Ölümcül Format

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

Burda hardiskindeki tüm bilgilerin silinmesini isteyen arkadaşın açtığı konuyu bulamadığım için yeniden buraya açıyorum.

Hardiskinizi tüm bilgilerin hiçbir program ile geri getirilmemesini istiyorsanız aşağıdaki linkten dosyayı indirin, rardan çıkarın ve cd ye yazdırın.  

http://download2.lsoft.net/boot-cd-iso.zip

Dosyayı indirip cd ye yazdırdıktan sonra biosa girip başlangıç bilgileri cdroma döndürüyoruz otomatik cd den başlaması için bunu yaptıktan sonra bilgisayarımızı kapatıp tekrar açıyoruz.

Bu ekranı gördügünüzde 0 (sıfır) basıp hızlı geçin yada programın geri sayım süresinin bitmesini bekleyin. 0 (sıfır) basıp geçtikten sonra önünüze harddiskteki bölümleri gösteren menü gelicek. Harddiskinizde kaç bölüm varsa sadece istediginiz bölümü silebilirsiniz yada hepsinide teker teker silebilirsiniz. aşağıdaki resimde tek bölüm var resimdeki gibi Cd den başladıgında aşagıdaki resimdeki gibi bir ekran ile karşılaşıcaksınız

Burada yapmamız gereken klavye aşağı yukarı ok tuşları ile sıfırlayacagımız bölümü seçmek. örnek ok tuşları ile C sürücüsünün üzerine gidiyoruz ve F10 tuşuna basıyorum 

Resimde görüldügü üzere Sarı yazılı olan kısmın üzerine gidip entere basarak oradan istedigimiz format biçimini seçiyor benim tavsiyem US DOD 5220.22M olanını seçmeniz en garantilisi o oldugu için format biçimini seçtikten sonra entere basıp geri geliyoruz aşağı ok tuşu ile Verification entere basıyoruz görüldügü üzere yanında X işareti çıkıyor bunuda yaptıktan sonra İgnore Errors gidip aynı şekilde entere basıyoruz X işareti olması için ve en alta inip Skip Confirmationa da aynı şekilde X işaretini koyuyoruz

Ve en son olarak Entere basıyoruz işlemimiz başlıyor hardiskinizin büyüklügüne göre bu işlem uzun sürebilir bitene kadar bekliyoruz ve en son bir rapor veriyor size işte bu kadar işlemimiz bitmiştir. En son olarak hardiske format atıp sürücüyü biçimlendirirsiniz. Yada format atmazsınız bu size kalmış ve harddiskiniz böylece sıfırlanmış olur.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Buda muridlerin yeni fantazisi oldu :)

Peşinizde fbi var sanırım,herkez wipenin nasıl yapılacağını düşünüo hdd firmalarının sitesinden programlar indirio...

Bu işlemler diskleri yormaktan başka bir işinize yaramayacaktır...

Ha eğer polis kapıyı kırmak üzereyse o zaman yapında, yoksa normal bi user olarak boşuna fantazi yapıyorsunuz...

Wipenin ne olduğu ile ilgili ayrıntılı bir döküman var döküman arşivinde...

Sözüm essana değil genel olarak bu işe sarmış elemanlara :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

Buda muridlerin yeni fantazisi oldu :)

Peşinizde fbi var sanırım,herkez wipenin nasıl yapılacağını düşünüo hdd firmalarının sitesinden programlar indirio...

Bu işlemler diskleri yormaktan başka bir işinize yaramayacaktır...

Ha eğer polis kapıyı kırmak üzereyse o zaman yapında, yoksa normal bi user olarak boşuna fantazi yapıyorsunuz...

Wipenin ne olduğu ile ilgili ayrıntılı bir döküman var döküman arşivinde...

Sözüm essana değil genel olarak bu işe sarmış elemanlara :)

evet rene haklısın bende neden bu kadar merak sardılar bu hardisk sıfırlama olayına daha önceki önerdiğim programların işe yaramadığını söylediler. arşivimde bulduğum dokümanı burda yayınlayalım dedik bakalım buda işe yarayacakmı. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PowerfuL
    PowerfuL's avatar
    Erkek
    alanzo bunu yazdı:

okadar manyak solmaya gerek yok zaten polis kapıya dayandımı başlatsan bile 2 güne anca biter :):) buna low level formatta denebilir 

ama yok ben her sildigimi güvenli silecem diyorsanız  O&O SafeErase  bunu kullanın her dosyanızzı bunla silin ben sırf zevk olsun die kullanıyorum

ama tabi cia fbi gelrse diskleri balyozla kırarım herhalde  

Hoca öyle teknoloji çıkmış ki a.q fbi keleş ( kalaşnikof ) ile taranmış hddyi 8 sene içinde komple okudu. Balyoz değilde en iyisi bilgisayarı kullanmamak :) 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByEaqLe
    ByEaqLe's avatar
    Erkek
    :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

ya bunlara ne gerek var sen warnıng woıd yazan yere bi tornavida sok biras karıştır hdd kill disk olur :D

bi daha kimse dosya göremesin.

yunusozturk.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek
    en iisi tuvalet deliğinden aşşa atmak veya daha yaratıcı fikirler bulmak sonuçta hdd yi bulamaslarsa belki üzerinize iftrada atamazlar yada bi çok şeyi kanıtlayamazlar ama sizi bozarken bulurlarsa iş biraz sakat :D hdd nin olmadınıda abey tamire verdiydim yaw dirsiniz :D tabi yerlerse

tahribat.com a can feda
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar benim bi arkadaşımın harddisk baya kötü olmuş 4.yılı format atmasına rağmen yani düzgün olmuyor.Ben bu programla arkadaşa formatı çaksam bişey olmaz dimi harddiskine kaş yaparken göz çıkarmıyalım ? :)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lkereng
    lkereng's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

tbt yi sewiyorum:D

bilim kurgu filmi gibi aq

Toplam Hit: 2410 Toplam Mesaj: 9