Opencart İle İlgili Bir Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Merhaba arkadaşlar,

Benzer içerikli bir hayli fazla internet sitesi var elimde. Birine birşey eklediğim zaman diğerlerine giriş yapana kadar gün geçiyor. Sitelerde ki DB'lere OpenCart kurduktan sonra A sitesini ANA SİTE gibi kurup, OpenCart'ta mağaza ekleyerek diğer sitelere de paylaşım vermek mümkün olamaz mı? En azından resimleri bir kere yüklemiş veya tanımları bir kere girmiş olurum?

Var mıdır yapan eden?

Saygılar

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

birine bütün girişleri yaptıktan sonra diğer kurulumlarda ilk sitenin db sini kullanman sorununu çözücektir.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

FCN bunu yazdı:
    -----------------------------

birine bütün girişleri yaptıktan sonra diğer kurulumlarda ilk sitenin db sini kullanman sorununu çözücektir.

Müdür yanlış anlaşılma olmasın,

abc.com ve cba.com diye iki site düşün. Birde bunların org, net uzantlı olanları. Ama senin asıl siten abc.com Şimdi

abc.org

abc.net

cba.com

cba.net.

cba.org sitelerinin DB'lerine de OpenCart kurdum sadece.

abc.com sitesine kurduğum OpenCart'ın yönetim panelinden mağaza ekledim ve bu sitelerin linklerini filan verdim.Sonuçta aynı şeyin tanıtımını yapıyorum. Aynı resimi 40 yere yüklemektense tek DB'den paylaştırmış gibi olabilirmiyim mi?

sustum :-|

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

UPdullah

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Son kez up

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

FCN bunu yazdı:

FCN gereken yanıtı vermiş aynı sunucu üzerinde barınıyorsa domainler aynı db bilgileri ile kullanabilirsin. Farklı hostlarda ise localhost yerine merkez dbnin bulunduğu ip adresini yazarsın. Ancak config ayarları her sitede değişiyor ise kendine göre bi config düzenlemesi yaparak ana db üzerinden sadece ürünleri resimleri ve ürün bilgilerinin çekimini ilgili veri tabanındaki tabloları göstererek yapabilrsin. opencart yabancı oldugum bi sistem o yüzden tam detaylı bilgi veremiyorum. 

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Eyvallah, problemi deneye yanıla çözdüm ;) Başta FCN'ye sonra da sana teşekkürler...

Toplam Hit: 910 Toplam Mesaj: 7