Öğretmen Atama Sistemi İle İlgili - Beyin Fırtınası
-
merhabalar ,
bir arkadaş yarın tercih yapacak , türkçe öğretmeni branşı.
muhabbet arasında geçti tercih ve atama sistemi nasıl çalışır diye.
şimdi efenim , hocaları tercih listesini şöyle yazmasını söylemiş ..
örneğin :
URFA
Urfa merkez bilmem ne okulu
urfa viranşehir ilçesi bilmem ne okulu.
urfa bilmem ne köyü bilmem ne okuluANTEP
Antep merkez bilmem ne okulu
antep ilçe merkez bilmem ne okulu
antep köy bilmem ne okulu
ve diğer şehirler ..
yani önce şehir , sonra ilçesi sonra köyü şeklinde..
bende diyorum ki eğer bir sıralama var ise ,
önce tüm şehir merkezlerini
sonra tüm ilçe merkezlerini
en son köyleri yaz ...
Yani ;
URFA merkez
Antep merkez
konya merkez
ardından ,
urfa ilçe merkez okulu
antep ilçe merkez okulu
konya ilçe merkez okulu
en son ise ;
urfa köy okulu
antep köy okulu
konya köy okulu
şeklinde listele, diyorum..
sizce bu sistem nasıl işler ? benim dediğim mantıklı değil mi ? atama neye göre yapılacak , puan sıralaması diye birşey varmış.
o halde benim dediğim daha mantıklı , çünkü atanabileceği daha iyi bir yer var iken , başta köy okulu olduğu için oraya atanır diye düşünüyorum..
umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir :) -
dedıgın olay mantıklı once ıl ılce koy mezra seklınde fakat
dogu gorevı olacagı ıcın once dogu ve dogu statusunde gecen koyler var bırde dogunun koylerınde 2 yıl ıl merkezınde 4 yıl yaparak baska yere tayın hakkı kazandıgın puanlama sıstemı var bu memurlarda puan olayı ve yılını tam bılmıyorum.
Yanı urfanın merkezı yazamasından da ılce ya da koyu yazması daha mantıklı .Ilceye yakınkoy ve ıle yakın koylerı yazmak en mantıklısı. Zaten ınsanlar koyde kalmıyor ılce ya da ılde kalıp hergun gıdıp gelıyorlar.
Hocasının demesındekı mantık bu baska bır durum olabılecegını sanmıyorum.
hipokondriyak tarafından 10/Eyl/15 00:29 tarihinde düzenlenmiştir -
-
futurist bunu yazdı
Rastgele atama yapılıyor biliyorum
kpss sıralaması diye birşey var , o zaman bu sıralamanın anlamı kalmıyor sanki dediğin gibi ise .
valla hiç birşey anlamadım ..
eğer rastgele bir sistem var ise , gene benim dediğim şekilde yapmaktan da bi sıkıntı olabileceğini sanmıyorum haksız mıyım ? -
MustyKTE bunu yazdıfuturist bunu yazdı
Rastgele atama yapılıyor biliyorum
kpss sıralaması diye birşey var , o zaman bu sıralamanın anlamı kalmıyor sanki dediğin gibi ise .
valla hiç birşey anlamadım ..
eğer rastgele bir sistem var ise , gene benim dediğim şekilde yapmaktan da bi sıkıntı olabileceğini sanmıyorum haksız mıyım ?puan sıralamana gore yapılıyor oncelıkle
sana 100 tane tercııh mı yaptırdı.
ogretmenlerde 1. olandan baslıyor 500 kısı alınacaksa 500. kısıye kadar yapılıyor.
soran 1. olan van ercıs te bıır koyu yazdı kendı koyu oraya o yerlesır.
orayı yazan herkesın tercıhı gecersız olur.
sonra 2 . olan
3.olan seklınde ılerler. rastgele dıye bır durum yok acıkcası.
yalnızca fazla secenek oldugu ıcın 100 tercıhınden bırısı gelır gelmez kurası gıbı bır olay . olayın boyle ılerlıyor oldugunu bılıyorum standart memurluk ıcın
ogretmenler ıcınde farklı bır prosedur oldugu sanmıyorum
-
Bana sor kardeşim bu mevzulari :)) 4 senedir bu islerin içindeyim.
Atama şöyle isler.
Urfa merkez bilmem ne i.ö.o.
buraya tercih yapanlar arasindan en yüksek puanliyi oraya atar.
Okul bazinda dusunursen böyle.
Ama asil atama şöyle oluyor. Turkiye birincisinden itibaren atama yapmaya basliyor. Tabi birinci ilk tercihine ataniyor. Ikinciyle birincinin yaptigi ilk tercihler ayniysa ikincinin ikinci tercihine atama yapar boyle sirayla gider.
Varsayiyorum 50. Kişinin tercihleri arasinda hiçbir yer tutmadi. Daha dogrusu bütün yazdigi okullar ilk 49 kisi yazilmis ve onlar atanmis. O zaman son tercihin olan herhangi bir kuruma atanmak istiyorum tercihi devreye girer ve kurayla herhangi bir ilde herhangi bir okula atanir. Bu seçeneği isaretlemezse Türkiye 50.si atanamaz bu hallerde.
