Öksürme (Babam Sorun) ?
-
(sıgara)babamın kalp damarları tıkandı 1 yıl once ameliyat oldu.
2 ay sıgara ıcmedı.sonra tekrar basladı.
son 2 aydır gece ve sabahları oksuruyo.
dıyorum baba hasaneye gıt bibaktır.gitmiyo
bana diyo balgam var bu kadar surermi ?
-
4 ay durmadan balgamlı & balgamsız oksürmüştüm ilk bi ay çok berbattı geceleri uyutmuyodu ama sonra devam etsede o kadar ağır değildi.. ama 4 ay bir fiil öksürdüm :|
1 - Doktora gitmek istemiyosa bile eczaneden gidip reçetesiz öksürük şurubu alabilir
2 - bal zencefil karışımıda balgam söktürüyo sabah akşam olmak üzere..
3 - Sigara beni bıraksa ben sigarayı bırakmam diyen biri olarak sigarayı bırakmalı ne yazıkki :(
-
hocam şimdi balgam şurubu yada başka bişeyle kafadan tedavi metodlarına yönelme. koroner damar tıkanıklığı ciddi bir problemdir we derhal bir uzmana görünün. şimdi sana olabileceklerle ilgili kötü bir senaryo yazıcam anlat babana sonucunu düşünün ve bir an önce bir uzmana gidin.
ilk olarak arterlerinde (atardamarlarında) sertleşmeye sebep olabilir sigara (daha önceden tıkanıklığa sebep olmuş) bu kalbin daha fazla basınç yapmasına sonuç olarakta kalbin büyümesine sebep açar daha sonra vücuda yeterince kan gidemez we k.çiğer böbrek gbi hayati organlarda iskemi(kansızlık) oluşabilir. bunun sonucunda k.çiğerde siröz ve böbrek yetmezlikleri gibi önemli problemlerin yanı sıra kalp büyümesiyle akciğer ödemi ve kalbin trachea (soluk borusu) baskısı sonucu kuru öksürük olur öksürük özellikle kalbi hızlandıran spor hareket etme yürüme heyecan üzüntü dert gibi faktörlerde artar.
annemde kalp büyümesi
babamda yüksek tansiyon war daimi ilaç kullanıyorlar. bu ülkede ssk gibi bir hizmet warken doktora görünün acilen derim.
-
hocam babanı bekleyen 3 tane senaryo var ve ne yazık ki hiç biri iyi değil
1- böyle devam ederse damarlar tam tıkanır ve aniden bir yerde kalp krizi geçirir
2-damarlardan dolayı ciğere zarar verir bronşite çevirir( en hafifi bu)
3-astım sorunu ile karşılaşır ömür boyu inhaler kullanır yada daha fazla ilerlerse cihaz gerekir sürekli
-
Dostum, kesin doktora gitsin, ama kesin !
Allah korusun, bu şekilde anlattığın bir öksürük; aynı şekilde_ mide kanserinin belirtisi !
( Bu hastalık çok arttığı için; sağlık bakanlığı Ekranlarda kanseri yeneceğiz vs reklamları yapıyor işte... )
inş. değildir, öyleyse- erken tespit olur; kurtulma şansı artar,
gecikirse; Allah korusun, acı kayıp olur, pişman olursunuz, zorlayın - kesin gitsin...
-
Önce sigarayı kesecek kesmiyorsa Karacaahmet'e gider.
İlk ihtimal hafif bir trakeittir(soluk borusu iltihabı).
İkinci ihtimal yeni başlayan bir kanserdir.
-
işte sigaradan bir türlü ders çıkaramıyo bu bizim millet adam öksürüyo sigaraya bahane bulmuyoda balgam var diyo
-
-
Babanda farenjit var.