Önerebileceğiniz Sunucu Özellikleri
-
S.a dostlarım sunucu almaya karar verdim fakat nasıl özellikte alıcağımı daha tam karar veremedim kafamdaki sunucu;
İşlemci: intel core 2 quad
Ram: 4 GB
HDD: 500x2 Satabu özellikler iyimidir bi tanıdık rami 8 yap süper olur diyo kimi phenom fx işlemci koy dio kafam karışık
-
ne için kullanacağını söle öle önerelim...
ama fantaziye gerek yok bu sistem gayet güzel, yannız yapacağın işlem eğer yüksek boyutlarda ise 8 gb ram belki gerekebilir yoksa bu normal...
-
windows server olacak hosting reseller vps işlemi data centera göndericem
-
ram i 8 yaparsan daha iyı olur. hatta ne kadar arttırabilirsen o kadar iyı olur.sonuçta vpslere ayiracaksin makinayı işlemci iyı hdd de fazlasıyla yeter zaten.böyle bir makinadan 20 tane vps dahi çıkar.kaba bir hesapla tanesi 50 liradan 1 milyar para eder 300 hat 150-200 de lisanslara carta curta gitse eline en kötü temiz 500 kalır. makinayıda taksitle alırsan en fazla 6 ayda makineyi amorti edersin:) yanlış bir hesap mı yaptım acaba:) oha lan eroin satmak kadar karlı birşey bu:) tabi bir anda tüm vpsleri satabilirsen:D
-
Nitrous bunu yazdı:
-----------------------------
ram i 8 yaparsan daha iyı olur. hatta ne kadar arttırabilirsen o kadar iyı olur.sonuçta vpslere ayiracaksin makinayı işlemci iyı hdd de fazlasıyla yeter zaten.böyle bir makinadan 20 tane vps dahi çıkar.kaba bir hesapla tanesi 50 liradan 1 milyar para eder 300 hat 150-200 de lisanslara carta curta gitse eline en kötü temiz 500 kalır. makinayıda taksitle alırsan en fazla 6 ayda makineyi amorti edersin:) yanlış bir hesap mı yaptım acaba:) oha lan eroin satmak kadar karlı birşey bu:) tabi bir anda tüm vpsleri satabilirsen:D
-----------------------------şunu biraz daha açsana hocam :| hatta bu konuyla ilgili bi konu açsanda bizi bilgilendirsen çok mu şey isterim para kazanacaksam 98 şahini satayım :| 8500 ama tbtlilere 8'e olur ;)
-
hat olarak kaç mb yeter dediğin kadar vpse :D tamam 8 gb ram çaktırıyorum
-
10mbit+ koymasssan kimse tercih etmez gibime geliyor
-
teşekkürler
-
hocam bunun sana tam olarak kaça patladığınıda yazarmısın işin bitince aylık ödediğin para internetini server masrafını falan
-
INTEL INTEL Core 2 Quad Q9650 3.0Ghz 1333MHz 12MB 45nm İşlemci 
1 Adet 374 USD + KDV GIGABYTE GIGABYTE EP45T-UD3P P45 1600MHz DDR3 2200MHz 16x Lga775 
1 Adet 182 USD + KDV OCZ OCZ Intel Extreme Edition 1600 MHz 4GB DDR3 CL7 Dual Kit (2x2GB) 
2 Adet 179 USD + KDV MAXTOR 1 TB MAXTOR 7200 SATA2 32MB STM31000340AS 
1 Adet 118 USD + KDV AOPEN AOPEN H500-Y12 ATX KASA SİYAH 350W 
1 Adet 75.9 USD + KDV sanalmarketimde düzdüm bunu 2000 TL ye çıktı. en pahalı işlemci ve en pahalı ram ı kullandım anca bu oldu yani:D
10 mbit hat 600 milyon civarında. ama tek sunucu için 10mbit bağlantıya gerek yok.sizin dışardan aldığınız sunucular 10mbit yazar ama kaç tane sunucuyla paylaşır Allah bilir:D 1 hadi 2 mbit işini görür derim ben. oda 200 mlyon fln.. bu arada sunucu için özel kasa bulamadım ama power supplyi iyi bir kasa olsun. rami de normal kingston alıp 16 gb yapabilirsin.
bunlarda lisanslar
Windows 2003 / 2008 Datacenter Edition 1P Lisans : 55$ /Ay
SQL Server 2008 Web Ed. 1P Lisans : 20$ /Ayplesk kur cracklisinden derdinden kurtul:D
makinayıda 10 taksit al
200tl+75$+200TL = 550 TL aylık masrafın olur 10 ay sonra bu masraf 350 ye düşer.hat ve lisans ücretlerine göre karin düşebilirde artabilirde.ama büyük ihtimalle artar.: ) yanlışım varsa düzeltin sabah sabah uykudan yeni uyandım yüzümü yıkamadan yazıyorum:D