Onedio'daki Sorulara Cevap Ver Karakterini Bul Sistemi
-
beyler merhabayın ,
geçenlerde bi site ile uğraşmaya başladım. boş zamanlarda takılmaca yapıyorum.
onedio.com u bilirsiniz orda bazı konular var işte , sen hangi bilmem ne karakterisin diye, o sistemi nasıl yaptıklarını çözemedim.
bende www.fakirizm.com için bunu yapmaya çalışıyorum..
onediodaki örnek için tıkla.nasıl yaparız bunu ?
-
basit.
genelde bu testler şöyle olur en çok a şıkkı varsa hedesin b şıkkı varsa hödösün. gibi. orda da anket sistemi gibi en çok 1. tıklandığında cevabı gösteriyor. tabi bence bu şıklar her soruda karıştırılarakta yapılır
-
angels_demos bunu yazdı
basit.
genelde bu testler şöyle olur en çok a şıkkı varsa hedesin b şıkkı varsa hödösün. gibi. orda da anket sistemi gibi en çok 1. tıklandığında cevabı gösteriyor. tabi bence bu şıklar her soruda karıştırılarakta yapılır
tam olarak anlamadım hocam
-
Gerçek hayatta birini birine benzetmek için hangi özelliklerden faydalanırsan onları öğrenmeye çalışıyorsun. Sorulardan aldığın veriyi de ona göre işliyorsun.
-
MustyKTE bunu yazdıangels_demos bunu yazdı
basit.
diyelim 4'er şıklı 10 soru var. hepsini işaretliyosun. toplamda 6 A 3 B 1 C 0 D var. bu durumda A şıkkı çok olduğu için sen kırmızı sever çıkacaksın. B yüksek olsaydı kedi siker çıkacaktın. gibi. bu testler dergilerde ya da sanal ortamda bu şekilde yapılırdı eskiden.
şimdi yapman gereken basit bir uygulama ile en çok hangi şıkkı tıkladıysa kullanıcı ona göre seçeneğini belirleyen ufak bir uygulama vermek. bir kullanımlık anket uygulaması gibi.
-
angels_demos bunu yazdıMustyKTE bunu yazdıangels_demos bunu yazdı
basit.
diyelim 4'er şıklı 10 soru var. hepsini işaretliyosun. toplamda 6 A 3 B 1 C 0 D var. bu durumda A şıkkı çok olduğu için sen kırmızı sever çıkacaksın. B yüksek olsaydı kedi siker çıkacaktın. gibi. bu testler dergilerde ya da sanal ortamda bu şekilde yapılırdı eskiden.
şimdi yapman gereken basit bir uygulama ile en çok hangi şıkkı tıkladıysa kullanıcı ona göre seçeneğini belirleyen ufak bir uygulama vermek. bir kullanımlık anket uygulaması gibi.
tşk ederim hocam, biraz karıştırayım bakalım
-
hocam şöyle ki her soruda a b ve c şıkları olsun 4 soru var diyelim:
1.En sevdiğin yemek?
a-lahmacun
b-pizza
c-çorba
-------2- En sevdiğin site?
a-tahribat.comb-blabla.com
c- vılavıla.net
-------3- En sevdiğin dizi?
a- Yarının Köylüsü
b- Ulan Diyarbakır
c- ferhat ile şirin
-------
4- Hangisi?
a-pinpon topu
b- dokunmatik ekran
c- yumurta sarısı
Şimdi bu cevapları aldın, adam a a c b diye cevap vermiş işte a daha çok olduğu için şu karaktersin , b b a b diye cevap verince b fazla başka karakter gibi mantığı bu,
programlama olarak mantığını soruyorsan eğer verilen cevapları arraye alabilirsin ordan en çok olanı bulacaksın vs