Ön Muhasebede Cari Ve Kasa İlişkisi?
-
selamlar arkadaşlar, kendi ön muhasebemi tutmak istiyorum ama bir türlü kafamda mantığını oturtamadım.
şimdi 2 tane personelim var bunların giderlerini ben kendi cebimden veriyorum mazot, alışveriş, sigara falan bu giderleri kasaya işliyorum giren olarak kendim çıkan olarak işte gıda tekel mazot falan diye kasa kısmına giriyorum.
problem şurada ben her personelim için cari kart açmak ve giderlerini oraya yazmak istiyorum ama cariye işlediğim giderler hep kasadan çıkıyor cari girişi yapıncada kasadan düşmüyor bu normalmi? kullandığım program ayrax.
carisinden gider yaptığım elemanı aynı zamanda kasadandamı düşmek zorundayım?
aslında mantığını oturtamadığım şu var personele cari kart açmalımıyım? açmazsam personelin kasadan harcadığı gideri hem personelin carisine hemde kasayamı girmeliyim?
kısaca ön muhasebe için cari, kasa, personel mantığını anlatırsanızda olur.
-
personele borçlarmıydı neydi :D
-
DJ_Alper bunu yazdı
personele borçlarmıydı neydi :D
yahu basit bişeydir dedim kendim yaparım dedim :D ama muhasebecilerin işi gerçekten çok zormuş bunu anladım. daha giriş aşamasında midem bulanmaya başladı.
bide personel bana borçlanıyor ben onlara değil :D
-
tek düzen hesap planında bunun adı olağan giderlerdir. personele cari açmak gerekmez çünkü alacaklandıra bilirsin ama borçlandıramazsın. her personel için olağan giderler hesabının altına alt kod açıp tanımlanan lazım yoksa kasa tutma. şimdi telefondayım akşama uzunca yazarım
-
Hocam anlatmak istediğini tam anlayamadım ama şöyle bi anlatım yapayım yardımcı olur sana;
Örneğin personel mazot alıyor, kendi cebinden verir daha sonra sende kasadan ona olan borcunu ödemiş gibi yaparsın.
770 Genel Yönetim Giderleri
770 01 Mazot Gideri
-----------------------------------335 Personele Borçlar
-----------------------------------335 01 Personel A
Burada personel mazot giderini cebinden ödemiş gibi gösteriyosun;
335 Personele Borçlar
335 01 Personel A
-----------------------------------100 KASA
Bu şekildede personele olan borcunu ödemiş olursun.
Mantık bu şekilde yardımcı olabilmişimdir umarım.
Pc-ErrOr tarafından 06/May/13 15:36 tarihinde düzenlenmiştir -
Pc-ErrOr bunu yazdı
Hocam anlatmak istediğini tam anlayamadım ama şöyle bi anlatım yapayım yardımcı olur sana;
Örneğin personel mazot alıyor, kendi cebinden verir daha sonra sende kasadan ona olan borcunu ödemiş gibi yaparsın.
770 01 Mazot Gideri
335 Personele Borçlar
335 01 Personel A
Evet mantığı anladım istediğim buydu senin örneğinle hem mazot giderlerini genel olarak hemde hangi personel ne kadar mazot harcamış ayrı ayrı görebilirim galiba.
ayrax diye bir program buldum kurcalıyorum şimdi umarım yukarıdaki şablona uygun birşeyler yapabilirim. bu arada böyle basit işler için bir program önerim varmı?
-
Ratbat bunu yazdıPc-ErrOr bunu yazdı
770 01 Mazot Gideri
335 Personele Borçlar
335 01 Personel A
Evet mantığı anladım istediğim buydu senin örneğinle hem mazot giderlerini genel olarak hemde hangi personel ne kadar mazot harcamış ayrı ayrı görebilirim galiba.
ayrax diye bir program buldum kurcalıyorum şimdi umarım yukarıdaki şablona uygun birşeyler yapabilirim. bu arada böyle basit işler için bir program önerim varmı?
Ön muhasebe değilde direk muhasebe programı kurabilirsin kafan karışmazsa. Zirve veya Eta'ya bi bakmanı öneririm.
Pc-ErrOr tarafından 06/May/13 18:16 tarihinde düzenlenmiştir