folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Online Excel Veya SQL'e Veri Çekmek

Online Excel Veya SQL'e Veri Çekmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Merhabalar gençler.

Yapmak istediğim şey biraz karışık o yüzden dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım.

Diyelim ki;

TCMB'den online olarak döviz bilgilerini çekiyorsunuz excel'e. Bunun bazı formülleri var, ekliyorsunuz günlük geliyor. Lakin ben bunu istemiyorum. Daha ayrıntılı bilgi çekmem lazım. Mesela Sayfa1, Sayfa2 diye giden yerlere Dolar, Euro, Sterlin diye isimler verdim. Geriye doğru sitede ki yayınlardan Dolar'ın 3 ay önce ki alım satım fiyatını da listeleyebilmeliyim. Çünkü Excel'de forml yazıp; o tarihte ki ve günüzmüde ki Dolar-Sterlin farkını ve birbirleri ile ilgili paritenin nasıl bir eğri çizdiğini görmek istiyorum. Sanırım konuyu anlatabilmişimdir.

Bunun için Excel veya Access hadi hiç biri olmadı SQL ile yapılabilir sanıyorum. Fikirleriniz ve önerileriniz nelerdir?

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hocam oncelikle excell ve access ten bi kurtul derim  verileri ms sql yada mysql aktarirsan islerini daha kolay yaparsin diye dusunuyorum cunku veriler artacaktir her gun buda ilerde sorun cikartir .

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Olabilitesi var. İyi de XxXxXxX.com sitesinden atıyorum 10 yıl öncesine ait verilerden itibaren günümüze kadar olan verileri nasıl çektireceğim? XML gibi çalışacak anladığım kadarıyla? 

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buzukatak
    buzukatak's avatar
    Erkek
    HannibALgan bunu yazdı

Merhabalar gençler.

Yapmak istediğim şey biraz karışık o yüzden dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım.

Diyelim ki;

TCMB'den online olarak döviz bilgilerini çekiyorsunuz excel'e. Bunun bazı formülleri var, ekliyorsunuz günlük geliyor. Lakin ben bunu istemiyorum. Daha ayrıntılı bilgi çekmem lazım. Mesela Sayfa1, Sayfa2 diye giden yerlere Dolar, Euro, Sterlin diye isimler verdim. Geriye doğru sitede ki yayınlardan Dolar'ın 3 ay önce ki alım satım fiyatını da listeleyebilmeliyim. Çünkü Excel'de forml yazıp; o tarihte ki ve günüzmüde ki Dolar-Sterlin farkını ve birbirleri ile ilgili paritenin nasıl bir eğri çizdiğini görmek istiyorum. Sanırım konuyu anlatabilmişimdir.

Bunun için Excel veya Access hadi hiç biri olmadı SQL ile yapılabilir sanıyorum. Fikirleriniz ve önerileriniz nelerdir?

Elizabeth olaya veritabanı yönünden bakmış ama programlama kısmını es geçmiş. En ortayollu çözüm Excel veya Access kullanmak.

Eğer Excel tabloları ile çalışmayı tercih ediyorsan, arşivlenmiş kurları Access'de saklayıp Excel'de çağırmanı tavsiye ederim.

Yani özetle, Excel'de eskikurgetir diye bir fonksiyon oluşturduğunu farz edersek:

Bu fonksiyonla 11 Ağustos 2001 dolar kurunu getirmek istediğinde fonksiyon önce veritabanına baksın, kayıt yoksa webdeki kaynağından alıp veritabanına eklesin ve sana bilgiyi geri döndürsün. Ve ondan sonra aynı güne ait bilgi istediğinde veritabanından gelsin. Klasik önbellekleme işte.

buzukatak tarafından 07/Kas/14 15:57 tarihinde düzenlenmiştir

anlıyorum.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    buzukatak bunu yazdı
    HannibALgan bunu yazdı

Merhabalar gençler.

Diyelim ki;

Elizabeth olaya veritabanı yönünden bakmış ama programlama kısmını es geçmiş. En ortayollu çözüm Excel veya Access kullanmak.

Eğer Excel tabloları ile çalışmayı tercih ediyorsan, arşivlenmiş kurları Access'de saklayıp Excel'de çağırmanı tavsiye ederim.

Yani özetle, Excel'de eskikurgetir diye bir fonksiyon oluşturduğunu farz edersek:

Bu fonksiyonla 11 Ağustos 2001 dolar kurunu getirmek istediğinde fonksiyon önce veritabanına baksın, kayıt yoksa webdeki kaynağından alıp veritabanına eklesin ve sana bilgiyi geri döndürsün. Ve ondan sonra aynı güne ait bilgi istediğinde veritabanından gelsin. Klasik önbellekleme işte.

Kafamda planladığım bir iş var. Bunun için çok öenmli bir olay bu benim için. Hoşşş aslında uğraşsam manuel olarak da bu verileri Excel'e aktarırım. Ama hergün hergün bu istatistikleri nasıl yükleyeyim yahu. Bi hastalansam veya unutsam bütün veriler bozulur. Bu yüzden oluşturacağım veritabanı veya excel'in online şekilde her gün saat 23.59'da kaynak olarak göstereceğim internet sitesinden verileri alması lazım. Konuyu gizlemediğim için alenen anlatmıyorum ayrıntılarını...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buzukatak
    buzukatak's avatar
    Erkek
    HannibALgan bunu yazdı
    buzukatak bunu yazdı
    HannibALgan bunu yazdı

Merhabalar gençler.

Diyelim ki;

Kafamda planladığım bir iş var. Bunun için çok öenmli bir olay bu benim için. Hoşşş aslında uğraşsam manuel olarak da bu verileri Excel'e aktarırım. Ama hergün hergün bu istatistikleri nasıl yükleyeyim yahu. Bi hastalansam veya unutsam bütün veriler bozulur. Bu yüzden oluşturacağım veritabanı veya excel'in online şekilde her gün saat 23.59'da kaynak olarak göstereceğim internet sitesinden verileri alması lazım. Konuyu gizlemediğim için alenen anlatmıyorum ayrıntılarını...

Office uygulamalarının com arayüzleri var, bunlar aracılığı ile erişilip düzenlenebilir haldeler.

Web hizmetine / sayfasına bağlanıp istediğin verileri alan bir uygulama, powershell / vbs scripti yazıp bu işi istediğin saatte yapması için görev zamanlayıcısına ekleyebilirsin.

Bana da malum olmadığından ancak bu kadar öneri verebiliyorum :D

anlıyorum.
Toplam Hit: 898 Toplam Mesaj: 6