folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Olmayan Medeniyetimiz Ve 23 Nisan.

Olmayan Medeniyetimiz Ve 23 Nisan.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Bizi medeni olmamakla suçlayan ülkeler ve dünya. Avrupa'da kanlı baskınlar ile bir manyağın üniversiteyi basıp 30 küsur kişi bir pompalı tüfekle öldürdüğü medeni ülke..Petrol uğruna daldığı Irak'ı parçalayarak medeniyet getiriyoruz örgürlük getiriyoruz diyerek binlerce insanı katleden medeniyet.. Kendi bastırılmış yawşaklıklarını kendilerinde hiç olmamış gibi davranarak bize medeniyetsizlik olarak dönen medeniyet..

Yaptıkları belgesellerde en ücra köşeleri çekerek ülkemden çirkin manzaraları gündeme getirerek orospu çocukluğu yapan iki yüzlü medeni medeniyet..

Biz o kadar medeni bir toplumuz ki Dünyanın ilk ve tek Çocuk Bayramına Sahibiz!

Sizin gibi avrupa birliğine katılıp bu şekilde medeni olmaktansa Sizin deyiminizle Medeniyetsiz ve Barbar olmaya razıyım!

Yaşasın Atatürk Türkiye'si Yaşasın 23 Nisan!

Atam izindeyiz.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naps
    Naps's avatar
    Erkek

Hocam cok guzel yazmıssın ya...

alakası yok ama bende abd pijinin japonyaya attıgı atom bombaları ile yazıyı okuyordum...

Hayat Ölüme Giden Yolda Bir Düştür...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Ilkokulda torenlerde siir okuyan ogrenciler arasinda bankoydum ,cok duygusal okdugum icin hocalar kafada beni secirdi,"Yarina umut sen ol cocugum" diye bir siir vardi 23nisanla ilgili ,o siiri okuyorum kursuden,ezbere elimdekagit yok,girtlagimi parcaliyorum ama ,inanarak okuyorum,siirin ortalarina dogru gozlerim yasariyor,doluyor gozlerim ve siiri bitiriyorum,herkes alkisliyor ortaokullarin dersine giren "Resmiye Koc" isimli Edebiyat hocasi hickira kickira agliyor,benim o donem annem dedigim Leman Kuru ogretmenim geldi sarildi benimle birlikte agladi ....simdi TV'de ilkokula giden bir erkek cocugu uzerindekilerden belli kenar cocugu,umutla ve inanarak "yarina umut..." adli siiri okudu bir an kendimi gordum...bende inanarak,umutla okuyordum o zamanlar...ama bir sure sonra kovalaniyor umutlar...karamsar oluyor insan...bu mu diyor...hesaplasiyor kendiyle...vatan millet naralari atanlarin yaptiklarini gorunce kahroluyor...baskalarinini mutlulugu icin birseyler yapmaya calisip ...o baskalari tarafindan degersiz gorulunce bumu diyor....susuyor kaliyorsun...suctur umutsuzluga kapilmak diyorsun ama yine susuyorsun...Biz oyle bir ulusuzki dunyay hurriyet kavramini ogretmisiz,bagimsizlik nedir,hur yasamak nedir bizden gormus dunya,oyle bir onderin nesilleriyiz ki 5yasindaki cocugun degerini gorebilmisiz...kadin haklarindan dunyada eser yokken biz kadinimizi meclise sokmusuz...ama bunlar yetmiyor artik,bazi seyler ya degismiyor ve hic degismeyecek yada neyse herneyse......

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

gazi mustafa kemal atatürk ün atamızın dünyada bir ilk gösterdiği ulusal çocuk bayramı bu güzelliği hangi ülke yapabilmiştir soruyorum

çocuklara bu armağan boşuna değildir 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GLaDio
    GLaDio's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

kendinizi kandiriyosunuz

dunyanin tek cocuk bayramina sahip olmak cocuklara gereken degerin ve onemin verildigi anlamina gelmez, bizi daha medeni veya digerlerini daha az medeni yapmaz.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    GLaDio bunu yazdı:
    -----------------------------

kendinizi kandiriyosunuz

dunyanin tek cocuk bayramina sahip olmak cocuklara gereken degerin ve onemin verildigi anlamina gelmez, bizi daha medeni veya digerlerini daha az medeni yapmaz.

