folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Önemli Gün Ve Gecelerde Uyuyamamak



Önemli Gün Ve Gecelerde Uyuyamamak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    Yaklaşık 5 senedir hasıl olan bir mesele var. Önemli gecelerde uyuyaıyorum.

    Örneğin YGS sınavına LYS sınavlarına girerken bir dakka olsun uyuyamadım.

    Eğer yarın çok önemli bir sınavım mı var asla uyuyamam.

    Mesela birazdan köye gidip 50 kiloluk gübre çuvalıyla fındık bahçesine girmem gerek ama yine uyuyamıyorum.

    Mülakata gireceğim diyelim gene zerre uyku tutmaz. 

     

    Uyku ilacına bile direniyorum.

    Yani ertesi gün kesin erken kalkmam lazımsa bir direnç mekanizması oluşuyor. Hafif bir tatlı telaş hadisesi içimde beliriveriyor.

    İşim bitincede 15 saat rahat uyuyorum. Ama o iş kesin bitecek yoksa rahat yok resmen.

    Gerçi alıştım buna sabahleyin çok fazla yorgun hissetmiyorum ama vucut milim milim yıpranıyor elbette.

    Kendime telkindede bulunsam kolay kolay uykum gelmiyor. Doktor ilaç verecektir acaba bunu psikolojik olark yenmek mümkün mü ?

    xanax lustral vs söylemeyin çünkü işlemiyor :)

     

     

     


    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ocak/2010
    Erkek

    1, 3, 4, 6, 7, 9, 10 ...

    Böyle devam et hocam, önce 1 sonra 2 ekleyerek. Genelde 1xx civarlarında uyuyorum ben.

    Edit: benim için, uyumamın önündeki en büyük engel saatlerce düşünmek oluyo. Şimdi kalkıp şunu yapmak, bunu öğrenmek vardı vs. diye düşünüyorum. Ama kalkınca üşenip yapmayacağımı bildiğimden yatmaya devam. Böyle saatlerce düşünüyorum, hayatımı falan bi özet geçiyorum ancak öyle uyuyabiliyorum. Bu tarz bi matematik işlemine odaklanmak o düşüncelerden alıkoyuyor, bir süre sonra uyuyorsun.

    Ayrıca bir yöntem daha tavsiye edebilirim, göz kasların yeterince yorulmadıysa gözlerini kapatmakta da sorun yaşayabilirsin, bu da uykuya engel olabilir. Yatmadan önce 15 dakika kitap oku, veya 15-20 dakika hızlı okuma tekniklerine çalış ( ki benim tavsiyem bu olur). Hem 1 ay sonunda okuma hızını 2-3 kata çıkarırsın. Hem uykuya dalman fark edilir derecede kolaylaşır.

    Edit 2 : O ilaçlar etki etmedi diyorsan, ve bu tarz yöntemler işe yaramıyorsa son çare olarak zestat isimli ilaca başvurabilirsin. Aldığım zamanlarda uyanıktım ama beyin baya bi kendine gelemiyordu. Ama bunun yerine papatya çayı, melisa çayı gibi bitkisel yolları dene bence.

    pcdoktor636 tarafından 02/Mar/14 05:16 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı

    1, 3, 4, 6, 7, 9, 10 ...

    Böyle devam et hocam, önce 1 sonra 2 ekleyerek. Genelde 1xx civarlarında uyuyorum ben.

    saat 05.08 baya bi saydın bence (:


    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caagroup
    caagroup's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    sevmediğin ve az hareket gerektiren bir işi zorlada olsa yap uyursun. 

    senin yaşlarında bendede vardı hep heyecanlanır(kıpır kıpır olurdu içim) uyuyamazdım,belli bir müddet sonra dedimki kendime koyver gitsin yarını düşünerek kendime spoiler oluşturmayı yada fragman yapmayı brakayımda yarının heyecanı yarında kalsın dedim ve biraz vurdum duymaz oldum yani yarın o iş olsada olmasada geçte kalksam mışılmışılda uyusam çokta umrumda değil dedim ve kolaycageçti. yinede genelde işlerimi gece yaparım ama istediğim an uyuyorum artık.

    caagroup tarafından 02/Mar/14 06:58 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    mevzu uyanamamaktan korkmak değil değil mi ?

Toplam Hit: 809 Toplam Mesaj: 5