Öğrenci Sigortası Nedir Kimleri Kapsar
-
şimdi arkadaşlar diyelimki ben 25 yaşını doldurmamış ve çalışmıyan bir üniversite öğrencisiyim anne babamında sigortası yok budurumda benim salıktan yararlanmak için neypmam lazım öğrenci sigortası diye birşey duydum bütün ünüversite öğrencilerini kapsıyormuş varmı öle bişey
-
Alper en net ve doğru cevapı verir sana,
-
üniversitenin mediko su var hocam oraya başvuracaksın. bizim bazı arkadaşların ailesinin sigortası falan yoktu onlar o şekilde yapıyorlardı.. önce fakültenin öğrenci işleriyle bi konuş sonra mediko ya git.
-
Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi 24 saat arayabilirsin hocam. Sor bakalım.
-
Universite senin yerine yapıyor zaten o işlemleri. Yinede SGK ya git sorgulat. Eğer yoksa bir öğrenci belgesi ile yapabiliyorsun. Ama universite kendisi otomatik yapıyor. Ben lise son da 18 yaşımı doldurdum diye sigortam iptal olmuş haberim yoktu. Öğrenci belgesi ile SGK ya gittim hallettim.
-
Devlet uzmanlık alanım değil
ama üstde dedikleri gibi üni bakar
-
Yeni kanuna göre eğer sigortan yoksa devlet otomatik olarak sigortalı yapıyor zaten aylık 30 liradan başlayan fiyatlarla. Bana 750 lira kitlemiş misal. Haberim yoktu sigortalı oldugumdan. Bence önce bi sorgulat sitede link vardı, eğer borcun harcın varsa muhtemelen sigortalısındır zaten.