folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Ölüyü Diriltmek (PII 233 Mhz) :)

Ölüyü Diriltmek (PII 233 Mhz) :)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

Müridler laptobumu anakartının yanmasından dolayı kaybettim. Garantisi doldu ve tamir masraflarına peder yanaşmıyor. Başka zaman olsa zerre umrumda olmayacak ama şu an pc de yapmam gereken bi yığın proje vs. var.

Durum böyle olunca emektar, bi zamanlar atmayıp sakladığım desktop makinem aklıma geldi. Bu emektarın özelliklerine gelince:

4.2 GB Hdd

32 Mb Ekran kartı

P2 233 mhz işlemci

Sanırım 64MB Edo ram :)

Anakart Asus (modelini bilmiyorum) üzerinde 2 adet SDRAM yuvası var.

Şu an alet faal durumda. Üzerinde windows 98 kurulu. PCI olarak 2 adet usb girişi var. Fakat sistem 98 olunca herbişeyi makineye tanıtmak zorunda kalıyorum. Bu yüzden XP yi yüklemeyi düşünüyorum. Bu makineye zamanında kurmuştum ama ramden dolayı oturum açılışı sırasında bi kahve molası vermek gerekiyordu.

Şu an yapmayı düşündüğüm şey en az 128 mb sdram alıp XP yüklemek. Elimde 2 adet 40 gb hdd var. Alet bunları ne yazık ki görmüyor. Sanırım bios update olayına girmem de gerekecek.

Benim için sadece internete girsin bir de office uygulamalarını açsın yeter. Birde elimdeki diğer hdd leri değerlendirirse süper olur. Bana bunun maliyeti ne kadar olur. Birkaç yerde sdram sordum 100 ytl den fazla fiyat söylediler. 2. el sdram bulabilir miyim. Bi fikir verin hele :) 

Bu makineyi istediğim işler duruma getirirsem bi nevi frankeştayn yaratmış olacam :D

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Hocam tavsiyem hiç uğraşma, ram filan masraf yapma, şurdan yada başka sitelerden eski pclere bak, 60-70ytlye 256mb lı yani xp kurulabilen bir kasa bulup al.

Sen,sendeki kasaya ram alsan xp kursan yinede ofis programlarını filan acaip kasar, zamanına yazık olur.

edit. 

ahanda buldum bile ben sana, o pc işini görür, hatta test drive 6-quake-nfs2 filan kurup oyun bile oynarsın.

Ehl-i Byte
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RoadMaster
    RoadMaster's avatar
    Erkek
    2elide aynı fiyata gelecek :) sdram üretilmediği için piyasası çok pahalı
Toplam Hit: 1114 Toplam Mesaj: 3