folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Güvenliğine Giriş
linefolder Online Radyo Kaydetmek İcin Basitcik Bir Yontem !

Online Radyo Kaydetmek İcin Basitcik Bir Yontem !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Bugun sabah Deca bir techno muzik radyosu verdi ,kesintisiz calisyor radyo FreeBSD uzerinden yayin yapiyor nede olsa J bkz: http://64.157.15.135:8070/index.html

Bende piskologa gidecektim iste ,deca’ya dedim abi cikmadan once kaydi baslatimda ,radio yu kaydedim dedim.Oradan muhabbet acildi ,online radyo kaydetmeyle ilgili…Bende gecen yil uni 1.sinif donanim dersi kitabinda ses kartlari bolumunde ufak bir bilgi okumustum stero karistiricilarla ilgili…sonra bu biraz dusununce bir ses editoruyle ses kaydi baslatsam ve ses cikisini stero olarak gostersem acaba dogrudan internet uzerindeki radyolari kayderdermi diye bi test edim denedim…test sonucu gordum ki ,stero karistirma yontemiyle ,ses kartindan gecen ses verileri anlik olarak direk sabit diske cekebiliyor…Olay cok basit aslinda ama internette falan goruyorum “online radyo kaydetme” diye sorular var birsuru ,abuk subuk programlar var ,igrenc kayit yapiyorlar J …simdi kendi kullandigim kayit yontemini anlatayim …

Gerekli yazilimlar : NeroWave Editor veya baska bir ses kaydetme programi ,Windows un kendi yazilimi boktan oldugu icin ,win’in ses kaydedicisini hic denemeyin bile J …evet baska bir programa gerek yok sadece bir ses duzenleme ve kayit programi…simdi baslayalim.

1-Ses kartimizin ,Record(kayit) cikisini stero kanala yonlendirmekle baslyacagiz…Cok basit sag alt kosedeki ses kontrol simgesine cift tiklayip ,ses ayar denetimini acin ve Secenekler menusunden Ozelliklere girin.

2-Ozellikler penceresi acildiginda Ses ayari baslikli radio buton alanindan “Kaydetme” secenegini isaretleyin ve alt kisimdaki “Ses ayari denetimleri” nini degistigini gozlemleyin…degisen listede ses kartinizin ozelliklerine gore farkli secenekler mevcut olabilir ama bizi ilgilendiren “Stero Karistirici”  stero karistiriciyi isaretleyip “Tamam” diyelim .

3-Tamam dedikten sonra karsimiza Kayit denetim panceresi gelecek…burada Mikrofon secili olabilir ,ki zaten biz ses datalarini mikrofona yonlendirmeyecegiz ,dogrudan stero karistirici kanali ile sabit diskimizi uzerine pruzsuz kayit yapacagiz…pruzsuz ne demekse J temiz kayit iste,temiz cevre gibi birsey :P …kayit denetimlerinden stero karistiriciyi secip yolumuza devam edelim…

4- Simdi kayit islemine geldi ,Nero programini %90 inimiz kullaniriz cd ve dvd yazmak icin ,iste Nero ile birlikte kurulan “Nero Wave Editor” programiyla kaydimiza baslyacagiz…Wave editoru aciyoruz….Editoru acip Record Dugmesine tikladigimizda karsimiz asagidaki ekran geliyor…. OK deyip geciyoruz…isterseniz ses degerleriyle oynayabilirsiniz…

5-bu adimda online radyomuzun caldigini dusunuyorum,eger ses aliyorsaniz  Record dugmesine tiklayip kaydi baslatabilirsiniz.Recor dedikten sonra sol tarfta input levelden sesin gucunu ayarlayabilriz (db) cubugundaki % degeriyle….burada baska birsey yapmaniza gerek yok,kayit dedikten sonra kaydi durdurmak istediginizde OK deyip…ana panele donersiniz…oradanda kaydet deyip mp3 dahil istediginiz formatta kaydedebilirsiniz….,Son bir uyarim var ,simdi bazi radyolardaki ses cikislarina gore sizin ses kartinizdaki ses cikislariniz uyusmazsa hafiften bass bir ses olusur, onu onlemek icinde Hoparlor tipini standart stero 2li hoparlor secin…5+1 ses sistemin falan varsa ses ozelliklerinden haporlar tipini standart olarak belirleyin kayit sirasinda…ben 6-7saatlik bir blues radyo kaydi yaptim ses sistemi /+1 seciliydi ,ses biraz kalin sekilde kaydedilmisti onu ayarlamayi unutmayin…

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    Çok saolasın zamanında baya aramıştım bu işlevi yapacak bir olay , bazı ses kartlarında olan bir özellik olarak duymuştum , kayıt etme gibi bir seçeneğimi bulamamıştım mikrofon harici , çok basit görünsede birçok kişinin bilmediği ve işine yarayacak bir yazı :) tekrar ellerine sağlık

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

bende kendi yöntemimi aktarmak istiyorum yalnız kayıt edilen dosya aac uzantılı oluyor bilir çoğunuz aac yi mp3e çevirebilirseniz ne ala

aslında benim tavsiyem aac uzantılı kullanılsa daha iyi çünkü ses kalitesi mp3den daha güzel mp3 heryerde olduğu için adı sabit

ilk önce bu adrese giriyoruz 900kb civarında bi dosya indireceğiz http://streamripper.sourceforge.net/

inşallah bu resimler çok yer kaplıyor diye silinmez paylaşayım dedim kendi bulduğum bi kaynak 6 aydır kullanıyorum

http://dosyam.net/?id=yqioj4  burdaki linkte detaylı anlatımı var bakın isterseniz

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek
    hocalarım bilgiler için çok teşekkür ederiz elinize sağlık

Living Death
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek
    hımm işe yarıcak teşekkürler paylaşımın için.

... sorcerer & musket ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

bende creative ses kartları olanlar için ufak bişey gösterdim.. audiohq programı ile göstercem bu işlem creative recorder ile çok kolay zaten

denetim masasından gerekli programı açıyoruz.. altta kayıt yeri var mikrofon olarak ayarlıdır üstteki simgeden kayıt seçeneğini değiştircez

http://img504.imageshack.us/img504/1102/45234666go1.jpg 

açılan ufak listede çeşitli kayıt seçenekleri var..

wave/mp3 o an herhangi bi playerda çalan sesi kaydeder

cd audio cd den çalan sesi

line-in radyo tv kartı olanların line in den yaptığı bağlantıdan çıkan sesi kaydetmeyi sağlar

what u hear pcden çıkan o anki her sesi..

bunlar genel olarak yeter.. herhangi birini seçtikten sonra hiç farketmez herhangi bi ses kaydediciyle bu sesi kaydedebilirsiniz

veya msndeki ses kaydı gönderme özelliğini kullanabilirsiniz..

http://img504.imageshack.us/img504/6026/60475852yl6.jpg 

creative kartı olmayanlarda şunu yapabilir resimde gösterdim tamamen aynı işlevde

http://img504.imageshack.us/img504/9231/68902610tg1.jpg

kayıt tipini seçip aktif edip ses ayarını yapıp herhangi bi kaydediciyle kaydedin..

benim bildiklerimde bunlar :) 

:|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    sagolasin cömpü,ben radyo kayıtı için movie maker'ı kullanıyorum genelde hoparlörden çıkanı alıyor wma kaydediyor,işimi görüyordu.Ayrıca radyo feci bir şeymiş,takılı kaldım :)

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
Toplam Hit: 6531 Toplam Mesaj: 7