Ön Jack Çalıştırmak
-
bilgisayarımın hoparlör girişi çalışmıyor veya arızalı çalışıyor. ön tarafında da jack var. ama driver yüklü olmadığından çalışmıyor.
ben öndekini kullanmak istiyorum. nasıl bir yöntemle çalıştırabilirim?
asus marka kasamın model bilgisine veya ne tür, hangi sürücüyü yükleyeceğim bigisine sahip değilim.
hadi kasanın modelini buluruz da yeterli olur mu? biraz driver aradım, bulamadım.
sanırım eskiden realtek falan kuruluydu o zamanlar çalışıyordu ön jack.
-
donanım yöneticisinde kurulmamış hatalı kurulmuş bir donanım var mı? evet için donanım üzerine sağ tuş tıklanır özellikler ayrıntılardan aygıt kopya kimliğinde yazan değer devid.info da aratılır kullandığın işletim sistemine göre uygun driver ı indir yalnız önemli bir nokta var ön paneldiki girişin kasa içinden bağlantısının yapılması gerekiyor en başta söylemem gerekeni son söyledim sanırım eğer kablo bağlı değilse anakartın modeline göre kullanma klavuzundan bakıp yapabilirsin
-
Kasanın önünden gelen 8. pini boş olan jackı alıp anakart üzerinde, genellikle, anakartın ses çıkışlarına yakın bir yerde bulunan 10 pinli audio soketine takacaksın...
Googleda bunu buldum en soldaki gibi yerleştireceksin...
Eğer o 10 pinli soketin üzerinde 2 adet jumper takılı ise, onları çıkart yerine bu soketi tak.