi kaçırmayın.
-
evet yazın çıkartmışlardı bunu bir üniversite öğrencisi ama doğruyu söylemek gerekirse artık ogre öldü..
içinde c++ dersleride var sırf onları okumak içinde indirebilirsiniz
-
mRBerkay bunu yazdı
evet yazın çıkartmışlardı bunu bir üniversite öğrencisi ama doğruyu söylemek gerekirse artık ogre öldü..
ogre kullanmadım hiç ama başlamak istiyordum, neden öldü peki ?
-
DeadSoul bunu yazdımRBerkay bunu yazdı
ogre kullanmadım hiç ama başlamak istiyordum, neden öldü peki ?
tabi başlamak istiyosan yine bir bak başla ama diğer motorlar kendilerini çok aştılar biraz geride kaldı gibi..
-
diğerlerinde kastın hangileri ?
-
DeadSoul bunu yazdı
Unity
Unreal
http://www.unrealengine.com/udk/
Cryengine
Özellikle unity ve unreal engine indie ve normal oyunlarda falan bu aralar çok popüler.
-
ogre3d sadece grafik motoru değil miydi ? komple bir oyun motorumu ses + grafik + fizik falan ?
-
torpedo_XL bunu yazdıDeadSoul bunu yazdı
Unity
Unreal
http://www.unrealengine.com/udk/
Cryengine
Özellikle unity ve unreal engine indie ve normal oyunlarda falan bu aralar çok popüler.
banada bunların dersleri lazım.
-
DeadSoul bunu yazdı
ogre3d sadece grafik motoru değil miydi ? komple bir oyun motorumu ses + grafik + fizik falan ?
evet özellikle fizik konusu mükkemmel
-
DeadSoul bunu yazdı
hayır bildiğim kadarıyla indirip kurduğun zaman sana fizik ve ses sağlamıyor alternatif kütüphane kullanman lazım directx veya opengl den alt alternatif veya onlardan birini seçip kurman lazım sanırım ogreyle kullanman için.
shader desteği falanda varda şimdiki motorlarda modelleri alıyorsun koyuyorsun shadersiz mükemmel renderliyor şimdi bu motorda oyun yapmaya çalışırsan shader kasman gerekecek güzel dursun diye falan, sonra.. ilk c++ öğrenicen zaten oyun programlamada o şartta sonra alternatif kütüphane ogreye uyumlu onu bulup öğrenicen sonra hlsl glsl falan öğrenmen gerekicek... hepsini öğrensen bile yani zaten öğrende, bu motorla oyun yapmaya çok kasacaksın bir sürü problem çıkartacak komünitisi çok güçlü değil...