Ollydbg Hakkında !
-
Herkese selamlar !
Forumunuzun reverse enginering bölümünün olduğunu biraz geç farkettim.FireX hocamızın öğretici yazılarını hayranlıkla okumaktan kendimi alamadım.Nette başta DTCG olmak üzere birkaç Türk cracking siteleri oldukça kısıtlı biçimde bilgi sunuyorlar yani bilgiyi bilgelerden almak aslanın midesinden ekmek almak gibi zor neredeyse.Ben ve benim gibi Lamer ler program kırabiliyoruz kırmasına ama OLYDBG denilen mucize debuggeri daha doğru dürüst tanıyamıyoruz şu kahreden yabancı dil eksikliğinden dolayı.Firex hocam özellikle sizden yada eminim en az sizin kadar tecrübe ve bilgili arkadaşlarımızda mevcuttur burada bilenler söylesin.Daha geçen güne kadar oly de procudur başlangıcına girdiğinizde aşağıda call stack penceresinde o procoduru kontorl eden call ların listelendiğini bilmiyordum bunu öğrenince neredeyse 10 misli kırma kapasitem arttı.Sizlerden ricam bi hizmet yapın türk crackingine de şu OLYDGB resimli yada görsel olarak örnekli bi şeklide nerede hangi kodları hangi procodurleri nasıl izlememiz gerektiğini açılştaki kontrol kabiliyetini vs.özelliklerini anlatan bir döküman yayınlasanızda ahirete kadar bir duamızı alsanız.Bu debugger ve özellikleri ile ilgili bilgi o kadar azki hep ezbere kullandığımız bi kaç özelliğini biliyoruz o kadar.Yabancı forumlarda oly ile ilgili o kadar çok tutorial varki şaşıyorum bizde neden yok diye.Herkese selam ve saygılarımla.
-
Öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim.Gördüğüm kadarıyla Ollydbg hakkında ayrıntılı bir döküman istemişsiniz.Ollydbg hakkında geniş bir döküman yazmayı planlıyordum.Fakat konuları ileriye taşıdığım için geri dönüş olmaması için ve birazda ilgisizlikten dolayı vazgeçmiştim.Dökümanlarda konuyla ilgili Ollydbg hakkında bazı teknik detaylardan bahsediyordum.Fakat madem böyle bir dökümana ihtiyaç var siz ve diğer konuya ilgili olan arkadaşlar için Ollydbg hakkında geniş bir döküman yazacağım.Size üstünde çalıştığım bir projemden dolayı fazla vaktim olmadığından zaman konusunda garanti veremesemde dökümanı yazacağımla ilgili garanti verebilirim.Dökümanlarımın size ve konuyla ilgili diğer arkadaşlara birşeyler kattığını görmek beni gerçekten mutlu etti.Reverse Engineering çalışmalarınızda başarılar dilerim..
-
O muhteşem bilgilerinizi esirgemediğiniz için çok teşekkür ediyor ve merakla vereceklerinizi bekliyoruz değerli hocam.Saygılar...
-
OlyDbg bilgilerini sabırsızlıkla bekliyoruz FireX..
Selamlar ve eşşsiz bilgiler için sonsuz teşekkürler..