folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Open Sourceciler Nereden Buluyor Bukadar Parayı ?

Open Sourceciler Nereden Buluyor Bukadar Parayı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugax
    bugax's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    şimdi mesela ubuntu,bu adamlar bukadar maddi kaynağı nereden buluyor ? Adamlar dünyanın heryerine üstelik kargo masrafıda kendilerinden , cd yolluyorlar,ben bile ücretsiz şekilde 10-15 tane cd aldım.Lan benim gibi kaç insan vardır,bide ulusrar arası kargo.Hadi kargo masrafını geçtim,okadar cd'nin parası nolcak ? Hadi onuda geçtim, bunun geliştiricileri yemiyo,içmiyo,sıçmıyo sabah akşam geliştiriyo,kodluyo bunların masraflarını kim karşılıcak ? Sponsorla,bağışla falan olmaz bu iş bence, ne var bunların arkasında ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek
    gogle ve orcle gibi yada sony gibi bazı büyük devler sponsorlar reklamlar destekler

tahribat.com a can feda
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    açık kaynak derken bu illa beleş demek değil. bi yazılım açık kaynak olabilir ama bu ücretsiz anlamına gelmez. adamlar geliştirip parayla da satabilir.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:
    -----------------------------
    açık kaynak derken bu illa beleş demek değil. bi yazılım açık kaynak olabilir ama bu ücretsiz anlamına gelmez. adamlar geliştirip parayla da satabilir.
    -----------------------------

buradan yola çıkaratk belki büyük şirketlere özel işletim sistemi yapıyorlardır :s 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mtz
    mtz's avatar
    Erkek

ubuntunun arkasindaki adam Mark Shuttleworth hani bu 2002'de 20 milyon verip uzaya giden adam vardi ya iste o.

bu arada baslica gelirlerinden birisi bedavaya verdikleri urune destek satarak para kazaniyorlar.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ubuntu yani Canonical şirketinin sahibi bir üstteki arkadaşın bahsettiği vatandaş.Diğer Linuxlar için aynı durum geçerli değil.Ayrıca geliştirmekte o kadar zor birşey değil.Adamların hepsi meslek sahibi,hobi olarak belirledikleri ofislerde buluşuyorlar.Mesaiden sonra ve tatil günleri tabi.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

yeni bir dizüstü alacak param yok !    bu sözün sahibi kim dersiniz? bir üniversite öğrencisi mi? başarısız bir programcı mı?

ibretlik valla

http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=2343

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 656 Toplam Mesaj: 7