folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Okunmayan Cdlere Soğutma Darbesi

Okunmayan Cdlere Soğutma Darbesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    Garip ama gerçek: Diş macunu ve buzlukla kurtarma

Çizik CD’leri veya DVD’leri kurtarmak için değişik yöntemler mevcut. Garip gelse de diş macunuyla amatör bir şekilde veya cila makinesiyle profesyonel bir şekilde çizik CD’leri tekrar okunabilir hale getirmek mümkün.

Dişmacunu ve yumuşak bir bezle çiziklerin üzerini (CD/DVD’nin ortasından başlayarak dışa doğru) cilalayın ve daha sonra CD’yi ılık suyla yıkayıp durulayın. Bu yöntem çoğu durumda işe yarayacaktır. Burada bilmeniz gereken bir nokta da, CD’nin başında takılmalar yaşanıyorsa, problemli yerin daha ziyade CD’nin ortasında olduğudur; uzunçalar plaklarda olduğu gibi dışta değildir.

SkipDoctor

CD üzerindeki çizikleri gidermek için bir diğer profesyonel, ancak pahalı yöntem de, cilalama cihazı, temizlik maddeleri ve çok ince zımpara kâğıdından (veya keçeli ovma bezi) oluşan tamir setleri. Bu cihazlardan biri de yaklaşık 40 dolar’a satılan SkipDoctor Çizik CD’ye, tamir setiyle birlikte gelen cilalama (yeniden yüzeylendirme) sıvısı püskürtülür ve CD SkipDoctor’a yerleştirilir. CD’yi bir defa komple sola veya sağa çevirdikten sonra, yapmanız gereken tek şey bezle kurulamak ve keçeli kağıtla cilalamaktır. Kirlilik derecesine veya çiziğin derinliğine bağlı olarak bu işlemin birkaç defa tekrarlanması gerekebilir, böylece istediğiniz sonucu alabilirsiniz.

Dondurma yöntemi (nickimyok tan çalmışlardır)

Değerli gümüş diskleri kurtarmak için forumlarda başka bir yöntemden daha söz ediliyor. Çizik CD’lerinizi bir buz torbasına koyun ve iki saatliğine buzlukta dondurun. Bazı kullanıcılar aynı yöntemi sabit disklerinde de veri kurtarmak için kullanıyorlar. Yöntem her zaman işe yaramıyor, ancak disklere herhangi bir zarar da vermiyor

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ntxsoft
    ntxsoft's avatar
    Erkek
    Güzel bilgiler teşekkürler.
    Bende birşey tavsiiye edeyim bir ara birkaç cd ye yapmıştım. diş maacunu fazla yüzeyi fazla cizmişti onun yerine Cif kullanmıştım. Cif te işe yarıyor denendi.

enginkirmaci.com | Kişisel web sitesi, uyetakip.com | Ücretsiz Üye Takip Programı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ntxsoft
    ntxsoft's avatar
    Erkek
    He bu arada Cif'i de ertanın diş macununu uyguladığı gibi yapacaksınız.

enginkirmaci.com | Kişisel web sitesi, uyetakip.com | Ücretsiz Üye Takip Programı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Cd bozulmuşsa,ne wardıysa bi daa download edin.Eğer değerli bi cd nizi o durma getirecek kadar da malsanız gidin intihar edin.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    arkadaslarin verdigi tavsiyelere karsi verdigin tesekkur mesaji cok anlamli antitky , devam et boyle mesajlarabu forum senin kiymetini zamanla anlayacaktir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek
    intihar biraz fazla bünye kaldırmaz

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    dondurma yontemi bi defa hdd icin bende ise yaramisti
    mudurun hdd ucmustu. bi turlu calistiramadim. sonra asiri isinmis oldugunu farkettim. klimayi sonuna kadar actim. yazin ortasinda dislerim takirdaya takirdaya hdd deki verileri kurtarmistim.

yanliz cd yi buzlukta dondurma yontemi cihaziniza zarar verecektir. cunku dondurdugunuzda cizik yerler donmus su ile (biz buna buz diyoruz :) ) dolacagi icin cd yi surucuye koyduktan sonra buz cozulmeye baslayacak ve zarar verecektir.
    bu kadar kucuk cizige su girse ne olacak diye dusunebilirziniz ama buzluga koydugunuzda sadece cizik kisimlar degil cd nin tamami donacaktir.
    underzero

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
Toplam Hit: 901 Toplam Mesaj: 7