Ölüm Ve Biz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

Ölüm söylenmesi ne kadar kolay bir kelime. Herkesin dilinde olan bir kelime ama belkide söylenmesi en kolay ama hissettirdikleri en ağır olan kelime.Çok farklı bir kelimedir çokta kolaydır söylemek aa falanca ölmüş der Allah rahmet etsin der geçeriz, ama nedense hiç altındaki gizli anlamları düşünmeyiz ta ki en yakınlarımızdan birisi öldüğü zaman. O artık ölmüştür hangi yakınınsa yoktur yanında istesede artık olamaz belki annen belki baban belkide bilmen neyin. Bir anda insanın kafasına dank eder  sanki daha önceden hiç duymamıssındır birinin öldüğünü. sanki ilk ölen kişi odur. Ona öldü demek bile istemezsin. Geçmişte olduğu gibi Allah rahmet etsin diyip geçiştiremezsin. Düşünürsün düşünürsün kendi kendine o yok artık gitti bıraktı gerisinde herşeyi dersin. Ama inanmak istemezsin gittiğine sanki heran kapıdan girecek veya pencereden kafasını uzatacaktır. ama gel görki o artık yok olmuştur artık hiç bir zaman yanına gelemiyecek seninle konusamayakcaktır, ta ki sende ölene kadar sadece fotograflarda konusursun içinden şurada böyle yapmıştık böyle demişti diye, ölünce göreceğini sanırsın konusacagını ama gel görki orasıda meçhuldur.  İçinde bir şeyler oynar onu düşündüğünde  sürekli hiç rahat bırakmazlar seni, her an böyledir. İstersin, keşke yanımda olsaydın keşke bağırsaydın keşkee keşke diye gider bu liste. Artık onunla alakalı herşey senin için daha ilgi çekicidir, yemesi içmesi gezmesi tozması herşeyi daha da güzel gelir gözüne belki kızdığın hatta küstüğün şeyleri bile.Artık ölüm kelimesi senin için çok zordur, bir çırpıda düşemez dilinin ucundan onu demek yerine dünyanın yükü altına girmeyi istersin.. O zman anlarsın ölüm kelimesinin ağırlığını, kasvetini, iğrençliğini. Kaçamak kelimeler kullanmaya çalışırsın sizlere ömür dersin, vefat etti dersin ama öldü diyemezsin. Sanki öldü diyince ona saygısızlık yaparsın sanki kabirinde ona acı verirsin.. kaçınırsın. Onu konuşunca aklına toprağın altındaki hali gelir. Ne yapıyordur acaba nemin, pis mahlukatın arasında. Acırsın ona yüreğin bu acıyla sızlar. Ama o artık yeni hayatına başlamıştır bilirsin bunu yinede hayatının bittiğini düşünürsün. Halbuki o şimdi hesabını veriyor yoldaki taşı kenara koymasının, caminin tuvaletine ödemediği tuvalet parasının.Hesabı kitabı belkide düşünmek istemezsin ağır gelir pamuk ipliğine bağlı inancına. Ona sorulacak hiçbir şey yoktur gitmiştir cennetin en güzel en şennikli yerine. İyi adamdı, beni de severdi yeridir cennet ne işi olur münker ve mekirle dersin. Sonra kendini düşünürsün ne olduğunu nereye gittiğini. Ölüm kelimesi seni uyandırır gaflet uykundan. Ölçersin yaptıklarını biçersin ömür yolunu. Düşünceler başlar neden böyle oldu diye peşini pişmanlıklar alır. Günün birinde birilerinin senin içinde o kelimeyi kullanmaya çekineceğini bilirsin. Hemen atmaya çalışırsın kafandan  benim yaşım kaç ki daha dersin, daha arabamın taksitleri bile bitmedi çıkar kafandan o anda. Zaman geçmiştir artık ölüm kelimesi sana bir ağırlık vermeye başlamamıştır yine eskisi gibi hafiflemiştir. Artık çekinmezsinde o öldü demeye çünkü artık oda alışmıştır oraya ne olacak sanki. Belki aklına gelirse bu Fatiha okumak okursun yoksa bekle ki bayram gelsin de arafe gününe sıkıştırasın 10 dakikalık ziyaretini. Ölüm kelimesi işte böyle birşey bir anda hayatına girer yavaş yavaş çıkar tekrardan.Kimi zaman en şiddetli şekilde üstümüze çullanırken kimi zaman da yanımıza bile uğramaz. Taki yaratan Azraile git diyene kadar.......

arkadaşlar 3 gün önce memlekette ölen akrabamın ölümü üzerine yazdım. sizinle paylaşmak istedim yorumlarınızı eksik etmeyin

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

tık tık tık tık tık tık tık tık.

Can boğaza gelip köprücük kemiklerine dayandığı zaman çare bulan yokmudur denir. Ölecek olan artık ayrılık vaktinin geldiğini anlar. Bacakta birbirine dolaştımı o gün sevk yalnız rabbbinin huzurunadır.

uzun uzun yazmak istemiyorum. ölüm haktır. bizde bu hakkı bir gün alacağız.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtmad
    tbtmad's avatar
    Erkek

Güzel yazmışsın.

