folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Önceki Konuya İthafen(TC."Yi Kuranlar)

Önceki Konuya İthafen(TC."Yi Kuranlar)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

[Atatürk varda yanında İsmet Paşa Nerede Onlarında Hakkını Yemeyelim Diyenlere]

Kanımca zamanla biriken bilgime bakarak; Atatürk'ün devleti konsorsiyumla(işi bilen toplulukla)

kurmak için çabaladığını gördüm.Fakat buna kimsenin cesareti yoktu.Atatürk bir nevi paşaları

bu konuda zorlamış bir insandır.Atatürk birçok kereler kimsenin onunla aynı düşünceye

düşmediğini çok zorlandığını ve hayatta yalnız kaldığını böylece diğer kişilere (kendi öz fikirlerine ve prensiplerine uymasada)

yaklaşarak devleti kurup en sonunda kendi düşüncelerini açıkladığını belirtiyor.Yani diğer paşalar bir nevi yinede zorla

kurulan devlete ortak edilinmeye çalışılmıştır.Tabi bu zatların mücadelelerde olan başarıları

gözetilmedende olmaz.Fakat bu vatanı ne yazık ve ne yazıkki temel olarak bir tek Atatürk'ün öz düşünceleri

oluşturmuştur.Tabi bilek gücü olarak diğer paşaları ve zatlarıda görmemezlikten gelemeyiz.

[Ben kendimde yaşamıştım bu çizgide ,ordan yazdım.Tabi arkadaşlarla okul ortamında üyüeyüeye :)] 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hyro
    hyro's avatar
    Erkek
    Başka türlü de kurulmazdı kanımca. Bağımsızlık zorla alınır. Hem demokrasi de tuhaf birşey...

Benim imzam güzeldir hakkatten. :D
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

tabi olmaz. bir nevi atamızın alçakgönüllülüğünü gösterir bu.

Halka da sorumluluk yüklenmeyi öğretmeyi amaçlamıştır. 

Toplam Hit: 609 Toplam Mesaj: 3