Okuldan Atılmış
-
selam benim bir arkadaş polis okulunda okuyordu. 2004 senesinde internet üzerinden dolandırıcılık suçundan mahkemede yargılanıp cesası tecil edilmiş sicili temiz. polis okuluna başvurmak için adli sicil belgesini almış temiz cıkınca kayıt için başvurmuş sınavıda kazanmış okula kaytdını yapmış intibak eğitimini geçmiş bu maddeye görede
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kesin Kayıt-KabulMadde 17 - Geçici kaydı yapılan adayların 8 inci madde esaslarına göre Yüksek Okul Müdürlüğünce tahkikatları tamamlattırılır. Tahkikatı olumlu olarak tamamlanan ve 16 ncı maddedeki şartları yerine getiren adayların kesin kayıtları yapılır. Tahkikat ve sağlık kurulu raporuna göre 8 inci maddede belirtilen nitelikleri taşımadıkları anlaşılan adayların dosyaları Yüksek Okul Müdürlüğü tarafından Başkanın Onayı ile işlemden kaldırılmak üzere Akademi Başkanlığına gönderilir.
Kayıt sırasında noterden tasdikli Yüklenme Senedi istenir. Yüklenme Senedi miktarı her eğitim-öğretim dönemi için Akademi tarafından tespit edilir.
Yüksek okula kayıt yaptıran öğrencilere, Akademi tarafından tespit ve yüksek okulca tanzim edilen Öğrenci Kimlik Kartı verilir.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okula kaydını yaptırmış.bir sene okuduktan sonra ara tatile girmişler bu sene oluyor tabi ara tatilde bunlar staj yapıyor staj yaparkende polis memurunun biri bunu tanıyınca gidip şikayet ediyor. tabi sene başında bu arkdaşım hakkında tahkikat yapılmış temiz çıkmış ve kesin kaydı yapılmış bu arkdaşta bişi çıkmaz diye sallamış çünkü artık kaydı yapılmış diye şikayet edincede bu sefer bu maddeden dolayı
h) Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devletin sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı haklarında devam etmekte olan bir adli kovuşturmaya tabi olmamak,
okuldan atıyorlar. arkdaş şimdi bilgisayarı kullandığına bile pişman ama ne fayda ederki şimdi mahkeme açmış arkadaş kazanırmı sizce
adama sonuçta bir sene okumuş koca bir senesi geçmiş artı stajıda bitirmiş böyle adalet olurmu eğer olmassa sene başındaki yapılan tahkikatta çıkartmaları lazımdı. benim yorumum herkese hayırlı ramazanlar. -
''dolandırıcılık suçundan mahkemede yargılanıp cesası tecil edilmiş sicili temiz'' bu adami okuldan atarlar,
dolandiricilik, hortum, rusvet, gasp, siyasi suclulari mecliste alkislarlar. ne garip degil mi?, velhasil ciyanin basini ufakken ezmek gerekir, buldugunu ayikliyacaksin ki ileride abiler,ablalar seklinde yurdun sagina soluna saltanat kurmasinlar. mahkeme arkadasini aklasada , karalasada atildigi okula geri donemez bunu hele bir bilsin.
bencede gelecek icin guven vermiyor, atilmasi uygundur.
-
uygun değildir :D açken yapmış bi eşşeklik
-
Buna hakları yok, dava acilan herkez suclu deildir, herkez herkeze dava açabilir.
Kesinlikle hakkını adli yollarla arasın öyle sacmalık olmaz. temiz belgesi olupda kimseyi işlediği suçtan okuldan atamazlar.
-
olurmu öle şey gitsin mahkemeye başvursun temiz belgesi var sa o sadece o polisin gıcıklığı olabilir
-
ben o atılan şahısın yerinde olsam gider o piçi vururdum şikayet edeni.
ulan o.ç sanane m.q oglu ekmegi ile oynuyorsun milletin yani burda yazmak gibi degil ama yüzde 98 garanti ben yapardım
ekmegimle oynuyacak gelecegim ile onu hayattan mahrum ederdim...
-
İnsan hakları diye birşey var dostum haklı olan hakkını sonuna kadar aramalı.Aramıyorsa boşuna yaşamasın.
-
Herkez değil herkes olacak.
-
Hocam, sicil her ne kadar ceza tescil edilsede ayrıntılı kayıtta cıkar...
Kaldıki intibak okuması fln sorun değil, sen sucu bile bile giriş yaptığın için sana yıkarlar olayı...
Mahkeme acıp girsen bile askerliğe tutmazlar seni orada boşuna uğraşama bence...
-
rene hoca askerlik değil polis okulu