Bizim mahallede bi hatice teyze vardı 70 yaşındadydı ama el ayagı tutardı bize mahallede top oynatazdı kadın eline taşı alr beklerdi topa vuruncada bize falan atardı anlıyacagınız mahakllemde rahatça top oynadıgnmız hatırlamam.Ayağamamda şişe falanda kırmıitı öyle bir kadın.

geçen sene onu kaybettik.Mahallede ne zaman topa vursam aklıma gelir.Bende onun ölümünden sonra yazmıştım böyle şeyler.Allah bizlere zuun ömürler versin demekten başka yapacak birşey yok.

Kod yazmakla adam olunmaz:D
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Madcrazy
    Madcrazy's avatar
    Erkek

tbtmad bunu yazdı:
    -----------------------------

Güzel yazmışsın.

Bizim mahallede bi hatice teyze vardı 70 yaşındadydı ama el ayagı tutardı bize mahallede top oynatazdı kadın eline taşı alr beklerdi topa vuruncada bize falan atardı anlıyacagınız mahakllemde rahatça top oynadıgnmız hatırlamam.Ayağamamda şişe falanda kırmıitı öyle bir kadın.

geçen sene onu kaybettik.Mahallede ne zaman topa vursam aklıma gelir.Bende onun ölümünden sonra yazmıştım böyle şeyler.Allah bizlere zuun ömürler versin demekten başka yapacak birşey yok.

serdar hatta sana bikere kiremit fırlatmıştı küçük bi olay olmuştu o ara sizdeydim bende hatırlıyorum o kadını

Hardcore Gamer - Android Game Developer
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bang-bang
    bang-bang's avatar
    Dişi
    ölüm hak diil zorunluluk canım, yenilere yer açılması için eskilerin deliğe süpürülmesi, hepimiz ölücez bazılarımız daha erken ölcek kurtulan varmıymışmış,  korkmayın ya doğal bunlar babannelerimiz dedelerimiz onlardan öncegelenler hepsi öldü, geçen heran eskiyoruz hücrelerimiz ölüyo, kabul edin direnmeyin çürüyosunuz hergünü son gün gibi yaşa çok çalış aşksız kalma olduğu gibi kabullen dünyayı ütopyaların için çabalasanda, içtiğim sigarayı aldığım alkolü içime çektiğim havayı yaşadığım herşeyi seviyorum, kaç yılım kaldı 30-20-40-10-5 isterse 2 sene olsun yane nolucak, yarın otobüsün altında kalmıyıcam ne malum çalışkan eğlenceli zevki geçirdikten sonra zamanı ben hayattan alıcağımı aldıktan sonra :P ölüm hoşgelmiş, tabe kuru ot gibi kabuğunda yaşamış, kendini olduğu gibi kabul etmiyen ikonlarına dönüşmeye çalışan asosyal mastürbatif kişiler için korkunç görünebilitesi yüksek kavram ne diyem onlarada -> olduğun gibi güzelsin çık hayatını yaşa değerli olan sensin koy dünyanın a.na.

Kurtlarla arkadaş ol, yalnız elinden baltayı bırakma. bang-bangle arkadaşsan ona asla yamuk yapma.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

eninde sonunda her fani öbür tarafa gidecekdir ben gitmiyecem diyen kendini kandırır. yineliyorum: ölüm haktır. belki 1 sn sonra belki yıllar sonra günü geldiğinde biz bu hakkı alacağız. ebediyete...

Yaratan;

"Andolsun, her can ölümü tadacaktır"

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasin_55
    yasin_55's avatar
    Erkek

bang-bang bunu yazdı:
    ölüm hak diil zorunluluk canım, yenilere yer açılması için eskilerin deliğe süpürülmesi, hepimiz ölücez bazılarımız daha erken ölcek kurtulan varmıymışmış, korkmayın ya doğal bunlar babannelerimiz dedelerimiz onlardan öncegelenler hepsi öldü, geçen heran eskiyoruz hücrelerimiz ölüyo, kabul edin direnmeyin çürüyosunuz hergünü son gün gibi yaşa çok çalış aşksız kalma olduğu gibi kabullen dünyayı ütopyaların için çabalasanda, içtiğim sigarayı aldığım alkolü içime çektiğim havayı yaşadığım herşeyi seviyorum, kaç yılım kaldı 30-20-40-10-5 isterse 2 sene olsun yane nolucak, yarın otobüsün altında kalmıyıcam ne malum çalışkan eğlenceli zevki geçirdikten sonra zamanı ben hayattan alıcağımı aldıktan sonra :P ölüm hoşgelmiş, tabe kuru ot gibi kabuğunda yaşamış, kendini olduğu gibi kabul etmiyen ikonlarına dönüşmeye çalışan asosyal mastürbatif kişiler için korkunç görünebilitesi yüksek kavram ne diyem onlarada -> olduğun gibi güzelsin çık hayatını yaşa değerli olan sensin koy dünyanın a.na.

bu yorum baya güzel olmuş. 

Toplam Hit: 1050 Toplam Mesaj: 7