folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Okuduğun Bolumden Farklı Bir Alanda Yüksek Lisans Yapmak ?

Okuduğun Bolumden Farklı Bir Alanda Yüksek Lisans Yapmak ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bychaos
    bychaos's avatar
    Erkek

Lisansımı aöf iktisat fakültesinden tamamladım fakat yüksek lisansı farklı bi bolumden (Bilgisayar Müh. veya bi başka) yapabilirmiyim ? 

tezli veya tezsiz.

İyi bir kalça sahibi olmanın, iyi bir kafa sahibi olmaktan daha fazla prim yaptığı bir ülkede, hiçbir şey daha ileriye gitmez. . Can Dündar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    intialcatalog
    intialcatalog's avatar
    Erkek

Bas parayı al yüksek lisansı :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

üniversitesine göre bölümüne göre değişiyor herşey.

tezlide zor ancak tezsizler de daha çok fazla bulursun. ki bu da akşam okuma ve para demek ortalama 5000 tl diyebiliriz.

doğuya doğru gidildikçe ücretler 1.500 tl oluyor.

1 yıl bilimsel hazırlık okursun

vakıf üniversitelerinde daha kolay kabul edilir ve okursun,  bunun içinde ortalma en az 7000 olmak üzere 25 000 e kadar çıkar.

Bazende ne kadar dil şartı kalktı deselerde tezsiz için ,  üniversitelerin bazıları hala aLes ve dil puanı istiyorlar

yani üniversitelerin kendi içlerinde kanunları var canları ne isterlerse yaptıklarından

bilgisayara oturup tek tek şartları bölümleri okursun, listeler başvurursun.

mimarlıkta lisans dışı türkiyede tek bir üniversiteye denk geldim. mimarlıklarda dışa çok kapalı bölümlerden

mühendisliklerin genelde endüstri olanları kolay alıyor.

bilgisayar aklımda kalmamış . emin değilim ama yok sanıyorum

haberleşmeyi müh.  kazanmıştım mesela aldığını öğrenmiş oldum bu bölümden yani alınıyor  :)

mekatronikler almıyor başka bölümden.  burasıda çok katı bu konuda.

mühendislik dışı dersen işletmeye yakın sosyal her bölüm genelde alıyor.

sağlıklara hiç uğraşma zaten sağlık dışında sadece hastane yönteciliği gibi bölümler  var.

yada son yılda acayip patlama yapan iş güvenliğine oluk oluk adam alıyorlar

sanatsal birşeylere gireceksen yetek sınavlarına katılırsın onun harici diploma önemli değil. zaten sınavı geçmek var. o konuda eleniyorsun.

yurtdışına el atmadım. ama  hemen hemen ya paran yada iyi bir yabancı dilden kapı açılıyor.

futurist tarafından 02/May/17 18:19 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eengineer
    eengineer's avatar
    Erkek

Yapabilirsin ancak bu seni mühendis yapmaz. Sadece kursa gitmiş gibi olursun. Yüksek lisans bir konuda uzmanlaşmanın ilk adımı ve araştırmaya dayalı. Bu nedenle tavsiye etmem. 

Edit: bölüm kabul şartlarnı karşılıyor olman gerekli. 

eengineer tarafından 02/May/17 21:10 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Catapat
    Catapat's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

üniversitesine göre bölümüne göre değişiyor herşey.

tezlide zor ancak tezsizler de daha çok fazla bulursun. ki bu da akşam okuma ve para demek ortalama 5000 tl diyebiliriz.

doğuya doğru gidildikçe ücretler 1.500 tl oluyor.

1 yıl bilimsel hazırlık okursun

vakıf üniversitelerinde daha kolay kabul edilir ve okursun,  bunun içinde ortalma en az 7000 olmak üzere 25 000 e kadar çıkar.

Bazende ne kadar dil şartı kalktı deselerde tezsiz için ,  üniversitelerin bazıları hala aLes ve dil puanı istiyorlar

yani üniversitelerin kendi içlerinde kanunları var canları ne isterlerse yaptıklarından

bilgisayara oturup tek tek şartları bölümleri okursun, listeler başvurursun.

mimarlıkta lisans dışı türkiyede tek bir üniversiteye denk geldim. mimarlıklarda dışa çok kapalı bölümlerden

mühendisliklerin genelde endüstri olanları kolay alıyor.

bilgisayar aklımda kalmamış . emin değilim ama yok sanıyorum

haberleşmeyi müh.  kazanmıştım mesela aldığını öğrenmiş oldum bu bölümden yani alınıyor  :)

mekatronikler almıyor başka bölümden.  burasıda çok katı bu konuda.

mühendislik dışı dersen işletmeye yakın sosyal her bölüm genelde alıyor.

sağlıklara hiç uğraşma zaten sağlık dışında sadece hastane yönteciliği gibi bölümler  var.

yada son yılda acayip patlama yapan iş güvenliğine oluk oluk adam alıyorlar

sanatsal birşeylere gireceksen yetek sınavlarına katılırsın onun harici diploma önemli değil. zaten sınavı geçmek var. o konuda eleniyorsun.

yurtdışına el atmadım. ama  hemen hemen ya paran yada iyi bir yabancı dilden kapı açılıyor.

Mimarlık hangi üni?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sosyal bilimlerden biri sayısal alanda yüksek lisans yapamaz ama sayısal alandan biri eşit ağırlık alanda yüksek lisans yapabilir. Bilgisayar mühendisi, işletme, iktisat gibi bölümlerde yüksek lisans yapar ama onun tersi olmaz. 

Toplam Hit: 2392 Toplam Mesaj: 6
yükseklisans