Open Sourceciler Nereden Buluyor Bukadar Parayı ?
-
şimdi mesela ubuntu,bu adamlar bukadar maddi kaynağı nereden buluyor ? Adamlar dünyanın heryerine üstelik kargo masrafıda kendilerinden , cd yolluyorlar,ben bile ücretsiz şekilde 10-15 tane cd aldım.Lan benim gibi kaç insan vardır,bide ulusrar arası kargo.Hadi kargo masrafını geçtim,okadar cd'nin parası nolcak ? Hadi onuda geçtim, bunun geliştiricileri yemiyo,içmiyo,sıçmıyo sabah akşam geliştiriyo,kodluyo bunların masraflarını kim karşılıcak ? Sponsorla,bağışla falan olmaz bu iş bence, ne var bunların arkasında ?
-
gogle ve orcle gibi yada sony gibi bazı büyük devler sponsorlar reklamlar destekler
-
açık kaynak derken bu illa beleş demek değil. bi yazılım açık kaynak olabilir ama bu ücretsiz anlamına gelmez. adamlar geliştirip parayla da satabilir.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
açık kaynak derken bu illa beleş demek değil. bi yazılım açık kaynak olabilir ama bu ücretsiz anlamına gelmez. adamlar geliştirip parayla da satabilir.
-----------------------------buradan yola çıkaratk belki büyük şirketlere özel işletim sistemi yapıyorlardır :s
-
ubuntunun arkasindaki adam Mark Shuttleworth hani bu 2002'de 20 milyon verip uzaya giden adam vardi ya iste o.
bu arada baslica gelirlerinden birisi bedavaya verdikleri urune destek satarak para kazaniyorlar.
-
Ubuntu yani Canonical şirketinin sahibi bir üstteki arkadaşın bahsettiği vatandaş.Diğer Linuxlar için aynı durum geçerli değil.Ayrıca geliştirmekte o kadar zor birşey değil.Adamların hepsi meslek sahibi,hobi olarak belirledikleri ofislerde buluşuyorlar.Mesaiden sonra ve tatil günleri tabi.
-
yeni bir dizüstü alacak param yok ! bu sözün sahibi kim dersiniz? bir üniversite öğrencisi mi? başarısız bir programcı mı?
ibretlik valla
http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=2343