Okula Dava Açmak?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Üniversitenin Uzaktan Eğitim bölümünde okuyorum ve hizmet resmen yerlerde. Bazı dersler hala açılmıyor açılanları pdf olarak indirme şansımız yok.Sistem aksak çalışıyor. Ayrıca diğer uzaktan eğitimler gibi görüntü filan yok.Saçma sapan birşey.

Merak ettiim okul eğitime başlamadan önce ben bunları bunları yapacam sende okuyacaksın şeklinde bir taahütte bulunuyormu öğrencilere? Nasıl biz okula taahütler veriyorsak onlarında bize vermesi lazım.

Bu bağlamda bu taahütlere nasıl ulaşabilirim?

Ulaşırsam dava açma şartları nasıl oluşabilir?

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Taahhütname gibi bir şeye ulaşamassın,yönetmeliğe göz atman gerekir,onu da geç Anayasa md.42'den dahi hukuki nedenler oluşabilir.İdare mahkamasında dava açıcaksın,davalı olarak dekanlığı değil rektörlüğü göstericeksin,dekanlığın tüzel kişiliği yok.

Ayrıntılara girmek istersen,yani idari dava dosyası nasıl hazırlanır,bulunduğum şehirde idare mahkemesi yok ne yapabilirim gibisinden,detaylarıyla anlatırım da,avukat yardımı almadan sağlıklı netice alamazsın.

Çekil,Önümden Çekil...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Herşeyden önce dava açık açamayacağını bilmem gerekiyor.

Mesela öğrenciler için disiplik kuralları vs var. Bu kurallara uymadığında karşılacağın yaptırımlar var.

Peki öğretim kurumunun öğrenciye karşı yerine getirmekle yükümlü olduğu şeyler yokmu?Varsa bunun kendi okulum için olan kısmı bulabilmem gerekiyor ki, bölüm uzaktan eğitim ve bizim ders şartlarımız farklı.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Programının ders geçme yönetmeliğine göz at,kaldı ki yönetmelikte fakültenin yükümlülükleri yazmasa dahi dava açabilirsin.

Çekil,Önümden Çekil...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

TeRRoR bunu yazdı:
    -----------------------------

Herşeyden önce dava açık açamayacağını bilmem gerekiyor.

Mesela öğrenciler için disiplik kuralları vs var. Bu kurallara uymadığında karşılacağın yaptırımlar var.

Peki öğretim kurumunun öğrenciye karşı yerine getirmekle yükümlü olduğu şeyler yokmu?Varsa bunun kendi okulum için olan kısmı bulabilmem gerekiyor ki, bölüm uzaktan eğitim ve bizim ders şartlarımız farklı.

-----------------------------

açarsın hocam bal gibi hemide

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
Toplam Hit: 2325 Toplam Mesaj: 5