-----------------------------

neyse herneyse...diye biraktigim noktadan sonrasi bu aslinda...C# gibi bir dile sahipsiniz,Visual Studio 2005 gibi guzel bir IDe var elinizde ve cok guzel bir form tasarimi hazirlamissiniz ama pc basinda kalp krizi gecirip olmussunuz...oyle bir form  tasarimi yapmissiniz ki ,cok ileri bircok sey dusunulmus ,iste bu dedirten bir tasarim ama sizden sonra gelip pc basina oturan programcilar tasariminiza 1satir kod yazmamis o guzelim tasarim sadece formdan ibaret kalmis,hatta zaman ilerledikce form tasariminizi boka cevirmisler ! ...bu arada o cok guzel formu tasarlayan sahis ve sahislara her zaman saygi duyulmus ama degerleri anlasilmamis...

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orena
    orena's avatar
    Erkek

ComputerWolf öyle bir yazmışsın ki cuk oturmuş. Bizim temel sorunumuz da bu; Cumhuriyetimize ve onun değerlerine yeteri kadar sahip çıkmayıp onu geliştirmeye çalışmayıp hatayı hep yabancı güçlerde arıyoruz, kendimizi onlarla kıyaslıyoruz.

insanlar kutuplaşmış gizli militarist olmuş üzerinde yaşadığımız ülkeyi geçmişine bakmadan saplandıkları düşüncelerin anti tezlerini bilmeden araştırmadan kendi istedikleri kalıba sokmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Hiç kimse ben bunu düşünüyorum ve arzuluyorum ama acaba ülkedeki herkes benim gibi düşünüyormu demiyor. En büyük sorun da biz orta yaş grubunun duyarsızlığı evet ben duyarsızlığımı kabul ediyorum. Olmam gereken insan olamadım ama bundan sonra o insan olmaya gayret göstereğim.

Atatürk'ün Bursa Nutkunda söylediği kıvamda davranır ve hareket edersek, çocuklarımıza Cumhuriyetin değerlerini aşılarsak, kıçımızı yayıp oturmaktan, televizyondan ve eğlenceden vazgeçip işimize yoğunlaşır, uykumuzdan da fedakarlık ederek zamansızlıktan yakınmayı bırakabilirsek, paradan daha önemli olan kavramın kendimizi geliştirmek ve aynı alanda kendini geliştirenlerle bir araya gelip daha büyük projeler ortaya çıkarmak olduğuna inanırsak, bu yönde ciddi adımlar atarsak senin sözünü ettiğin o form emsallerinin içerisinde en iyisi olur. İnşallah geç kalmamışızdır.

Hayattan istediklerimi alamadım, çok param yok, onu bırak bir evim bile yok, hatta arabam da yok, zor geçiniyorum, hayat filmlerdeki gibi değil. İki çocuğum var, ihtiyaçlarını zor karşılıyorum babam diyip sarılmasalar hayat hiç çekilmezdi.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Sen eğer bunun kanaatine varmaz ve biz ne medeniyiz ne de değiliz öyle bir toplumuz tavırı üstlenirsen hiçbir yere varamazsın. 14 seneden fazla 400.000 e yakın turist ile sohbetim var. Kafalarındaki düşünceleri yaşayışlarını,kültürlerini çok iyi biliyorum. Siz Almanya'nın kaç yüzyıllık bir kültürel geçmişi var biliyor musunuz? Nasıl olurda Kültür bakımından ve diğer unsurlar bakımından ülkelerin medeniyetlerini karşılaştırırsınız? Benim asıl değinmek istediği olay buydu. Yakındığım olay. Avrupada her bok oluyor onların ana haber bültenlerinde 30 saniye yayınlanıyor. Bu mu avrupanın medeniyet anlayışı, yoksa iki yüzlülük mü?

Kendimi kandırmaya ihtiyacım olmadı,olmayacak.Dünyanın tek çocuk bayramına sahip olmanın anlamını çocuklara gerekli değerin verildiği ya da verilmediğini vurgulamak için yazmadım. O çok ayrı bir olay. O zaman hepimiz Atatürkçüyüz ya da hepimiz müslümanız hanginiz ya da hangimiz yükümlülüğünü tam olarak yerine getirebiliyor?

Bunun gururunu hepiniz yaşamalısınız. Ben illa karşı olucam diye baktığınız herşey = hiçbirşey.

Çocukken okuduğum tüm şiirleri çocuklarıma da öğreteceğim. Çünkü benim gururumun kırılması çocuğumun gururunu engelleyemez.

Nokta.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
Toplam Hit: 876 Toplam Mesaj: 8