Atama sistemi genel olarak böyle.
Mantik olarak dusunursek siralaman cok yukseklerde degilse merkez yazmak mantiksiz çünkü oralara yigilma olur ve son tercihin gelirse cok boktan bir yere dusebilirsin. O yuzden merkeze yakin Köyler yada cok ogretmenli koyleri yazmak mantiklidir. Ha ben sinif ogretmenligi acisindan dusunuyorum. Koylerde ortaokul var mi bilmiyorum. Genelde ilcelerde olur.
-
il > ilçe > köy sırasıyla tek bir şehire atama yapmak için önce (atıyorum) ilk 5000 bine şehir için bakmak lazım sonra 20 bine son 50 bine. Hiçte efektif gelmedi gözüme böyle karmakarışık bir sistem olur.
Bence tüm şehir merkezlerine, sonra ilçe sonra köye atıyorlardır.
Ha tam tersini de çok mantıklı bi şekilde savunabilirim (zira hiç bir bok bilmeden yorum yapıyorum) ama bu fikirden gidin derim. -
Jilet_Boris bunu yazdı
il > ilçe > köy sırasıyla tek bir şehire atama yapmak için önce (atıyorum) ilk 5000 bine şehir için bakmak lazım sonra 20 bine son 50 bine. Hiçte efektif gelmedi gözüme böyle karmakarışık bir sistem olur.
Bence tüm şehir merkezlerine, sonra ilçe sonra köye atıyorlardır.
Ha tam tersini de çok mantıklı bi şekilde savunabilirim (zira hiç bir bok bilmeden yorum yapıyorum) ama bu fikirden gidin derim.Yok hocam öyle değil. Tamamen rastgele. Kim yazdiysa orayı ve en yüksek puandaysa o ataniyor.
-
atamalar..2 şekilde yapılır..
1) Torpil denen atama şekli , atanmak isteyen kişinin nokta atışı ile istediği yere atanması ile olur..Örenek: ( Ne istedinizde vermedik )
2) Bilgisayar sistemi ile atama..tombala usulü atama...kime ne çıkarsa...
Genelde 1 numaralı atama sistemi , yapılacak olan atamanın çoğu zaman %30 u ve yukarısını oluşturmaktadır.
-
livane bunu yazdı
Bana sor kardeşim bu mevzulari :)) 4 senedir bu islerin içindeyim.
Atama şöyle isler.
Urfa merkez bilmem ne i.ö.o.
buraya tercih yapanlar arasindan en yüksek puanliyi oraya atar.
Okul bazinda dusunursen böyle.
Ama asil atama şöyle oluyor. Turkiye birincisinden itibaren atama yapmaya basliyor. Tabi birinci ilk tercihine ataniyor. Ikinciyle birincinin yaptigi ilk tercihler ayniysa ikincinin ikinci tercihine atama yapar boyle sirayla gider.
Varsayiyorum 50. Kişinin tercihleri arasinda hiçbir yer tutmadi. Daha dogrusu bütün yazdigi okullar ilk 49 kisi yazilmis ve onlar atanmis. O zaman son tercihin olan herhangi bir kuruma atanmak istiyorum tercihi devreye girer ve kurayla herhangi bir ilde herhangi bir okula atanir. Bu seçeneği isaretlemezse Türkiye 50.si atanamaz bu hallerde.
Atama sistemi genel olarak böyle.
Mantik olarak dusunursek siralaman cok yukseklerde degilse merkez yazmak mantiksiz çünkü oralara yigilma olur ve son tercihin gelirse cok boktan bir yere dusebilirsin. O yuzden merkeze yakin Köyler yada cok ogretmenli koyleri yazmak mantiklidir. Ha ben sinif ogretmenligi acisindan dusunuyorum. Koylerde ortaokul var mi bilmiyorum. Genelde ilcelerde olur.
Benim aklımda kalan bu kurraymis demekki
Hep haberlerde kurra çekildi sağlayan gülen insan manzarasından sonra beynime kazınmış. Kardeşimde atanamadi . zor iş ya. Özel bir dert devlet işi yine öyle
Aslında özele devlet ışı gibi imkânlar sağlansa kimse devlet işi diye kendini parçalamaz
-
bu sene çok fazla köy açtılar. mesele köy olması da değil bakıyorum okullara ne araç gereç var ne imkan. sınıfın ortasında 1 soba okulda 3 öğretmen. bu 3 öğretmenden biri müdürlük yapıyor aynı zamanda ve 3 kişi hem ders veriyor hem hademelik yapıyor hem rehberlik hem idarecilik.
bu arada arkadaşının sıralaması iyi değilse direk 4'lerden başlamasın 5 ve 6'lardan iyi bir seçim yapsın yoksa 41'e kalma ihtimali yüksek olur.