Onboard Ethernet Nasıl Kapatılır?
-
PC de Win7 var, kablosuz bağlantı kullanıyorum.. LAN 'ı BIOS dan kapattım ama windows açıldığğında yine arıyor ve bekliyor.. windows' un onboard etherneti yüklemesini nasıl engelllerim.?
-
BIOS
On Board LAN : Disable
-
aygıt yöneticisinden devre dışı bırak öyle dene....
-
MrSari bunu yazdı:
-----------------------------aygıt yöneticisinden devre dışı bırak öyle dene....
-----------------------------onu da yaptım.. windows bir süre arıyor.. bulamayınca kapatıyor,, ama çok bekliyor.. problem bu...
-
elcondor bunu yazdı:
-----------------------------MrSari bunu yazdı:
-----------------------------aygıt yöneticisinden devre dışı bırak öyle dene....
-----------------------------onu da yaptım.. windows bir süre arıyor.. bulamayınca kapatıyor,, ama çok bekliyor.. problem bu...
-----------------------------windowsun bokluğu ne olacak linux un gözünü seviyim...
-
biosa gir integreted priphers (öyle bişiydi galiba) ordan onboard lan disable yap
-
kimse konunun içeriğini okumuyor mu? bu söylediklerinizin hepsini yaptım zaten.. aygıt yöneticisinde de görünmüyor.. asıl problem şu... windows açıldıktan sonra LAN bağlantısını arıyor ve bu 2 dak. sürüyor.. bu süre içinde kablosuz ağa da bağlanmıyor... yani bu LAN yüklemesini iptal etmem lazım..
-
elcondor bunu yazdı:
-----------------------------kimse konunun içeriğini okumuyor mu? bu söylediklerinizin hepsini yaptım zaten.. aygıt yöneticisinde de görünmüyor.. asıl problem şu... windows açıldıktan sonra LAN bağlantısını arıyor ve bu 2 dak. sürüyor.. bu süre içinde kablosuz ağa da bağlanmıyor... yani bu LAN yüklemesini iptal etmem lazım..
-----------------------------LAN arama nedir abi ?
ethernet kablosu takılı ise bağlı olduğu yer ile bağlantı kurar IP alır ping vs. işlemlerini yapar.
kablo mablo takılı değilse hangi bağlantıyı arıyacak ?
-
Tamam arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkür ederim,, problemi çözdüm.. hizmetler den girip ağ bağlantılarını durdurunca onboard etherneti de windows başlarken yüklemiyor... tabi bunu yapmadan önce BIOS dan kapatmak lazım.. (bunu zaten yapmıştım ama olmuyordu)
-
elcondor bunu yazdı:
-----------------------------Tamam arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkür ederim,, problemi çözdüm.. hizmetler den girip ağ bağlantılarını durdurunca onboard etherneti de windows başlarken yüklemiyor... tabi bunu yapmadan önce BIOS dan kapatmak lazım.. (bunu zaten yapmıştım ama olmuyordu)
-----------------------------Bunu cafedeki bilgisyarda deneyip yazacaktım 2 nedenle yazmadım....
1. burdaki pclerde deep freeze var deneyemedim..
2. ağ baglantılarını durdurunca kablosuz bağlantıyı etkilermi diye düşündüm..