Okul Hakkında Bilgi Lazım
-
Arkadaşlar benim kardeşim endustri meslek lisesi 3. sınıfa geçti unw okumak istiyor.Bildiğniz gibi kat sayı olayı var.Bana dediki açıkoğretimden son seneyi bitirirsem universteye girebilirm.Sizce açık oğretimden bitirmesi yararlımı?(unw okuması açısından)
-
Milli eğitim bağanlığı meslek liseleri son sınıf öğrencileri için bir hak tanıdı, açık liseden düz lise diploması alarak düz lise mezunu ile aynı şartlarda yarışabilecekti.Yök buna karşı çıktı ve açıklamasında bu şekilde sınava girenlerin sınavlarını iptal edeceğiz dedi,gözümüzden kaçmışsa kayıt yaptırmayacağız,eğer yine gözümüzden kaçmış da üniversiteye kaydını yaptırmışsa o zaman üniversiteden kaydını sileceğiz. Milli eğitim bağanlığı bu nokta da işe karışamıyor,çünkü bağımsız yargı denen olaya gidiyor.
Yök meslek liselerinin kat sayısını 0.24 den 0.08 e düşürdüğünü açıklamıştı,bu şekilde düz liselilere yapılan haksızlığın önüne geçilecekti (siktir lan) Başta halk olmak üzere milli eğitim bakanlığı bu uygulamaya tepki gösterdi, klavuzlarda bile 0.08 kat sayı olarak basıldı anca danıştay kararı bozdu ve tekrar 0.24 ek puan kat sayısı olarak belirlendi
Not: Yazdıklarımın hepsi kendi yorumumdur,alıntı değildir,eksiklikler olabilir ama olayların neticesi bu şekildedir -
yani şimdi bizim gardaş unw giremiyecek ha way a.q:@
-
Kendi bölümü ile ilgili girebilecek meb aklınca imamların önünü açmak istedi ama yök yemedi..
-
ya kardeşim illa tuturmuş açıktan bitircem son seneyi bi açıklıga kavusturalım su işi a.q
-
meb in tek amacı imam hatip lisesi değildir bunun içine meslek ve teknik eğitim de giriyor,ben teknik liseliyim ve mağdurum a.q. seçeceğim 2 tane 4 yıllık var başka da yok,bazıları ise 1 tane seçebiliyor, gelde adalet de buna
-
Kendi alan bölümü ne ise o bölümle ilgili bi üni seçsin yani bnm gibi yabancı dil secerse kırarlar puanını..
Toplam Hit: 757 Toplam Mesaj: 7